Kremlj komentirao pokušaj atentata na Trumpa

Dmitry Peskov
12 komentara

Glasnogovornik Dmitrij Peskov kaže da ruski čelnik ne planira zvati republikansku predsjedničku nadu nakon pucnjave

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da ruski predsjednik Vladimir Putin ne namjerava nazvati Donalda Trumpa nakon subotnjeg pokušaja atentata na favorita američkih republikanaca na predsjedničkim izborima. Dodao je da Moskva “snažno osuđuje svaki oblik političkog nasilja” i izražava sućut obitelji gledatelja koji je ubijen u pucnjavi.

Ispaljeno je nekoliko hitaca na Trumpovom predizbornom skupu u Butleru u Pennsylvaniji, u očitom pokušaju ubojstva. Političaru je metak okrznuo desno uho, jedna osoba u masi je smrtno stradala, a još dvije su teško ozlijeđene. GOP uzdanicu agenti tajne službe izbacili su s pozornice u roku od nekoliko sekundi i premjestili je na “sigurno” mjesto. Vlasti su kasnije izvijestile da je 20-godišnji osumnjičeni strijelac, koji je vjerojatno zauzeo položaj na obližnjem krovu, upucan i ubijen.

Obraćajući se novinarima u nedjelju, Peskov je naglasio da Kremlj ne vjeruje da Bidenova administracija stoji iza subotnjeg pokušaja atentata na Trumpa. Međutim, primijetio je da je “atmosfera koju je stvorila ova administracija tijekom političke borbe… oko Trumpa dovela do onoga s čime se Amerika danas suočila.”

Glasnogovornik Kremlja također je izrazio nadu da će se ljudi ozlijeđeni u incidentu potpuno oporaviti.

Prema Peskovu, “stil sadašnje administracije je takav da preferira sva pitanja rješavati s pozicije moći, uključujući prije svega u međunarodnim poslovima. Nitko nikada ne traži kompromise.”

“Sada se to zapravo prelilo u samu zemlju”, ustvrdio je ruski dužnosnik.

“Nakon brojnih pokušaja uklanjanja Trumpa iz političke arene uz pomoć pravnih alata, sudova, tužiteljstva, pokušaja političke diskreditacije i kompromitacije kandidata, svim vanjskim promatračima bilo je jasno da mu je život u opasnosti”, rekao je glasnogovornik predsjednika. navedeno.

Peskov je sugerirao da je priroda američkog političkog sustava potaknula nasilje, što dokazuju brojni slični slučajevi u povijesti zemlje.

Nakon pokušaja ubojstva, Trumpove pristaše u SAD-u tvrdile su da je demonizacija republikanske predsjedničke nade u glavnim medijima možda odigrala ulogu u radikalizaciji osumnjičenog ubojice.

U satima koji su uslijedili nakon incidenta, predsjednik Joe Biden, Trumpov suparnik u utrci za Bijelu kuću, osudio je napad, ističući da “nema mjesta za ovakvu vrstu nasilja u Americi”.

Bivši predsjednici Bill Clinton, George W. Bush i Barack Obama izdali su slične izjave, također zahvalivši Tajnoj službi na njihovoj brzoj intervenciji. Brojni drugi istaknuti američki političari, uključujući privrženicu Demokratske stranke Nancy Pelosi, također su se izjasnili protiv političkog nasilja, kao i nekoliko stranih čelnika.

atentatDimitrij PeskovDonald Trumprusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sve po starom
1 mjesec prije

Svi su slozni kao za vrijeme nevidljivog , nesto tu mirisi…Hvala neciastivoim otac pelca nam osate ziv.

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Bivši predsjednici izuzetnih Clinton, Bush i Obama se zahvaljuju Tajnoj službi na njihovoj brzoj intervenciji, prešućujući da je ista nonšalantno dozvolila 20-godišnjaku da sa puškom sa krova udaljenom 120 metara od bine puca na bivšeg američkog predsjednika i kandidata za predsjednika Trumpa.

Dobro je rekao Peskov:
“Nakon brojnih pokušaja uklanjanja Trumpa iz političke arene uz pomoć pravnih alata, sudova, tužiteljstva, pokušaja političke diskreditacije i kompromitacije kandidata, svim vanjskim promatračima bilo je jasno da mu je život u opasnosti.”

Dante
1 mjesec prije

Tramp je cirkusant ne vjerujem u te atentate na političare …

Max
1 mjesec prije

Sasvim logičan odgovor.

gigi pinna
1 mjesec prije

Prema Marku Slebodi Putinu čak i više odgovara Biden, tj. Bidenova administracija – s njima zna na čemu je, rusofobi od glave do pete su…
Trump? Lik je “loose cannon”, s njim nikad ne znaš što smjera. A samo kad se sjetimo da je provodio sve što su Ukrajina i Izrael tražili od njega, izvršio je atentat na generala Suleimanija, nije uspio skupiti niti relativno pišljivih 6 milijardi USD da ostvari svoj najvažniji projekt – izgradnja zida prema Meksiku.
Što i da dođe na vlast, i da smanji pošiljke oružja Ukrajini (u što čisto sumnjam), i da dođe do kakvog – takvog primirja – kad on ode za 4 godine, sve se vraća na staro

Ante
1 mjesec prije

Da je slučajno obrnut slučaj sada bi se tražila krv optuživali bi Ruse za sve i svašta, organi vlasti bi počeli sa masovnim pretresima kuća. Uveli bi policijski sat kontrole na svim cestama, dio medija koji godinama napada Trumpa bi vikali želimo osvetu. Neki bi tražili da se bacaju nuklearne bombe. To bi bila tolika tarapana mjesecima ako ni i godinama. Ali ovako kada je bio u pitanju trump policija nije reagirala ni nakon što su ih građani upozorili 6 minuta prije napada šta se događa, Sada u nekim novinama pišu da im je smetalo drvo pa nisu vidjeli napadača na krovu. Tako je, usput su bili gluhi kada su im građani rekli da se napadač vere po krovu sa puškom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI