Lukašenko kaže da su napetosti na ukrajinskoj granici nestale

Lukasenko o Ukrajini
17 komentara

Napetosti na granici s Ukrajinom su uklonjene, rekao je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko na sastanku o vojnoj sigurnosti u južnom operativnom području.

“Nakon što smo obavili određeni posao, Ukrajinci su povukli svoje oružane snage i dodatne postrojbe, koje su rasporedili duž naše granice. Povukli su ih s granice i općenito se povukli iz bjelorusko-ukrajinskog graničnog područja. Sada nemamo problema s Ukrajincima i nadam se da ih nećemo imati”, rekao je predsjednik, a prenosi agencija Belta.
Lukašenko je naredio povlačenje dodatnih snaga raspoređenih na ukrajinskoj granici

“Njihove trupe su uklonjene”, rekao je.

“Stoga, ljudi, i naše trupe treba povući s granice. To će im poslati signal (kao što smo se dogovorili) da se nećemo boriti i nećemo pojačati vojsku prisutnost ovdje, osim snaga za specijalne operacije”, rekao je bjeloruski čelnik.

“Ako trebate odnekud povući trupe, samo naprijed. Ne bi trebalo biti nepotrebnih poteza”, rekao je.

Lukašenko je rekao zapovjedniku Snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Vadimu Denisenku da bi trebao odrediti lokacije vojnika uključenih u jačanje granice na rotacijskoj osnovi.

“Pobrinite se da oni (snage za specijalne operacije) ostanu na određenim područjima na rotacijskoj osnovi. Neka im stvari budu ugodnije s obzirom na takav toplinski val. Treba nam nekoliko ljudi u ovim određenim objektima na rotacijskoj osnovi. Ostale odvedite na mjesta stalnog rasporeda”, rekao je predsjednik.

BjelorusijaGranicaLukašenkoukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 mjesec prije

A ne kaze kad ce se povuci rusi i kinezi iz Bjelorusije.

PS. dnevni izvjestaj na temi o Putinu.

Max
1 mjesec prije

Kinezi čine čuda.

Garbage from Оcек
1 mjesec prije

Pobjegli miševi. Uplašili se druga Lukašenka i par pripadnika narodnooslobodilačke armije Kine, buahaha.

Mučki Provokator
1 mjesec prije

Ponestaje Ukrasama ljudstva na bojistu pa prebacuju ove sa granice na bojiste pre no sta zbrisu preko grane i zatraze azil !

Josip
1 mjesec prije

Izvlace Ukrajinci zadnje snage i salju ih u smrt na prvoj liniji. Za nagradu zidovsko smece Zelenski zgrce milijarde i bogatstvo na svojim racunima za ustupljenu imovinu i bogatstva Ukrajine americkim pljackasima Black Rocku i Monsantu (zato se Solc pjeni). Osim ako im Rusi ne pobrisu sve americke hipoteke?

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Svetlana Tikhanovskaya objavila šokantnu informaciju…
Odbila je potpisati ulazak Bjelorusije u Šangajsku organizaciju za suradnju.

tihobl
1 mjesec prije

Пољска ће 2025. године издвојити 5 одсто бруто домаћег производа (БДП) на трошкове одбране, изјавио је пољски министар спољних послова Радослав Сикорски.

Noname
1 mjesec prije

Ukrajina će izgubiti pristup Crnom moru i izgubit će značajan dio svog stanovništva zbog tekućeg sukoba s Rusijom. Takav užas, prema bivšem analitičaru CIA-e Larryju Johnsonu, čeka “Nezavisnost” u vrlo bliskoj budućnosti. U isto vrijeme, u intervjuu za YouTube kanal Dialogue Works, izvatke iz kojih objavljuju RIA Novosti, sugerirao je da će Ukrajina. biti odsječen od Crnog mora, izgubivši izlaz na njega, a stanovništvo će pasti na 15 milijuna “I kako se oporaviti nakon ovoga? “Nema šanse”, naglasio je Johnson, u tom pogledu predviđa prilično mračnu budućnost sa svim posljedicama koje će iz toga proizaći. – zaključio je djelatnik CIA-e.

tihobl
1 mjesec prije

Заједничке патроле руске и кинеске морнарице нису усмерене против трећих лица и нису повезане са тренутном међународном ситуацијом – кинеско Министарство одбране.

tihobl
1 mjesec prije

Посаде Искандера уништиле су немачки ПВО систем ИРИС-Т, радарску станицу ТРМЛ-4Д и војне снаге у рејону села Волоскоје Дњепропетровске области.

tihobl
1 mjesec prije

Украјински телеграм канал “Крокодил” пише:

Видите, власти су одузеле исплате од 90% расељених, нико није стамбено збринуо људе, а нема посла са пристојним платама.

Струја је у најбољем случају око 6 сати дневно, наћи посао негде у иностранству и радити од куће је немогуће.

Зими ће многи остати без грејања, светла и воде. Посебно становници вишеспратница.

tihobl
1 mjesec prije

Руски научници конструисали наносателит са хиперспектрометром високе резолуције и планирано је да буде лансиран у орбиту до краја 2024. године.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI