Macron komentira uhićenje Durova

Macron - Pariški "vrag"
9 komentara

Francuski predsjednik ustvrdio je da je pritvor osnivača Telegrama posljedica sudske istrage koja je u tijeku i da nije politički

Francuski predsjednik Emmanuel Macron zanijekao je bilo kakav politički motiv za subotnje uhićenje osnivača i izvršnog direktora Telegrama Pavela Durova u Parizu.

Pišući na X u ponedjeljak, Macron je inzistirao na tome da Durovljevo uhićenje “ni na koji način nije politička odluka” i da se dogodilo u sklopu “tekuće sudske istrage” u kojoj će suci na kraju odlučiti o poduzetnikovoj sudbini.

“Francuska je više od svega privržena slobodi izražavanja i komunikacije, inovacijama i poduzetničkom duhu”, napisao je Macron, dodajući da su “u pravnoj državi, na društvenim mrežama kao i u stvarnom životu, slobode ostvaruju unutar okvira utvrđenog zakonom radi zaštite građana i poštivanja njihovih temeljnih prava.”

“Na pravosudnom je sustavu, u potpunoj neovisnosti, osigurati poštivanje zakona”, rekao je predsjednik.

39-godišnjeg Rusa, koji također ima državljanstvo Francuske, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saint Kittsa i Nevisa, uhitile su francuske vlasti nakon što je njegov privatni zrakoplov sletio u Pariz 24. kolovoza nakon što je doletio iz Azerbajdžana.

Točne optužbe s kojima bi se tehnološki poduzetnik mogao suočiti još uvijek nisu jasne, ali medijska izvješća sugeriraju da je nalog za njegovo uhićenje izdao francuski OFMIN – agencija zadužena za borbu protiv nasilja nad maloljetnicima – kako bi provela istragu navodne prijevare, trgovine drogom, internetskog nasilja, organizirani kriminal i promicanje terorizma.

Prema francuskim medijima, Durovljevo pritvaranje vjerojatno je povezano s navodnim pritužbama protiv Telegrama, posebice njegovim odbijanjem da moderira sadržaj na platformi i spriječi da ga koriste kriminalci.

Telegram je sa svoje strane inzistirao na tome da je tvrtka u potpunosti u skladu sa zakonima EU-a i politikama moderiranja sadržaja i nazvao je “apsurdnim” tvrdnju da je Durov odgovoran za zlouporabu platforme od strane loših aktera.

francuskamacronPavel DurovTelegramuhićenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
20 dana prije

Umjesto da Francuzi napune ovu pedercinu s olovom i puste ga da zapliva Seinom.

Ico
20 dana prije

Emanuelu Macaronu je vazalstvo u genima. Emanuel Macaron ima mozak na nivou mozga umno retardiranog majmuna.
Ima li Francuska “duboku državu”?
Francuska ide u PROPAST tko je za to odgovoran? “Duboka država” Francuske ili legalno vlasti Francuske, koje izaberu Francuzi?!?
Pozdrav slavnom francuskom narodu.

Ico
20 dana prije

Kruži priča da je ” supruga ” Emanuela Macarona muškarac preodjeven u ženu?!?

Ico
20 dana prije

Sirijac ubio sami troje Nijemca. Šteta. Trebao je pobiti sve Nijemce , jer su većina N8jemaca genetski glupi.

Protiv Sistema
20 dana prije

Demokracija kako je vide mladi lideri iz davos inkubatora: trudo, makron, meloni, berbok … strip alan ford samo jako loša nečitljiva verzija

Josip
20 dana prije

Zar nije jeftinije platiti nekome da kokne Macrona nego li trpiti ludaka?

gogo
19 dana prije

očito je da francuskom, engleskom, kanadom, australijom us i eu upravlja isti luđak, ili bolje rečeno ista sekta. U svim vladama i medijima imaju utjecaj

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI