Mediji objavljuju navodni ratni plan Njemačke

Njemačka vojska - Bundeswehr
42 komentara

Njemačko ministarstvo odbrane izradilo je planove za vanredne situacije za potencijalni vojni sukob s Rusijom, izvještavaju Der Spiegel i Bild. Dokument navodno predviđa da Njemačka ima ključnu ulogu kao tranzitna država za trupe NATO-a, pri čemu se očekuje da će njeno stanovništvo i civilne službe pomoći stranom vojnom osoblju.

Prošlog mjeseca, njemačka vlada je službeno ažurirala svoje ratne smjernice po prvi put od 1989. godine, koje sada uključuju mjere kao što su obavezna regrutacija i prisiljavanje proizvođača da proizvode ratnu robu.

U svom izvještaju u petak, Der Spiegel je naveo da bi prema povjerljivom ‘Operativnom planu Njemačka’ (OPLAN DEU), zemlja trebala biti u mogućnosti organizirati transfer 800.000 vojnika NATO-a i približno 200.000 vozila, uključujući tenkove i drugu opremu, iz luka u Holandiju i Belgiju na istok, u roku od tri do šest mjeseci. U tu svrhu bi se navodno koristilo nekoliko ključnih autoputeva, što znači da bi bili zatvoreni za civilni saobraćaj. Od lokalnih zajednica bi se očekivalo da vojno osoblje u prolazu snabdijeva hranom, smještajem, odmorištima i gorivom, tvrde oba medija.

Der Spiegel je citirao Ralpha Tieslera, predsjednika Federalnog ureda za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama, koji predviđa da bi “neprijateljski akteri mogli poduzeti mjere da ometaju ili uspore kretanje NATO trupa”, bilo da se radi o sabotaži ili raketnom udaru. Njemačka policija i hitne službe bi navodno morale dati prioritet zaštiti ovih ključnih ruta i eliminaciji posljedica bilo kakvog napada na njih.

Kako navodi Bild, pozivajući se na glasnogovornika Ministarstva odbrane, osim svoje uloge logističkog čvorišta NATO-a, Njemačka bi također trebala uspostaviti veliki logor za ratne zarobljenike na svom tlu ako izbije vojna konfrontacija s Rusijom.

Dva medija citirala su generalnog inspektora Bundeswehra Carstena Breuera koji je procijenio da Berlin ima rok do 2029. da se pripremi za potencijalni vojni sukob s Moskvom, jer bi Rusija do tada navodno mogla biti u poziciji da napadne NATO.

Lokalne zajednice već pripremaju i održavaju vježbe za ovaj najgori scenario. Kako navodi Der Spiegel, pozivajući se na gradonačelnika neimenovanog grada, mještani nisu pokazali nikakav entuzijazam u pogledu napora.

“Samo nekolicina je do sada shvatila šta znači ‘preokret era'”, rekao je zvaničnik, a prenosi mediji.

Dok je više država članica NATO-a tvrdilo posljednjih mjeseci da Rusija skriva planove za napad na vojni blok koji predvode SAD, ruski predsjednik Vladimir Putin prošlog mjeseca je odbacio takve optužbe kao “glupost” i “sramota**”. On je sugerirao da su oni koji guraju takve narative “potpuno poludjeli”.

njemačkaRatrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tucker
1 mjesec prije

Njemačka bi se spremala za rat,jel..nekada je i madjarska bila nogometna sila.hvala.

Nekoime
1 mjesec prije

Već postavljaju crvene zastave na istočnim prilazima Berlinu…

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Njemačka bi također trebala uspostaviti veliki logor za ratne zarobljenike na svom tlu ako izbije vojna konfrontacija s Rusijom.”

🙂🙂🙃

Ovo “ako izbije vojna konfrontacija s Rusijom.” nije nužno potrebno.

Osim što fali radne snage…itd.

Mučki Provokator
1 mjesec prije

Pasalo od 1945 dosta lit pa su zabili da ne talasaju jer ce opet dobiti po glavi stanovnika od Ruja koji su po njima niza ljudska vrsta ili kako su nas slovene u doba nacizma nazivali “untermensch”.Sad se izgleda nadaju osveti jer imaju iza sebe anglosaksonce i ostalu evropsku kolonijalnu gamad a ispred sebe kao stit guraju glupe ukrase koje su i onda bile njihove sluge i podguzne muhe ……

Moscito
1 mjesec prije

Istorija kaze.
Kad Nemci imaju uvidnu rec
Obicno Rusi imaju zavrsnu

Tim
1 mjesec prije

Jako pametno izazivati Rusiju i Kinu koja se sa Rusijom u bloku uz toliko islamista u Europi. Nego, gdje Europa planira nabaviti vojnike za sukob sa Medom i Žućama kada velik dio Europljana nosi haljine? Ja ne idem, moji ne idu, mi smo milicija koja brani svoje domove i bližnje, mi vam na Ruse ne idemo, osobito ne u Ukrajinu i Rusiju ako Nato uopće uspije prijeći granicu. Zapravo, draži i bliži su mi Rusi, nego Germani i Anglosaksonci.

nastran
1 mjesec prije

ovi nisu normalni

tihobl
1 mjesec prije

Od lokalnih zajednica bi se očekivalo da okupatorsko vojno osoblje u prolazu snabdijeva hranom, smještajem, odmorištima, gorivom... i mladim mesom.

Svabama su nekad anglosaksoni silovali kceri, a sada ce im silovati sinove.

kur.od ovc.
1 mjesec prije

Kad Nato nešto odluči, ko je zapravo donio odluku? Znamo li mu ime, prezime, motive…? Možemo li mu prići, upitati ga nešto o toj odluci?

Nato ima tajnika, ali odluke iz pozadine donosi Direktor!

Članstvo u Nato-u je najobičniji oblik ropstva, kao i EU uostalom.

Eh, da je neko prije 5 godina njemcima rekao da će opet ratovati s rusima…

Ko vuče konce iz pozadine? Terorizam, korona, ukrajina…
Glavni mediji služe samo tome da nas odvrate od razmišljanja o tome kako svijet stvarno funkcionira, a škole se brinu da naša djeca nikad to ne saznaju.

Bruno
1 mjesec prije

Koja logistika kroz područja s visokom radijacijom. Ove švabe su stvarno glupe. Ništa nisu naučili iz dva rata.

čudila se aman ja
1 mjesec prije

…”od lokalnih zajednica bi se očekivalo da vojno osoblje u prolazu snabdije hranom,smještajem,odmorištima i gorivom.” Kao preslikano iz Andrićevih priča o Bosni za Turskoga vakta i vojevanja poduzimanih protiv koga je već trebalo. (Srbija, Austrija, Napoleon, svoji protiv svojih)

goran
1 mjesec prije

tako je njemci sad budite idioti drugi put u povijesti pa idite ginuti za svog cara jebo vas on u dupe i vi njega

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Ranije je objavljeno da Sjedinjene Države planiraju da počnu da raspoređuju svoje oružje dugog dometa u Nemačkoj 2026. godine.

Između ostalog, u Nemačku će biti poslate i hipersonične rakete.

Među naoružanjem planiranim za raspoređivanje, posebno će biti rakete SM-6 i Tomahavk.”

Ne zna se imaju li hipersonike.

Subaru avatar
1 mjesec prije

Sotonski zapad je u ratu sa Rusijom i želi je rasparčati i što tu nije jasno. Rasparčavanje će dozvoliti Nosferatu i ekipa umjesto da ispali sve što ima dok još može.

Darko
1 mjesec prije

Ništa Nijemci nisu naučili iz W2W i idu opet istim stopama. Ovaj puta sljedeći američke fašiste. Rusi su ih prekratko preodgajali sad se to vidi..

Babilon
1 mjesec prije

Svakim danom svi su sve više ludi!

Zoro
1 mjesec prije

Rubikon je davno prijeđen
Povratak Ruske vojske u Istočnu i srednju evropu je neizbježan i ništa ga ne može zaustaviti pošto Rusi više neće ratovati sa evropljanima, biće dan ultimatum o bezuvjetnoj kapitulaciji napuštanju eu i nato rasformiranju vojske, neutralan status sa Ruskomvojskom na svom teritoriju kao garantom neutralnosti, ako ne bude prihvaćen evropa če biti spaljena na način da više niko nikada sa tih teritorija ne može ugrožavati Rusiju
Rusi im dali slobodu devedesetih i pružili svima ruku prijateljstva a ujedinjena evropa iskoristila priliku da ponovo smrtno ugrozi Rusiju, ovo je svakako zadnji put

Max
1 mjesec prije

Pa su ga objavili u novinama. Stručno nema što.

Hogar strasni
1 mjesec prije

Vratiti CCCP i ovaj put do Atlantica

Cut The B.S.
1 mjesec prije

Ne vjerujem ni jednima ni drugima. A mi glupi Hrvati uvijek se natakarimo na nekog “saveznika” i “prijatelja” a svaki put izvučemo deblji kraj.

gogo
1 mjesec prije

opet žele da rusi prcaju po berlinu

Roknem ti ga rok
1 mjesec prije

USA zele okupirati EU i potpuno je odvojiti od kontakta sa Rusijom.To ce biti neka vrsta Varsavskog Pakta,ali zapadna varijanta.Pri tome USA zele zadrzati gospodarski sustav koji ce potpuno uvazavati korporativni sustav kao u USA Ako pitate za slobodu,biti ce je manje nego u prvom Varsavskom Paktu.Ameri ne dovode samo oruzje,nego i vojsku koja ce biti okupatorska sila.Mislite da se salim ? Zivi bili pa vidjeli.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI