Mi smo nepobjedivi – Putin čečenskim dobrovoljcima

Putin i Kadirov
19 komentara

Ruski predsjednik posjetio je Sveučilište specijalnih snaga u Gudermesu

Ruski predsjednik Vladimir Putin posjetio je Sveučilište specijalnih snaga u Čečeniji, pohvalivši pripravnike koji su se dobrovoljno prijavili za službu zaštitnika domovine.

Putin je u utorak otputovao u Čečeniju, prvi put od 2011. U SFU u Gudermesu pratio ga je Ramzan Kadirov, šef republike, koji je pomogao u osnivanju škole 2013.

“Zadovoljstvo mi je upoznati vas ovdje”, rekao je Putin polaznicima koji su se pripremali za upućivanje na front u ukrajinskom sukobu. “Odluka koju ste donijeli bila je teška. Jedna je stvar pucati na daljinu, a druga je riskirati svoj život i tijelo. Ali osjećate potrebu da zaštitite domovinu i hrabrost da uputite taj poziv.”

“Oni koji donesu takvu odluku već su pobijedili”, dodao je ruski predsjednik. “Želim ti čestitati, zahvaliti na takvoj odluci i od sveg srca ti poželjeti sreću.”

Sve dok imamo ljude poput vas, apsolutno smo i potpuno nepobjedivi.

Kadirov je istaknuo da je SUF od početka vojne operacije u Ukrajini obučio više od 47.000 vojnika, uključujući i dragovoljce.

“Sljedeća skupina dragovoljaca koja je prošla obuku na Sveučilištu specijalnih snaga krenut će u zonu specijalnih vojnih operacija sljedećih dana”, rekao je šef Čečenije.

Putin je pregledao kompleks za obuku u Gudermesu, promatrao neke lekcije i nakratko razgovarao sa zapovjednicima specijalnih snaga, instruktorima i volonterima koji se obučavaju u objektu, navodi Kremlj.

Bio je to njegov prvi posjet SUF-u, koji je osnovan nakon njegovog prethodnog posjeta Čečeniji. U veljači ove godine Kadirov je najavio da će se akademija zvati po samom Putinu.

Ranije tog dana, posjetio je dvije druge regije Sjevernog Kavkaza, Kabardino-Balkariju i Sjevernu Osetiju-Alaniju.

ČečeniPutinRamzan Kadirovrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zeljko
26 dana prije

Jade jadne nakon svega što im je učinjeno od RF prije dva desetljeća kada je glavni grad Grozni bio sravnjen sa zemljom, oni idu sa RF na UA a što ne pomognu “braći” u Palestini?!

hiber
26 dana prije

Dajte malo umotvorina pijanog Medvedeva. Nakon evakuacije probudio se negdje u Tomsku. Nestalo votke.

Max
26 dana prije

I danas sam kriv jer sam morao na wc.

Zar ne
26 dana prije

Zelenski postao ozbiljan, a putko komičar
😀😃🙂

FELIX
26 dana prije

TO JE NEKA VRSTA USPEHA DA PRETVORIS SVOGA JUCERASNJEG NEPRIJATELJA U NEKOGA KO CE SE BORITI PROTIV TVOGA NEPRIJATELJA. CECENI NISU SLABI BORCI I BICE KORISTNI U BORBAMA PROTIV UKRAINACA KOJI IMAJU JOS VISE TUDZIH VOJNIKA U SVOJIM REDOVIMA U PRVOM REDU ONIH KOJI SU SAMI NACISTICKO I PROTI SLOVANSKO USMERENI.

needucirani delikvent
25 dana prije

Nepobjedivi ljudi ne izgledaju kao žalosne sove.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI