‘Miris mira u zraku’

Alfred Koch
20 komentara

Nespremnost zapadnih sila da pojačaju smrtonosnu pomoć Ukrajini znači da je malo vjerovatno da će se situacija na liniji fronta poboljšati za Kijev, smatra bivši zamjenik ruskog premijera Alfred Koch.

Zvaničnik iz Jeljcinove ere, koji je preuzeo dužnost 1997. pod tadašnjim premijerom Viktorom Černomirdinom, sada navodno živi u Njemačkoj i vodi “ratne dnevnike” o sukobu u Ukrajini.

“Generalno, već postoji toliko mirovnih planova, od stvarnog Orbanovog plana do mitskog Erdoganovog plana, da se definitivno osjeća miris mira u zraku”, napisao je Koch na Telegramu u ponedjeljak, napominjući da je samo predsjednik Evropske komisije Ursula von der Leyen “želi da se bori zauvek i obećava nepokolebljivu podršku Ukrajini”.

Međutim, von der Leyen nema oružje, rekao je on, ističući da njemački kancelar Olaf Scholz i drugi čelnici država EU “nisu spremni da naglo povećaju vojne isporuke Ukrajini”. Koch je dalje napisao da “bez takvog proboja, malo je vjerovatno da će se situacija na frontu značajno promijeniti u korist Ukrajine… I to je konačno shvaćeno u Kijevu.”

Ukrajinski lider Vladimir Zelenski “nastavlja svoj čudan ples oko drugog mirovnog samita i traži da Rusija bude prisutna na njemu”, ali “nije mi baš jasno koje poluge Zelenski ima da prisili Rusiju da dođe na njegov samit” , napisao je Koch. Prethodni “inauguralni” samit “prošao je bez traga, ali Zelenski se i dalje pretvara da je postigao određeni napredak”, dodao je.

Ukrajina od 2022. promoviše svoju ‘formulu mira’, koja zahtijeva da Rusija povuče svoje trupe sa svih teritorija koje Kijev smatra svojim. Domaćin prve mirovne konferencije Zelenskog bila je Švicarska prošlog mjeseca. Moskva je više puta odbacivala mirovni plan Kijeva kao odvojen od stvarnosti i nije učestvovala u tom događaju. Kijev je do sada odbijao sve međunarodne mirovne poduhvate, ali ranije ovog mjeseca Zelenski je signalizirao da želi okončati sukob “što je prije moguće” i da je spreman razgovarati s Rusijom bez obzira na to ko je na čelu zemlje. On je ukazao na mogućnost održavanja druge mirovne konferencije kao način za postizanje ovog cilja.

Međutim, to je u suprotnosti s predsjedničkim dekretom koji je Zelenski potpisao u jesen 2022. – kojim su zabranili svi razgovori sa sadašnjim rukovodstvom u Moskvi.

Moskva je u više navrata govorila da je otvorena za razgovore s Kijevom, ali da brojna pitanja – uključujući legitimitet Zelenskog kao šefa države i uplitanje Zapada – moraju biti riješena kako bi svaki smisleni razgovor započeo.

Predsjednik Putin je prošlog mjeseca rekao da je Moskva spremna da odmah otvori mirovne pregovore s Ukrajinom ako povuče trupe iz Donbasa i dva druga bivša regiona, i posveti se neutralnom statusu, napuštajući ambicije da se pridruži NATO-u. Moskva je dugo posmatrala širenje bloka predvođenog SAD kao egzistencijalnu prijetnju i navela je želju Kijeva za članstvom kao ključni razlog za sukob.

Alfred KochOlaf ScholzZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Gad
1 mjesec prije

Mutikašo, ne trolaj.

Subaru avatar
1 mjesec prije

Pa dosta više varana, iskaću na sve strane.

1 mjesec prije

Ajme sto ce ukrajina nakon rata? Nakon rata slijedi surova ruzna uzasna stvarnost.
Nece im nitko davati nista, sve poruseno a nema tko raditi. Morat cemo nastaviti davati za mirovine, starosne, boracke, invalidske, uzdrzavanje drzavne uprave, obnove. Kako su rusi lipo obnovili maripul. Necemo valjda dozvoliti da rusi budu bolji.
1% EU (hrvatska) ce dati za 1% ukrajinskih potreba (300 – 400 tisuca mirovina i placa).

Lucija, prva
1 mjesec prije

Miris vodke je u zraku, lopatari u deliriju…samo čekajte da dođe F16 💪💪🫡 budu vidli rusi i njihove šperploče, lopate i perilice.

Rusi su nesposobni, gladni, imaju samo lopate i kradu čipove iz veš mašina.

abc
1 mjesec prije

Ukrajina je najebala, jer je sljepo vjerovala zapadnim hijenama, a narod nasjeo na lažna obečanja. Pa zamislite to, Ukrajinci su vjerovali, da če pridruživanjem u NATO i EU, njihove plače iznositi 5000 eur a penzije 3000 eur. i to sve samo zato, da zamrze Ruse i prodaju se zapadu.
E pa sad dolazi čas naplate vlastitih gluposti.

iiiistina
1 mjesec prije

…………miris mira u zraku” daaaa, aliiii prvo urediti zbivanja na tlu SAD-a – prilog : …Zašto 6000 američkih maršala ide u DC i postavlja se………. ….. 25. srpnja 2024.Kongres ide na ljetni odmor danas od četvrtka do 9. rujna. Kongresmeni i žene ne mogu biti uhićeni ni za što dok Kongres zasjeda, samo dok Kongres NE zasjeda. Brad Barton Američki maršali su pozvani da obave posao. Taj posao uključuje praćenje terorista kojima je dopušten ulazak u zemlju. Rekao je da vojska ima kontrolu i da će vrlo brzo postati gadno. Rekao je da ne paničari, ali da bude spreman: voda, hrana, municija, itd. Rekao je da zna ZA ČINJENICU da neka vlada, dužnosnici su uhićeni u posljednja 24 sata. za VELEIZDAJU! Pojedinosti o tome tko, što, kada, gdje još ne mogu biti objavljene. Rekli su da su za manje od 24 sata. u operaciju. Trebat će neko vrijeme. Budite strpljivi,… Čitaj više »

tihobl
1 mjesec prije

Sad kad im se raspadaju frontovi svi rusomrsci pocinu pricati o miru. Pokrovski front je pukao, rusi napreduju svaki dan, Kupjanski front je probijenen, rusi su prosli kroz Pjescanoje, napreduju pram rijeci Oskol i vec su presjekli front na dva dijela, Kraasnogorovka je ociscena i sad ide ciscenje njiva sve do linije Karlovka – Kurahovo. A Ramstajn ne zna gdje ce rusi pokrenuti novu ofanzivu. Da li ce udariti na sjeveru na oblast Sumi ili ce udariti na zaporoskom pravcu. Ili na oba. Na oba pravca su dovukli po 100.000 rezervi.

Max
1 mjesec prije

Još nema mira kao ni ja od luđakinje kojoj ću objaviti ime,

R M
1 mjesec prije

Znači, imao kao i prošle godine miris propadanja voćki. Da, baš iz tog zraka, pošto nas prskaju chemtrilsima i prošle godine su uništili skoro ceo rod. Ove godine zbog strašne suše voćke opadaju, prirodna pojava, majka(drvo) mora da preživi i onda oa odbacuje nezrele voćke.

Profesor Živago
1 mjesec prije

Miris mira pod ruskim uvjetima u zraku.

Noname
1 mjesec prije

Francuski političar i čelnik stranke Patrioti Florian Philippot na društvenoj mreži X govorio je o potrebi likvidacije Europske unije zbog njezine agresivne politike prema Rusiji i onima koji se zalažu za mirno rješavanje sukoba.
“EU je poludjela, EU želi rat, uništimo Europsku uniju!” — rekao je, izrazivši mišljenje da su ratoborni osjećaji u Europskoj uniji potvrđeni osudom mirovnih inicijativa mađarskog premijera Viktora Orbana usmjerenih na rješavanje sukoba u Ukrajini.

FELIX
1 mjesec prije

GLOBALISTI USPESNO RADE NA TOME DA SE SMANJI POPULACIJA BAREM SLOVANA NA PLANETU KOJU ZAGADZUJU.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI