Kremlj otkrio na koga je usmjerena promjena nuklearne doktrine

Rusija Moskva Kremlj
20 komentara

Putinov prijedlog za ažuriranje ruske nuklearne doktrine trebao bi obeshrabriti Zapad da podupre agresiju na Moskvu, kaže Kremlj

Prijedlog ruskog predsjednika Vladimira Putina za ažuriranje nacionalne nuklearne doktrine trebao bi poslužiti kao upozorenje zapadnim državama što bi se moglo dogoditi ako podrže agresiju na Moskvu, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Putin je u srijedu predložio da bi nova nuklearna strategija trebala tretirati “agresiju protiv Rusije od strane bilo koje nenuklearne države, ali uz sudjelovanje ili potporu nuklearne države”, kao “zajednički napad” koji bi prešao nuklearni prag.

Implikacija je da bi se nova pravila primjenjivala na mogući ukrajinski napad duboko u Rusiji s naprednim oružjem koje su isporučile SAD, Britanija ili Francuska.

Prema riječima ruskog čelnika, Moskva bi također “razmotrila” pribjegavanje nuklearnoj opciji ako dobije “pouzdane informacije” o “masovnom” raketnom napadu koji je pokrenula neka druga država protiv Rusije ili njenog najbližeg saveznika, Bjelorusije.

Komentirajući Putinovu naredbu u četvrtak, Peskov je rekao kako je siguran da svi razumni čelnici i analitičari razumiju težinu najave. “Posebno kada se radi o takvom zastoju bez presedana izazvanom izravnom upletenošću zapadnih nacija, uključujući nuklearne sile, u sukob oko Ukrajine”, dodao je.

Ovo je signal koji upozorava ove nacije na posljedice njihovog sudjelovanja u napadu na našu zemlju različitim sredstvima, uključujući i ona nenuklearna.

Putin je prethodno upozorio zapadne zemlje da bi davanje dopuštenja Ukrajini da koristi visokoprecizno oružje strane proizvodnje za napade na mete duboko u Rusiji značilo njihovu izravnu uključenost u neprijateljstva, budući da ukrajinska vojska ne može upravljati takvim oružjem bez zapadnog vojnog osoblja. Međutim, Moskva je više puta izjavila da se pridržava načela da se nuklearni rat nikada ne smije voditi.

Međutim, u ožujku je Putin rekao da je Rusija “tehnički spremna” za nuklearni rat, te da je spremna upotrijebiti nuklearna sredstva ako bi opstanak zemlje bio u pitanju.

Dimitrij Peskovnuklearna doktrinarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
8 sati prije

Putin ce poslati 9M730 da kruzi iznad neprijateljske zemlje. Moze ostati u vazduhu mjesecima, a ako je pokusaju oboriti sami ce detonirati nuklearnu glavu iznad svoje zemlje.

To je savrsena prijetnja – atomska bomba ti visinad glavom pa ti nastavi ubijati civile u Belgorodu.

Darko
7 sati prije

Hajde rusi, vi ste na redu da obijesite tu botoksiranu pijanduru na crvenom trgu.

hiber
7 sati prije

Čeka se nova Putinova crvena linija koja će biti pređena ako Ameri ne glasaju za Trumpa. 🥱🥱🥱

Max
7 sati prije

Put u nuklearni rat.

Darko
5 sati prije

Jedino ukrajinska kurvetina Ursula ne razumije..

Subaru avatar
4 sati prije

Laže ćim zine. Kad je ovo počelo 2014 u hazariji cvaj bio je jedan Ivo kojeg su ovdje nazivali nuklearac jer je ko i ja zagovarao nuks.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI