Kremlj negira tvrdnje o sastanku Durova i Putina

Rusija Moskva Kremlj
5 komentara

Vladimir Putin nije imao sastanak sa izvršnim direktorom Telegrama Pavlom Durovom, koji je sada u francuskom pritvoru, tokom prošlonedeljne posete ruskog predsednika Azerbejdžanu, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Obraćajući se novinarima u ponedjeljak, Peskov je zamoljen da prokomentariše hapšenje Durova, koji je zadržan na pariskom aerodromu nakon što je u subotu privatnim avionom stigao iz Azerbejdžana. Francuske vlasti tek treba da iznesu detalje optužbi sa kojima se suočava ruski tehnološki mogul, koji je takođe državljanin Francuske, UAE i Sent Kitsa i Nevisa.

Telegram je negirao bilo kakvu nepravdu sa strane Durova, navodeći da je “apsurdno tvrditi da su platforma ili njen vlasnik odgovorni za zloupotrebu te platforme”. Brojni lideri javnog mnijenja, kako na Zapadu tako i u Rusiji, kritizirali su ovaj razvoj kao gušenje slobode govora, sugerirajući da iza hapšenja stoje SAD.

Peskov je, međutim, odbio da komentariše kontroverzno hapšenje. “Ne znamo za šta je optužen. Nismo čuli nikakve zvanične izjave po tom pitanju. Moramo sačekati da se situacija razjasni prije nego što bilo šta kažemo .”On je takođe odbacio medijske izveštaje u kojima se tvrdi da se Durov sastao sa Putinom tokom njegove posete Bakuu 18. i 19. avgusta. Nekoliko medija je u to vreme izvestilo da su njih dvojica posetili grad u isto vreme i čak su tvrdili da su iza njih imali sastanak scene.

Telegram kanal Win/Win tvrdi da je Durov “bio predstavljen samo Vladimiru Putinu” i da su “imali petominutni razgovor”. Međutim, prema izvještaju, Durov je imao mnogo sadržajnije razgovore sa visokim zvaničnicima Kremlja.

Kanal Baza Telegram je, međutim, ponudio drugačiju verziju događaja, izvještavajući da su ruski zvaničnici sugerirali da će se Putin sastati s Durovom u Bakuu, ali da je predsjednik to odbio.

DurovPutinrusijaTelegram
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Putin heroj a ne zlocinac hahaha
20 dana prije

Moskva je prilicno tiha po tom pitanju

Roki
20 dana prije

Hoce li ovako privoditi i Gejca za Mikrošuft i Ŝećerbrijega za Vocap, Fejkbuk i druge USA ŝpijunske sofrvere i aplikacije? Pitam za jarana?

Subaru avatar
20 dana prije

Ma nemoj mi reći da nije a tko mu je dozvolio taj cukerberski monopol u Rusiji predvođenoj kremaljskim varanom.

Warrior
20 dana prije

Zajašili ga veliki”neprijatelji”Macron i Putin zajedničkim snagama!pitam se,koliko će danas Slavena izginuti za ništa?!28?63?125?Palestinci imaju ozbiljnog konkurenta što se tiče patnje i jada.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI