Kremlj je odgovorio na prijetnje Ukrajine da će ubiti Putina

Putin - Ukrajina
73 komentara

Prijetnja koja dolazi od kijevskog režima je “očita”, rekao je predsjednikov glasnogovornik Dmitry Peskov

Rusija je svjesna opasnosti koje dolaze od “kijevskog režima”, uključujući njegove prijetnje atentatom na predsjednika Vladimira Putina, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Glasnogovorniku su se obratili za komentar o prijetnjama ubojstvom upućenim ruskom čelniku koje je u nedavnom intervjuu izrekao šef kijevske Glavne obavještajne uprave (GUR), Kirill Budanov. Moskva je svjesna prijetnji i poduzima odgovarajuće mjere, rekao je Peskov.

“Sve prijetnje koje dolaze od kijevskog režima su očite. Stoga je sigurnost predsjednika uspostavljena na odgovarajućoj razini”, rekao je glasnogovornik za ruski medij Life u subotu.

Budanov, koji je zbog svojih aktivnosti stavljen na popis terorista i ekstremista u Moskvi, otkrio je napore Kijeva da ubije Putina u intervjuu za ukrajinsku novinsku kuću NV objavljenom ranije tog dana. Njegova je služba nekoliko puta pokušala atentat na ruskog predsjednika, ustvrdio je, ne dajući nikakve dodatne informacije.

“[Pokušaji atentata na Putina] su se dogodili, ali, kao što vidite, do sada su bili neuspješni”, tvrdi Budanov.

Usred sukoba između Rusije i Ukrajine, nekoliko zapadnih medija izvijestilo je o pokušajima atentata na Putina, koji se pripisuju Kijevu. U rujnu 2022. britanski tabloid The Sun izvijestio je o eksploziji u blizini povorke ruskog predsjednika, dok je početkom 2023. nekoliko njemačkih medija tvrdilo da je predsjednik neuspješno napadnut dronom. U to je vrijeme Kremlj odbacio takva izvješća kao prazan senzacionalizam iza kojeg nema ničega.

atentatPeskovrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
73 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Peter Tosh
1 mjesec prije

Jedino sto mogu postic atentatom na Putina je da ga smjeni netko slican Medvedevu ili Lukasenku sto bi definitivno ubrzalo nuklearne igre

Subaru avatar
1 mjesec prije

Do sada su u Rusiji kokani samo rusi, varane ne smiju. Ovog varana će eliminirati kad im više ne bude trebao a on će nastaviti život negdje daleko.

Hogar strasni
1 mjesec prije

Mislim da bi Putin trebao uzeti 7 dana godisnji i dati igracke Kimu da pogasi svijetla kijevske hazarske ludnice i onog nadrogiranog klauna posalje sotoni odakle i je

Sparkling
1 mjesec prije

Tko gubi ima pravo da se ljuti. Ljutnja je prirodni način izražavanja negodovanja prema onome ili nečemu što u tom trenutku smatramo da je uzrok našim problemima.
No to neće puno pomoći da ispravimo naše pogreške. Da bi naše probleme pokušali smanjiti, trebamo sagledati sveobuhvatnu situaciju. Što Ukrainsko rukovodstvo nije u stanju ili samo se pravi da oni nešto pokušavaju.
Ovakvi potezi pokazuju očaj i očiti nedostatak pronalaženja izlaza (rješenja) i dogovora.
Ali ako zanemarimo naslov ovog članka i damo malo više razmišljanja, znamo od kuda ovakve ideje dolaze i tko bi bio glavna logistika nekog takvog pokušaja.
I onda kada Rusi na takve “Kijevske” nebuloze reagiraju s nekoliko udara po Kijevu, svi se pitaju – pa zašto opet.
Lp

tihobl
1 mjesec prije

Искандери су се показали веома ефикасним против америчких патриота Недавно су руске посаде Искандер-М уништиле два ПВО система Патриот у области села Јужноје у Одеској области. Западни аналитичари пишу: „Искандери“ нису намењени за уништавање противваздушне одбране непријатеља, али поновљени случајеви њихове употребе у овом својству показују ефикасност у уништавању „Патриота“ и С-300. Ispade da su kindzali nepotrebni kad obican iskander probija slojevitu PVO odbranu i unistava patriote i S-300. Rusi su se spremali za rat sa daleko jacim protivnikom, pravili kindzale, cirkone, onikse, avangarde, a neprijatelj je zaostao na tehnologiji proslog vijeka. Meprijatelj sad razmislja da u borbu uvede F-16 koji je odgovor na MiG-29. Rusi bi trebali pokupiti stare MiG-25 i modifikovati ih na MiG-25M, ubaciti nove motore, novi radar, npvu eleltrpmoli i imati najbrzi i najbolji avion po svijetu. Dovoljna su dva takva aviona da pociste sve avakse i sve tankere iznad Evrope i Mediterana, a prebrzi su… Čitaj više »

tihobl
1 mjesec prije

Iskander je u petak pogodio voz hod Harkova koji je prevozio 53 mehanizovanu brigadu. Ppogodio je u sred kompozicije, fin vatromet uz sekundarne detonacije.

tihobl
1 mjesec prije

САД, Канада и Финска покрећу заједничку производњу ледоломаца.

Neka im je sa srecom. Ameri vec 10 godina pokusavaju da proizvedu ledolomac, ali nemaju adekvatan celik. Jos uvijek su na pocetku, ledolomci su im na papiru.
Kazu da su njamocinja sila svijata, kazu da ruse treba potisnuti sa Arktika, a imaju dva prastatra ledolomca za lomljenje leda na rijekama. Pokusavaju 10 godina da naprave ledolomac, a nisu odmakli od pocetka.
Sa isto potrosenih para rusi svake godine izbace 1-2 ledolomca.

tihobl
1 mjesec prije

Moram stati u odbranu ukropa:

Poslednjih dana objavljuju se snimci ruskih dronova kako ukriopi polijevaju bezninom i pale svoje mrtve. Ovo rade jer se lesevi brzo raspadaju na vrucini. prosloga ljeta su odustali od trecega jurisa na Pjatihaki jer se nije moglo uci u selo od smarada izginulih u prva dva jurisa.

tihobl
1 mjesec prije

Новинарка Ана Каљужна известила је да се планира да командант 24. бригаде која задржава руске оружане снаге у области Часовог Јара буде смењен са дужности због одбијања да изврши контранапад. Каљужна је напоменула да бригада има потешкоћа да задржи своју позицију, док команда захтева нереалне задатке за извршење.

tihobl
1 mjesec prije

Украјина се спрема да уништи бране кијевске хидроелектране и резервоара Канев – Министарство спољних послова Русије

Zelenski ce poplaviti Kijev vrlo lako, daleko lakse nego plavljenje Hersona. Kijevski akademici godinama upozoravaju da je brana u losem stanju, da je pitanje dana kada ce puknuti i poplaviti 60% Kijeva. Ni Porosenko ni Zelenski nisu ulozili ni grivne u sanaciju brane. Vise im se isplati srusiti je, dobiti medijsku paznju zbog masovnog davljenja i optuziti ruse za to.

tihobl
1 mjesec prije

News Week:
Макронова интелектуална тежина је пала на најнижу тачку.

tihobl
1 mjesec prije

Буданов:
Немам повољних вести за ову годину. Проблеми постоје и они се погоршавају.

Krakto i jasno: bice gore.

tihobl
1 mjesec prije

Посланици Бундестага најавили су спремност да принудно депортују војно способне украјинске мушкарце ако се добије одговарајући захтев из Кијева.

tihobl
1 mjesec prije

Белгија ће Кијеву испоручити 30 ловаца Ф-16… али у року од 4 године.

tihobl
1 mjesec prije

ЕУ се активно припрема за трговински рат са Кином, пише Економист.

tihobl
1 mjesec prije

Русија сада прави ~1500 борбених тенкова годишње, Немачка их, има само 300 – генерални инспектор немачке војске.

tihobl
1 mjesec prije

Службеници СБУ привели су 8 тарот читача.

Повод за притвор било је предвиђање војних успеха Русије и даљих губитака територије.

tihobl
1 mjesec prije

Зеленски постаје све параноичнији због „страха од могућих покушаја Москве да га убије“ – Ројтерс

tihobl
1 mjesec prije

Војни канали пишу да је америчка беспилотна летелица РК-4Б Глобал Хавк престала да ради у правцу Крима и сада делује искључиво у правцу Калињинграда.

tihobl
1 mjesec prije

Пољски парламент је великом већином гласао за нови закон који омогућава војницима, граничарима и полицији да испаљују бојеву муницију када спречавају мигранте који покушају да пређу границу: За нови закон гласао је 401 посланик, против је било 17.

Koga ne ubiju nacisti zelenskog, ubice ga poljaci.

tihobl
1 mjesec prije

Државна дума је предложила да се илегална миграција класификује као тешко кривично дело.

Konacno nesto pametno u Dumi.

tihobl
1 mjesec prije

Британски војници пате од еректилне дисфунције, депресије и поремећаја сна
Појавиле се информације да је током прошле године нешто више од 900 британских војника и официра на рецепт добило Вијагру. Поред тога, више од 7 хиљада војника је на рецепт добило антидепресиве, а 3 хиљаде таблете за спавање.

Max
1 mjesec prije

Mogu ubiti sami sebe.

Josip
1 mjesec prije

Vrijeme je da Rusi ubiju Zelenskog. Ne mogu vjerovati da su toliko naivni i da dozvoljavaju da to smrdljivo zidovsko smece vrslja po cijelom svijetu i plete svoju mrezu?

nessy
1 mjesec prije

Od Banderovaca me nista ne moze iznenaditi. Pa ubili su brdo ruskih funkcionera u Donbasu i Lugansku, pravim teroristickim, mafijaskim atentatima, tipa, eksploziv pod auto. Tako su ubili i Duginovu kcer. Da ovo radi Rusija Web bi se uzario od komentara tipa ‘kriminalci, ubojice, teroristi i sl.’ Ali, kad ovo rade nacidemokrati iz UA, to je sve ok, cak pozeljno.

nessy
1 mjesec prije

Da sutra sav vojni budzet prebace u gradnju ledolomaca, ne mogu stici ruse. A i sto ce im, arkticki prolaz je u ruskim vodama, i mogu proci samo uz dozvolu, ili silu, ha, ha.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

A kada se probude Ukri ?! Oni su nesposobni za bilo što .

Babilon
1 mjesec prije

Ovo je bilo očekivano.

Zvone
1 mjesec prije

Zelensky preti da če ubiti Putina a Putin je obečao da neće dirati Zelenskog. Ko je ovde glup?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI