Londonski prosvjednici okupljaju se kako bi podržali Trumpa

Donald Trump
7 komentara

Desničarski prosvjednici izrazili su solidarnost s bivšim američkim predsjednikom unatoč njegovoj nedavnoj osuđujućoj presudi

Tisuće britanskih aktivista okupilo se u subotu u središtu Londona tražeći ostavku šefa policije i izražavajući podršku bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu koji je nedavno proglašen krivim za krivotvorenje poslovnih knjiga.

Prosvjede, koji su se održali u blizini Parlamentarnog trga, organizirali su krajnje desničar Tommy Robinson, vođa stranke Reclaim Party Laurence Fox i politički komentator Carl Benjamin.

Robinson, koji je poznat po svom antiislamskom aktivizmu, pozvao je na ostavku komesara metropolitanske policije Marka Rowleya, tvrdeći da je londonska policija “korumpirana”, a pravosudni sustav “dvoslojan”.

Skup je izazvao jaku nazočnost policije, jer se u blizini okupio protuprosvjed koji je organizirala grupa Stand Up To Racism, privukavši oko 300 ljudi. Dvije demonstracije bile su odvojene policijskim kordonom.

Metropolitanska policija priopćila je da su bila ukupno dva uhićenja u području prosvjeda – jedno “zbog pijanog i nerednog ponašanja i napada na djelatnicu hitne pomoći”, a drugo u vezi s “incidentom u kojem je žena bila izložena rasnom zlostavljanju”.

Videosnimke koje se dijele na društvenim mrežama pokazuju veliku gomilu koja maše Union Jackom i zastavom Svetog Jurja, kao i transparente koji izražavaju podršku Trumpu i njegovoj kandidaturi za predsjednika. Obraćajući se okupljenima, Robinson je rekao da je Trumpovo “vodstvo potrebno za spas Zapada”.

Organizatori skupa su publici prikazali i slike bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame – što je izviždano – te fotografiju sadašnjeg predsjednika Joea Bidena, kojoj su se smijali. Neki prosvjednici nosili su kape sa sloganom Trumpove kampanje ‘Make America Great Again’, kao i majice sa slikom bivšeg predsjednika.

Trump je u četvrtak proglašen krivim za krivotvorenje poslovnih zapisa tijekom predizborne kampanje 2016. godine. Optužili su ga da je krivo označio 130.000 dolara vrijedne isplate ‘pošušnice’ porno zvijezdi Stormy Daniels – s kojom je Trump navodno imao aferu – kao ‘pravne troškove’. Trump je zanijekao da je bio u vezi s Daniels, osuđujući rezultate onoga što je nazvao “namještenim suđenjem” i obećao da će se žaliti.

Donald TrumpLondonpodrška
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 mjesec prije

Ako niste znali zašto policija po Evropi gleda kroz prste kriminalu migranata možde je sada jasnije – bez jake desnice nema uspona totalitarizma. A zašto Tramp? Gl upo pitanje…

1 mjesec prije

Jedno malo (ali samo malo) gl uplje pitanje: zašto je “uklonjen” Raisi? Pa da bi vratili Ahmadinedžada.

Očekivano
1 mjesec prije

17 prosvjednika I 7 policajaca skupiöo se za pivu. 😀😃🙂🙃

Lucija, prva
1 mjesec prije

Đisas

ime
1 mjesec prije

spaistelj.
kad ga izeberu bit če nam bolje.
možda uvede nova cepiva.

Steve
1 mjesec prije

Znači ovaj kresne ribu i pošteno plati kao što je i red, i zbog toga treba da robija, a ovaj senilni Neron hoće da zapali ceo svet i on je ok?! Hm, tu nešto ne valja…

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Of course we did it 🤷

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI