Kremlj komentira Ukrajinski ‘plan pobjede’

Dmitrij Peskov
21 komentar

Trenutno ima premalo informacija o takozvanom ‘pobjedničkom planu’ ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog da bi ga Rusija mogla pravilno ocijeniti, izjavio je u ponedjeljak portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Zelensky je prošle sedmice objavio da je završio rad na prijedlogu koji bi mogao okončati sukob između Rusije i Ukrajine do kraja ove godine ako Zapad donese “brze odluke” o jačanju svoje podrške Kijevu. Ukrajinski lider se trenutno nalazi u SAD-u, gdje svoju inicijativu planira predstaviti predsjedniku Joeu Bidenu, članovima Kongresa i obojici predsjedničkih kandidata na izborima 2024. – Kamali Haris i Donaldu Trumpu.

Na pitanje novinara u ponedjeljak o prijedlozima Zelenskog, Peskov je rekao da vlasti u Moskvi “vjeruju da je nemoguće sprovesti bilo kakvu analizu na osnovu medijskih izvještaja”.

“Ako se neke informacije pojave iz zvaničnih izvora, naravno da ćemo ih proučiti”, rekao je.

U ovom trenutku Rusija ima “veoma rezervisan” stav prema inicijativi ukrajinskog lidera jer o njoj “postoji mnogo različitih informacija, uključujući kontradiktorne, nepouzdane informacije” , objasnio je Peskov.

Prema izvještaju Sunday Timesa, Zelenskijev ‘plan pobjede’ ima četiri ključne klauzule, kao što su zapadne sigurnosne garancije za Ukrajinu slične NATO-ovom principu kolektivne odbrane, nastavak upada Kijeva u rusku Kursku regiju kako bi služio kao teritorijalni pregovarački instrument. , isporuke “specifičnog” naprednog oružja stranih sponzora i međunarodne finansijske pomoći Ukrajini.

Ranije u ponedjeljak, prvi zamjenik stalnog predstavnika Rusije pri UN-u Dmitrij Poljanski rekao je da Moskva nema pojma o sadržaju prijedloga Zelenskog i da nije pozvana da o njima razgovara. “Teško nam je da shvatimo šta je ludaku na umu”, naglasio je on. Poljanski je priznao da postoji “mnogo buke” o putovanju ukrajinskog lidera u SAD i “o tome šta će ili neće ponuditi”.

Tokom posete, Zelenski bi trebalo da se obrati i na godišnjem sastanku Generalne skupštine UN, koji će se održati u Njujorku u utorak i sredu. Peskov je u nedjelju upitan o mogućem ishodu sukoba između Moskve i Kijeva, rekavši da “nema alternative našoj [ruskoj] pobjedi”.

Kremljrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mačak
3 sati prije

Sadističko unistavanje jedne države, jednog naroda
Borci Crvene Armije se u grobu okreću od sramote

Lucija, prva
2 sati prije

Jucer na ruskoj drzavnoj tv.
“Europske drzave moraju stati u red jer ce ih Rusija pregaziti nakon sto zavrsi sa Ukrajinom. Poljska je bila podijeljena 3 puta sad cemo je podijeliti i cetvrti put”
Europa se i dalje samozavarava da je dogovor sa Rusijom moguc i da ce anschluss Ukrajine zadovoljiti apetite Kremlja. Povijest se ponavlja.

Josip
2 sati prije

Kako svijet nije sram ove americke dvorske lude Zelenskog?

Tihobl
2 sati prije

otkriva da 49 odsto Rusa podržava povlačenje ruskih trupa i mirovne pregovore sa Ukrajinom čak i u slučaju da ratni ciljevi ne budu ispunjeni. To je povećanje od devet procentualnih poena, sa 40 odsto ispitanika koji su podržavali takav potez u januaru ove godine.Jedna trećina njih, odnosno 33 odsto, ne bi podržala povlačenje pod tim uslovom, što je pad sa ranijih 39 odsto, pokazalo je istraživanje sprovedeno od 10-17. septembra nad 800 ispitanika.

tihobl
2 sati prije

Niko u EU ne razmislja o ratnoj odsteti koju ce morati platiti rusima nakon rata.
Ameri misle platiti teritorijom svojih vazala, a onda pokusati uspostaviti dobre odnose sa rusima.

Ameri su ko lik koji udje u kafanu i pita:
Ima li ko jaci od mene?
Ustane grmalj.
Ima li jaci ko od nas dvojice?

Zar ne
1 sat prije

Za sve ljubitelje ratnih zbivanja idite na stranicu Bitchute i utipkajte u tražilicu IstinaSamoIstina i otvoriti će vam se kanal pa gledajte i uzivajte

Tihobl
1 sat prije

Da sutra rusi kazu- nebo je zeleno
Da kažu- ispalicemo svih 5000 nuklearki za dobrobit svijeta
Puno ljudi bi povjerovali i podržalo ideju

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI