Maduro suspendirao X

Nicolas Maduro
8 komentara

Venezuelanski čelnik optužio je Elona Muska za “poticanje građanskog rata” u zemlji nakon nedavnih izbora

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro najavio je privremenu zabranu X-a (bivši Twitter) u zemlji. Odluka je uslijedila nakon njegovog sukoba riječima s izvršnim direktorom platforme, Elonom Muskom, koji je optužio Madura za izbornu prijevaru.

U televizijskom govoru u četvrtak, Maduro je optužio tehnološkog mogula za “poticanje mržnje, fašizma, građanskog rata, smrti, [i] sukoba Venezuelanaca”, kao i za kršenje nacionalnih zakona. Čelnik je dodao da je potpisao rezoluciju Nacionalne komisije za telekomunikacije o zabrani platforme društvenih medija na deset dana.

“Neka prestanu planovi na društvenim mrežama za širenje nasilja, mržnje… [u] Venezueli iz inozemstva”, napisao je Maduro u zasebnoj objavi na X.

Kao odgovor, Musk je izašao na platformu i podrugljivo obećao da će “opržiti njegove [Madurove] brkove iz svemira”.

Prepirka između venezuelanskog čelnika i milijardera započela je nakon predsjedničkih izbora u zemlji prošlog mjeseca, na kojima je Maduro proglašen pobjednikom. Prema izbornom vijeću zemlje, Maduro je osvojio oko 52% glasova, dok je oporbeni kandidat Edmundo Gonzalez dobio 43%.

Opozicija je osporavala rezultate, tvrdeći da ne odgovaraju njihovim vlastitim rezultatima, dok su njihovi podupiratelji, uključujući SAD, odbili priznati Madurovu pobjedu. Međutim, druge zemlje poput Kine i Rusije čestitale su venezuelanskom čelniku na ponovnom izboru.

Musk je podržao kritike Madura, nazivajući ga “diktatorom” i optužujući ga za “veliku izbornu prijevaru”. “Narodu Venezuele je dosta ovog klauna”, dodao je, izražavajući potporu oporbi. Ubod je izazvao oštar odgovor venezuelanskog predsjednika, koji je okrivio tajkuna zbog navodnog pokušaja državnog udara i izazvao ga na tučnjavu – što je Musk prihvatio.

Privremena zabrana za X dolazi nakon što je Maduro tvrdio da je izbrisao svoj WhatsApp messenger sa svog telefona, rekavši da se koristi za prijetnje Venezueli i špijuniranje njezinog naroda. Također je tvrdio da se TikTok i Instagram koriste za promicanje “mržnje” i obećao je regulirati njihovu upotrebu.

Maduro će služiti treći uzastopni šestogodišnji mandat, nakon što je prvi put preuzeo dužnost 2013. nakon smrti predsjednika Huga Chaveza. Madurov prethodni reizbor, 2018., također su odbacile SAD, zajedno s EU-om i nekoliko latinoameričkih država.

elon musknicolas madurovenezuelaX
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
trajko
1 mjesec prije

Elon je smrdljiv otpočetka. To je CIA in čovjek i pokriva ga i plaća Pentagon zna se.Tipičan državni projekt koji glumi nešto sasvim drugo od makine za pranje.

Max
1 mjesec prije

Neka.

Gad
1 mjesec prije

Mutikašu zabranit.

vanja
1 mjesec prije

правиљно

opetlazes
1 mjesec prije

Jel ova brkata sofercina to sama zna da postoji Twitter ili mu je netko javio? Jadan taj narod sa takvim predsjednikom i onim oporbenjakom sto se skriva u londonu.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI