Korisnici Twittera su se zaprepastili da Tony Blair iznosi mišljenje o Covid mapi, a mediji to prikazuju kao „vijest“

Tony Blair
29 komentara

Britanci su se možda zapitali da li su se probudili u pravom vijeku nakon što su vidjeli bivšeg premijera Tonyja Blaira kako iznosi svoje politike za pandemiju Covid-19 – i kada su ga glavni mediji citirali kao autoritet o toj temi.

Bivši lider Laburističke stranke objavio je u petak vlastiti “putokaz” iz britanske blokade Covid-19, zajedno sa “semaforskim sistemom” koji diktira parametre zasnovane na podacima za otvaranje i zatvaranje. Uobičajeni mediji su izvještaj prihvatili kao veliku vijest, a neki su ga prikazali kao uticajnog u postavljanju politike aktuelne vlade.

„Institut Tony Blair zadržava jake veze sa gornjim ešalonima Whitehalla i Westminsterske palate i vjerovatno će novi prijedlozi nalikovati onima koje će otkriti Boris Johnson u ponedjeljak“, tvrdio je list Telegraph.

Korisnici Twittera nisu ovo smatrali zabavnim. Blair se možda zadržao deset godina kao premijer, ali istorija nije naklonjena njegovom naslijeđu, posebno u vezi sa njegovom odlukom da uključi britanske trupe u američke invazije na Irak i Avganistan.

Do 2017. njegova popularnost je toliko opala da ga je časopis Foreign Polici nazvao „najomraženijim čovjekom u Britaniji“. Neki su ga osudili kao ratnog zločinca; u stvari, bivši irački general pokušao je da podigne privatne optužbe za ratne zločine protiv Blaira, ali je visoki sud Velike Britanije odbio slučaj. Vladin izvještaj Chilcot o invaziji na Irak otkrio je da je Blair pretjerao sa ratom i nije iscrpio mirne opcije.

Blairov ratni dosije mnogima je bio na umu kad je iznosio svoje ideje o Covidu-19. Jedan korisnik Twittera predložio je da je jedina mapa koju Britanci žele da vide od Blaira njegov put do Haga, doma Međunarodnog krivičnog suda.

„Zašto je ratni zločinac Tony Blair iznenada vraćen u centar pažnje?“, pitao je sportski emiter i bivši fudbaler Matt Le Tissier. Kritičarka restorana Kathrin Flett dvostruko je pokušala pročitati naslov o Blairovom planu za Covid-19. “Šta je ovo, 1998?” upitala je. „Zašto ovu rečenicu vidim u nacionalnim novinama 2021. godine.“

Još jedan bivši fudbaler, Ritchie Hanlon, bio je slično zbunjen: “Zašto se ratnom zločincu Tonyju Blairu trenutno daje toliko vremena i pažnje? Nije ovo j**ena  1998.”

COVID-19Tony Blair
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tucker carlson
3 godine prije

a zasho ga se ne bi citiralo..ovaj zlocinac ima puno vise utjecaja na politicke krugove u britaniji od cupavog borisa.isto se ne treba cuditi da se jednog frustriranog mentalnog bolesnika sa srednjom skolom pita kako bi trebala izgledati vasa buducnost i buducnost vase djece..kao i cime bi se trebali hraniti,,pa nece valjda mediji pitati nekoga sa moralnim kredibilitetom,tko ce njih naci..hvala.

Stara kuka
3 godine prije

Pa što se imate čuditi. Pogledajte malo medije danas. Portali, novine, TV. Velik dio onoga što oni nazivaju “vijesti” i jesu kojekakva piskaranja raznih manje ili više opskurnih likova na Tviteru ili Fejsbuku. Kojekakva “mišljenja” i izjave. Uostalom i vi ovdje kao članak, odnosno vijest objavljujete niz natpisa na tom istom Tviteru.

Ришона Вилон
3 godine prije

Тонија треба запалити. Злочинац. Наживо га спалити јер то усрећује његовог једнооког ЈХВХ.

Max
3 godine prije

Tony Blair je zločinac.

Maaja
3 godine prije

I Istina Će Vas Osloboditi Nemojte nijekati ono u što vjerujete, ono što mislite i osjećate samo zato što je to različito od dominantne kulture u kojoj živite. Ta uvjerenja i osjećaji ste vi. Poričete li ih, poričete svoje pravo ja. Od kakve je to koristi bilo komu? Strah, krivnja, dogma: to su sredstva kontrole nad ljudima. Bez njih ne može biti kontrole, kao ni Svjetske Elite. Ako tako odlučite, možete ih otpustiti već sada. Time ćete doprinijeti stvaranju svijeta kakvog želimo za sebe i za one koji će doći iza nas. Sredstva za izgradnju tog svijeta nalaze se u vama i u meni. Pa – što čekamo? David Icke, ……Unutarnji kaos tako postaje vanjski kaos o kojem slušamo na vijestima. Neki od najagresivnijih ljudi koje sam sreo bili su oni koji nisu imali nimalo ljubavi i poštovanja prema sebi. Promijenimo li svoje misli i stavove, promijenit će se i… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Maaja
PlanetB
3 godine prije

Tony Blair je moderni marksista koji je imao svog marksistickog mentora :

Isaiah Berlin.

http://berlin.wolf.ox.ac.uk/letterstoberlin.html

Takva kreatura je idealna za vodjenje duboke drzave u Engleskoj i naravno za vodjenje Globalne Svjetske Drzave.

Isaiah Berlin je propagirao filozofiju fabijanskog socijaliste. Svakako preporucujem da proucite ove njegove Orwelijanske umotvorine:

http://www.stefancollignon.de/PDF/The-Freedom-to-Choose%20Negative-and-Positive-Liberty.pdf

Krmak
3 godine prije

Zasto su samo njemcima sudili u Nimbergu? Zasto je ova gamad zasticena i od koga? Haha. Tesko pitanje. Ovo je jedan od vojnika lucifera. Hoda, prica, savjetuje….

eifvnerzbvwrvewrvown
3 godine prije

Korisnici tvitera, instrumenta tame, nisu još skužili da oni koji rade na taminim projektima mogu im bati je terma ako treba, što i rade a oni ništa ne vide zasljepljeni fotonima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI