Lukašenko pomilovao njemačkog državljanina osuđenog na smrt

Aleksandar Lukasenko
23 komentara

Sud u Minsku proglasio je 29-godišnjeg Rica Kriegera krivim za optužbe povezane s terorizmom

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko pomilovao je njemačkog državljanina Rica Kriegera koji je osuđen na smrt zbog terorizma i drugih optužbi, izvijestila je u utorak državna novinska agencija BelTA pozivajući se na predsjedničku tiskovnu službu.

Prema medijskim izvješćima, sud u Minsku proglasio je 29-godišnjeg Kriegera krivim prema šest članaka Kaznenog zakona. On je navodno otputovao u zemlju prošle jeseni po nalogu Službe sigurnosti Ukrajine (SBU), s ciljem da izvede teroristički napad na željezničku prugu.

“Kriegerova krivnja za počinjenje zločina za koje je optužen u potpunosti je utvrđena”, rekao je novinarima zamjenik šefa istražnog odjela KGB-a Aleksandr Grib, koji je istraživao slučaj, nakon sastanka s Lukašenkom u utorak.

Njemački državljanin navodno je proglašen krivim za “plaćeničku aktivnost”, “agentsku aktivnost”, “teroristički čin”, “stvaranje ekstremističke formacije”, “namjerno oštećenje vozila ili komunikacijskih linija”, kao i “ nezakonite radnje u vezi s vatrenim oružjem, streljivom i eksplozivima.”

U intervjuu za državnu TV Bjelorusija-1, Krieger je rekao da mu je SBU naredio da fotografira vojne lokacije u Bjelorusiji i da postavi eksploziv na željezničku prugu u blizini Minska. Eksploziv je eksplodirao, ali navodno nije bilo ozlijeđenih. Nakon eksplozije Krieger je planirao odletjeti u Baku u Azerbajdžanu, ali su ga uhitile bjeloruske specijalne službe.

Nijemac je rekao da žali zbog svojih postupaka i da se nada da će dobiti pomilovanje od Lukašenka.

Krieger se navodno nije odmah žalio na presudu. On je 30. srpnja od bjeloruskog predsjednika zatražio službeno pomilovanje.

“Šef države donio je odluku o pomilovanju [Kriegera], uzimajući u obzir sve okolnosti”, napisala je BelTA.

Prema medijskim izvješćima, pozivajući se na Kriegerov profil na LinkedInu, on je prethodno radio kao medicinski djelatnik njemačkog Crvenog križa i kao službenik sigurnosti u američkom veleposlanstvu u Berlinu.

BjelorusijaLukašenkopomilovanjesud
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 mjesec prije

Milosrdno.

FELIX
1 mjesec prije

VEROVATNO BI BOLJE PRIOSAO SA SMRTNOM KAZNOM, TO BAREM ZNAJU ONI KOJI SU OKUSSILI ZATVORE REZIMA SLICNIM KOMUNISTICKIM

tihobl
1 mjesec prije

Sprema se velika razmjena agenata CIA.
Sklonjeni su i iz ruskih zatvora.

hiber
1 mjesec prije

Kineska roba ide vlakovima preko Bjelorusije i Xi je to naredio, kao sto je naredio i potpuno povlačenje bjeloruske vojske sa ukrainske granice.

Lucija, prva
1 mjesec prije

“pozivajući se na Kriegerov profil na LinkedInu, on je prethodno radio kao medicinski djelatnik njemačkog Crvenog križa i kao službenik sigurnosti u američkom veleposlanstvu u Berlinu.”

Pazi molim te šta se sve ne koristi!!
Crveni križ !!

K* bi te ja pomilovala. 😁

Ico
1 mjesec prije

Lukašenko je CAR.
Svojedobno je dekretom obznanio:
” U Bjelorusiji nema KORONE”!
5+++ za Lukašenka.
U BiH nije bilo korone jer su zloglasni direktori Pfizera zakasnili korumpirati ” korupciji sklonu političku elitu ” ( politička elita tipa probušeni kurton ) BiH.

vrlodrag
1 mjesec prije

Smrtna kazna je odraz samostalnosti jedne države i njenog rukovdstva u odnosu na nadnacionalnu sektu degenerika. Takvi izrodi uvijek i isključivo brane zločince tj. svoju braću a nikada njihove žrtve. Ovaj degenrični izrod je došao u tuđu zemlju postavljati eksplozive na tračnice i baviti se terorizmom.

Naravno opet moramo slušati bajke o ljudskim pravima ali naravno samo za degenerike kakav je ovaj. Nema ljudskih prava za civile koji masovno ginu u ratovima koje je izazvala degenerična klasa parazita udružena u legiju degenerika.

Istinska i pravedna kazna bi za ovo što je ovaj izrod naumio bila smrtna kazna. Naravno pustiti će ga u razmjeni zarobljenika ali ovo je jasan znak budućim izrodima da dva puta razmisle hoće li opet doći u Bjelorusiju činiti zlo u tuđem domu.

vrlodrag
1 mjesec prije

Drag je meni ovaj Lukašenko. Ima dobar intervju sa Dianom Pančenko, ukrajinskom novinarkom. Koga interesira neka pogleda. Ima se što čuti.

Subaru avatar
1 mjesec prije

Luki, dobrog si srca ali to neće spriječiti varanski zapad da vas opet napadne i sad uništi totalno.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI