Kremlj reagira na Bidenovo odustajanje od američke predsjedničke utrke

Dmitrij Peskov
9 komentara

Izlazak kao pobjednik u ukrajinskom sukobu umjesto gledanja američkih izbora prioritet je Moskve, kaže Dmitrij Peskov

Rusija ima druge prioritete osim čekanja ishoda predsjedničkih izbora u SAD-u, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, upitan za komentar povlačenja američkog predsjednika Joea Bidena iz utrke.

Pobjeda u sukobu protiv Ukrajine među glavnim je prioritetima za Rusiju, rekao je Peskov za rusku novinsku kuću Life kasno u nedjelju.

“Za nas je postizanje ciljeva specijalne vojne operacije [protiv Ukrajine] prioritet, a ne ishod američkih izbora”, rekao je Peskov.

Glasnogovornik je ostao pri primjedbama predsjednika Vladimira Putina, koji je ranije ove godine rekao da bi više volio da je Biden pobijedio na izborima, opisujući ga kao “političara stare škole” i “predvidljivijeg” sa stajališta interesa Moskve.

“To je svakako tako, ali izbori su još četiri mjeseca. I to je dugo razdoblje tijekom kojeg se mnoge stvari mogu promijeniti”, istaknuo je Peskov.

Biden je odustao od utrke ranije tijekom dana, rekavši da je njegova “namjera” ponovno biti izabran, ali da je u “najboljem interesu” Demokratske stranke i cijele zemlje da se povuče.

Američki čelnik također je podržao svoju potpredsjednicu, Kamalu Harris, kao najbolji izbor za demokratsku kandidatkinju. Harrisa su već poduprli brojni vodeći demokratski političari i glavni stranački donatori.

američki izboriDimitrij PeskovrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tatamata
1 mjesec prije

Dze je onaj hiber ,, rusi mu pojebali sve od tehnike ,ehhh kad se sjetim kako se napuvo od silenosti sta sve dolazi ukrima

tihobl
1 mjesec prije

I Vasingtonu je prioritet pobjeda u bivsoj Ukrajini, a ne izbori. Vidjece u Kremlju kad se Hilari vrati u Bijelu kucu.

Subaru avatar
1 mjesec prije

Ovaj varan komentira nešto što je naštimano od kad to iluziju nametnuše lutkari tate stvora. Dakle sere kvake šesterokrake.

Max
1 mjesec prije

Boli ih đon.

Cut The B.S.
1 mjesec prije

Američki i svi ostali zapadnjački izbori – zabava za budale.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI