Moskva odgovara na ‘plan pobjede’ Zelenskog

Maria Zakharova
139 komentara

Moskva je odbacila mnogo hvaljeni osmodijelni ‘plan pobjede’ Vladimira Zelenskog kao ništa drugo nego “plan za nesreću Ukrajine”, izjavila je glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova u priopćenju.

U srijedu je ukrajinski čelnik otkrio svoj dugo obećavani prijedlog zapadnim podržavateljima tijekom izvanredne parlamentarne sjednice. Zelenski je iznio pet točaka, uključujući trenutni poziv za pridruživanje NATO-u, dopuštenje za korištenje zapadnog oružja dugog dometa za napade na mete duboko u Rusiji i nastavak upada na teritorij susjedne zemlje. Dodatne tri točke ostaju klasificirane, ali su navodno podijeljene s Kijevskim zagovornicima.

Glasnogovornica Zakharova odgovorila je na pet točaka Zelenskog plana na konferenciji za tisak, nazivajući ih ničim drugim do “setom nekoherentnih slogana” i “krvavom pjenom na usnama neonacističkog ubojice”.

Komentirajući kijevsku “histeriju” o pozivu u NATO, ona je tvrdila da jedino mjesto koje Zapad vidi za Ukrajinu u svojoj “sigurnosnoj arhitekturi” je “u lijesu, a ukrajinske građane u grobovima”.

“Zato su doveli ovog klauna na vlast, koji je trebao dokrajčiti Ukrajinu kao državu i ubiti što je moguće više Ukrajinaca,” rekla je Zakharova.

Također je dovela u pitanje Zelenskijevu namjeru da ojača ukrajinsku obranu “ciljanim operacijama na određenim mjestima”. Glasnogovornica je pitala zašto se ukrajinski čelnik ustručavao imenovati ta mjesta i rekla da Kijev “gura članice NATO-a prema izravnom sukobu” s Rusijom inzistirajući na dobivanju dopuštenja za korištenje oružja dugog dometa na ruskom teritoriju.

“Uzevši sve zajedno, sve te točke i tajne podtočke nisu ‘plan’ za Zelenskijevu pobjedu. Ovo je plan za nesreću Ukrajine i ukrajinskog naroda,” zaključila je Zakharova, dodajući da je usmjeren na “još jednu iznudu novca i prezentaciju [Kijevskih] terorističkih sposobnosti”.

“Danas je Zelenski konačno svima dokazao da mrzi Ukrajince do te mjere koja se može opisati kao ukrajinofobija,” zaključila je Zakharova.

U međuvremenu, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odgovorio je na Zelenskog plan nazivajući ga ničim drugim do putokaza za nastavak sukoba između Rusije i Ukrajine. Inzistirao je da je jedini način za postizanje mira da se ukrajinski čelnik “otrijezni” i “razmisli o uzrocima koji su doveli do sukoba u Ukrajini”.

Plan pobjedeRusjiaVolodimir Zelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
139 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
20 sati prije

Propagandne retorike ima na svim stranama, to je deo rata. Zelenko ne mrzi Ukrajince, on samo radi posao zbog koga je doveden na mesto predsednika Ukrajine. Dakle, on uopšte nije predsednik Ukrajine (iako obavlja tu funkciju), on je PR fašingtonske ratne kampanje protiv Rusije. “Njegov” plan samo služi za kreiranje opravdanja, tačnije za pokušaj prebacivanja odgovornosti zapadnih političara na njega. A kako je zapadna populacija u velikoj meri ovcoidna progutaće to prebacivanje odgovornosti bez prevelikog blejanja.

A Ukrajinci? Oni su samo naoružani robovi koji ginu za tuđe interese i svi koji se povinuju zahtevima Fašingtona će postati to isto – nebitno da li su Rumuni i Bugari ili Nemci, Poljaci, Skandinavci. Svi oni imaju po nekog Zelenka i samo je pitanje da li će ih on pre naoružati ili će oni njega “okačiti da se suši”.

Tupko Glupko
19 sati prije

Što vrijeme više prolazi, jasnije je da je Zelenski jedan od bitnih faktora resetiranja svijeta na multipolarno, odnosno stvaranja dva ili tri velika vojna i gospodarska bloka.

Ukrajina je ovdje kolateralna žrtva, odnosno narod je dovoljno blesav da gine za tuđe interese dok se njezina imovina rasprodaje.
I da se desi svjetsko čudo i ostvare sve nerealne želje iz ‘plana pobjede’ Zelenskoga, opet će raditi za kikiriki za tuđeg gospodara i opet će biti na prvoj liniji rata sa Rusijom.

Srećko
19 sati prije

Pa dobro su rekli ! Jedini je način Zelenog staviti na mjesto gdje pripada i prestati im slati novac i naoružanje jer iz komedije je počeo raditi tragediju ukrajinskog naroda i to vrlo uspješno i sa SAD-om i UK direktno zaslužan za rat mada čini se da su ga u datom trenutku svi željeli iz nekog svog interesa gdje interesna sfera nije bila samo podjela Ukrajine nego i pljačka i osiromašenje EU , prvenstveno Njemačke . Pa zasad su u svemu uspjeli i ide kolko vidim finiš .

eks
19 sati prije

Takozvani “Plan pobede” Zelenskog pisali su Amerikanci . Taj plan je strategija borbe USA-NATO protiv Rusije . Poznati francuski i svetski istoričar , Emanuel Tod , kaže: ” Ako USA-NATO budu poraženi , NATO će se raspasti i Evropa će biti slobodna. Ako Rusija bude poražena , potčinjenost Evrope Americi trajaće još 100 godina. Zapadna rusofobična histerija napravljena je na ubedjivanju javnosti u nameru Rusije da okupira Evropu , što je , prosto smešno. To Rusima ne treba . Evropljani će doživeti šok od spoznaje da NATO nije stvoren da nas štiti, nego da nas kontroliše . “

Subaru avatar
18 sati prije

Opet ova romanova.

tihobl
18 sati prije

Rusu placaju premije za unistenu stranu tehniku. Ali placaju i za strane vojnike.
Po zapadnim izvorima za amera daju 5000$ francuza 3500 svabu 3000 za danca i svedjanina 2000 za cehe poljake i rumune po 1500 za ostale strance 500$.

The Marcion's Cavalry
18 sati prije

Plan pobjede za zemlju je pred nekakvim čudnim “zakonodavnim” tijelom iznio tip koji – tko je on uopće? Tip koji je ukinuo i zabranio Ukrajinsku pravoslavnu crkvu. Tip koji NIJE predsjednik te zemlje, koliko god se on osobno i mediji trudili zataškati tu činjenicu. Opet i opet se samo radi o lovi….nikakvi NATO, nikakvi ostali motivi – samo i jedino lova i rasprodaja Ukrajine…..No, ono bitno stoji – tip sa kojim potpisuješ “kupovinu” ukrajinske zemlje – nije taj, nije mjerodavan (ne znam kako to kažu oni vjernici “vladavine prava”)……Ovaj PR cirkus je samo odvlačenje pažnje – te točke su glupost koja je odavna već odbijena i lik koji ih predstavlja ne vrijedi. No, onaj novinar Helmer je iznio vrlo interesantne teze o tome što se događa u RF. Bit teksta je u tome da ruska vojska NE dozvoljava više Putinu i činovnicima ministarstva obrane da potpisuju bilo kakve dogovore, točnije… Čitaj više »

Bubo
18 sati prije

“Zato su doveli ovog klauna na vlast, koji je trebao dokrajčiti Ukrajinu kao državu i ubiti što je moguće više Ukrajinaca,”

A RF im kao ne pomaze…ali dobro sve je trasparentno obje strane aktivno provode plan.

tihobl
18 sati prije

Аустралија ће Украјини пребацити 49 старих тенкова ,,Абрамс”, који су ускоро требали бити повучени из употребе, преноси ABC.

Evo premija za ruske vojnike ako tenkovi dodju do fronta, tj. ako se ne raspadnu uz put.

18 sati prije

plan pobjede od zelenog mi vise izgleda kao placanje kredita sa odgodom.svi,ukljucujuci samog zelenog,su svjesni da je taj plan SF,ali time kao da se zeli odgoditi uklanjanje njega kao lidera ukrajine.i to fizicko uklanjanje,bez naknadnih ispovijedi kroz godine.hvala.

tihobl
17 sati prije

Ukropi ostvarili jos jednu pobjedu:

Прогон Цркве од стране укронациста у остатку Украјине се наставља: ​​људи у камуфлажним оделима заузели су храм Светог Архангела Михаила, истерали људе и пуштали песме о украјинском нацисти Бандери.

Око стотину људи у маскирним униформама упало је на територију саборног храма у Черкаској области и избацило парохијане са ноћне службе.

Пре него што су започели бесчашће, разбили су све камере за видео надзор, а затим претукли епархијског служитеља.

Парохијани су позвали полицију, они су стигли, али су одбили да ураде било шта.

tihobl
17 sati prije

ЦДУ Фридрих Мерц рекао је:

„Позивам вас да Русији дате ултиматум од 24 сата да заустави непријатељства. Ако захтев не буде испуњен, ограничење домета наоружања за Украјину ће бити укинуто и ракете Таурус ће бити пребачене“

Darko
17 sati prije

Ukrajinci su već do sada trebali shvatiti da je rješenje skratiti za glavu Zelenskog i potpisati kapitulaciju pa da ih Rusija oslobodi od zapadne pljačke jer je im ova židovska ništarija Zelenski zadužila i gače koje nose.

Darko
17 sati prije

Još jedino ove budaletine Ursula, Šolc i Plenković vjeruju u pobjedu Ukrajine. Slijedi im veliko otrežnjenje, a koje je Milanović odavno predvidio i shvatio.

Maaja
17 sati prije

iz zujanja S A D i kao Zaharova ova žena ne šuti Ovo nije samo algoritamska manipulacija – ovo je korporativno-vojni dogovor kako bi se Amerikance držalo slijepima i nemoćnima . Google se, skrivajući tako eksplozivne informacije, pozicionirao kao provoditelj kontrole informacija , odlučujući što smijemo znati, a što ostaje zakopano. ONO ŠTO NE ŽELE DA ZNATE: OPASNOSTI DIREKTIVE 5240.01 Ova direktiva je bez presedana . On u biti poništava zaštitu zajamčenu Ustavom SAD-a dajući vojsci ovlasti da djeluje kao sudac, porota i krvnik. Pod nejasnim smjernicama o “izvanrednim uvjetima”, ova direktiva ne postavlja nikakva stvarna ograničenja vojnim ovlastima za korištenje smrtonosne sile. Ministar obrane i šačica elite sada imaju moć slomiti civilno neslaganje vojnom snagom — legalno. Ovdje se ne radi samo o nacionalnoj obrani. Ovdje se radi o kontroli stanovništva, korištenju pune snage vojske protiv istih ljudi koje bi ona trebala štititi. I dok vas Google tjera da… Čitaj više »

Hogar strasni
17 sati prije

Najvece sisanje zapadnog novca u ruke hazarske mafije. Prevara i ritualno klanje slavena na istoku.
Rusija je priznala HR mjesec dana prije proklete zion amerike. Cak je ista amerika i embargo gurala za obranu. Sada HR vlast blati normalnog Milanovica
Zlo iz pakla svi skupa u EU
Orbane izdrzi

AJeTo
17 sati prije

Maria Iznesitenamsvojplandamožemoplaniratigodišnji Zakharova.

negenocidas
17 sati prije

ukrajina pobjeđuje na penale

duki
17 sati prije

Kud ružan
Kud nizak
Kud 24 h dnevno može laprdati
Tu se još i šuta i kada mu stigne malo “čistiji” materijal onda kreće pobjeda i planovi za istu !
Što to povlači više biliona dolori i mrtvih koliko i dosada (ali ovaj put nas ) to nema veze glavno da ga koncentrirani krugovi redovito pucaju !!!
Rječju DALABU !

leftard jr.
16 sati prije

”Podjednako odvratan kao njegov predak, redov Boldrik, je nesumnjivo najgljuplji od svih Boldrika. Njegovi „lukavi planovi“ su na granici ludila. Među najlukavijim planovima se svakako ističe Boldrikova ideja da u skladu sa starom izrekom o metku na kojem piše ime žrtve, ugravira svoje ime na metak jer na taj način neće poginuti, osim ukoliko ne upuca samog sebe (na šta je kapetan Crna Guja prokomentarisao „šteta“), a šanse da postoje dva metka sa Boldrikovim imenom su veoma male.

Inteligentan ili ne, Boldrik uvek ima neki „lukav plan“ (engl. cunning plan) koji Crna Guja redovno ismeje, ali ga na kraju ipak primeni.”

Svaka slicnost sa planom pobjede je…

Sparkling
16 sati prije

Naj isplativija i najbolja opcija za Ukrainski narod (ne za zapad, ne za političare) je da Rusija preuzme potpunu kontrolu nad cijelim područjem današnje Ukraine. To bi potpuno resetiralo zapadne pretenzije i poveznice o bilo kakvom razmišljanju rušenja Rusije i preuzimanje (pljačkanje) njezinih prirodnih resursa. Ujedno bi Ukraina kao država bila preimenovana u neku XY državu i nestali bi svi dugovi koje je prethodni režim stvorio. Startalo bi se ispočetka uz velika ulaganja Rusije. Nije mi jasno kako ovi think tankovi na zapadu ne vide i ne mogu predvidjeti da za sada ništa ne ide u njihovu korist. Rusija neće odustati od početnih zacrtanih ciljeva jer se radi o opstanku nacije i obrani teritorije. Još jedan razlog je broj poginulih Rusa koji su poginuli zahvaljujući Victori N. i njezinih kolačića od Majdana do danas. A Ukrainska mladost je najviše stradala i trebati će nekoliko desetlječa da se koliko toliko vrati… Čitaj više »

Basinac
16 sati prije

Samo kapitulacija moze spasiti Ukrainu.

Max
16 sati prije

Plan Zelenskog je idiotarija a Zaharova je prekrasna.

Mrkomir I
15 sati prije

Ovo šta ovaj komičar i klaun predstavlja kao „Plan pobjede“ je najveća glupost, do sad smo znali da se ukrajinke prodaju jeftino po europi sad vidimo da se i Ukrajina kao drzava jeftino nudi zapadnim hoštaplerima. Ovaj klaun ne odustaje od toga da europu uvuče u rat dok bi ameri sve posmatrali sa sigurne udaljenosti.

Steve
15 sati prije

Uh što ti je plan šmrkavče. Kao kad dete piše deda Mrazu…

SU-57 Felon
15 sati prije

Skupo plaćaju trenutno a konačni račun tek dolazi na naplatu ukrajincima. Raspad države kao ex YU i onda probati pametnije je jedino rješenje za ukrajinu

Crni Golf 4 vrata
14 sati prije

Vidjet će ova babetina kad krene ono što je Zelenski pripremio, neće biti mjesta gdje će se Rus moći sakriti

Dim
14 sati prije

Kako vidim, Ukrajina je u teškoj poziciji. Kraj rata nije na pomolu. Izgubila je veliku populaciju ljudi, što ratom, što raseljavanjem. U velikim je dugovima i previše resursa je pod hipotekom ili prodano u bezcenje. Narodu Ukrajine, nakon rata će biti najteže, uništena privreda i nedostatak ljudi. Najbolje za Ukrajinu je proglasiti kapitulaciju, dogovoriti se sa Rusijom i na ostatku teritorije formirati neku po nazivu drugu državu. Vjerovnici neka razmišljaju ko će im vratiti novce.

Biti-ili-ne-biti
14 sati prije

Budući da su svi ratovi ili dogovoreni ili namjerno izazvani od strane političara da se našteti drugima, najbolje je za sve ljude na svim stranama da ili pobjegnu od mobilizacije ili još bolje, da pohvataju sve političare i vojne oficire koji potpaljuju rat i vrše “mobilizacije”. Kako je moguće da taj mali broj ljudi muči većinu i šalje ih u smrt, kada ogromna većina može lako obračunati s tim luđacima – samo se trebaju skupiti i krenuti na njih i ovi će ili pobjeći ili će biti uhvaćeni i zatvoreni do kraja života, a mnogi od njih sigurno neće preživjeti bijes naroda. Kada ljudi vide da se to tako može, onda će lavina na ekipu dežurnih luđaka postati nezaustavljiva. Treba probiti mentalnu blokadu u glavi koju nam oni nameću da takve organizacije “nisu legalne”, jer je to samo njihov zadnji trik da spriječe da ih ne pohvatamo i uklonimo iz… Čitaj više »

Dosta
13 sati prije

Ma plan mu je super i još mnogi mediji pišu da je novi čelnik NATO saveza izjavio da ukrajina mora biti primljena u NATO po naređenju washingtona.Znači ukrajina u nato i sve članice odmah u otvoreni sukob protiv rusije..ože li gluplje i je li Europa zaista toliko vazalski kontinent SAD ?

Tысяча = Tisuća
13 sati prije

Vojna snaga Rusije potkrijepljena je poviješću, a leži u njezinom narodu koji stopostotno podržava ruskog predsjednika Vladimira Putina u onome što radi, rekao je kazahstanski predsjednik Kassym-Jomart Tokayev na plenarnoj sjednici Astana Think Tank Foruma.

“Kao što sam rekao tijekom razgovora s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom, Rusija je vojno nepobjediva.

To potvrđuju njezine vojne sposobnosti, potpora stanovništva politici ruskog predsjednika Vladimira Putina i sama povijest.

Stoga smatramo potrebnim tražiti opcije za mirno rješenje [ukrajinskog sukoba] i podupiremo pragmatične planove svih zemalja, uključujući Kinu i Brazil”, rekao je ured za tisak kazahstanskog predsjednika, citirajući riječi Tokajeva.

NOME
13 sati prije

……igraju se dečki….kad mogu….mi smo potpuno nemočni…uvale ti plandemiju, bilo je gusto, ali imali smo sreće, jer nisu ni oni bili potpuno spremni da stisnu do kraja…-sad jesu! krenu ratovati sa rusijom, misliš rusi će to pomesti, kad ono i rus u igri….milion mrtvih do sad…skoro da su u prvom svjetskom ratu više štedjeli vojnike….ratuju da traje, a ne da što prije riješe….kao privatizacija, ovi razvaljivali privredu i tvornice, mi se čudili kakvi su to nesposobnjakovići, kad ono sposobni dečki odigrali znalački za svoje gazde…narod uvijek puši kaj god da nam uvale….evo ovi iranci sad čekaju sa odgovorom na izrael, misleći valjda da će se ovi smirit, kad ono ameri dovlaće ljudstvo i tehniku i uvalit će im rat sto posto, opet će narod dobit po leđima….previše je tu “filozofije” koju nam uvaljuju da bi prikrili izvršavanje svog zadatka u planu stvaranju novog svjetskog poretka….svi su lutkareve lutke….a

zvone112
11 sati prije

Meni se čini da je konačni cilj smanjenje populacije ljudi na planeti a ostati bi trebali jevreji a nikako sloveni i arapi.

nessy
11 sati prije

Plan pobjede UA? To mi zvuci kao NASA plan slijetanja na Sunce. Nesto apsolutno nemoguce, iz previse razloga, da ih nabrajam. Zeleni je, ne znam zasto, odvojen od stvarnosti i zivi u fantazijama, ali pravi ljudi ginu svakodnevno. Nije ovo FPS igra pogines, pa ‘reload’, i nastavis. Zemlju je zavio u crno i zaduzio za narednih par stoljeca. A zelja srca mu je da krenu ICBM.

tihobl
11 sati prije

Министарство одбране Русије је званично објавило ослобађање Максимиљановке.

Nedavno je oslobodjeno Ostrvskoje – selo sjeverozapadno od Kurahova (samo ih rijeka dijeli).

Meni izgleda da ce u Kurahovu rusi odigrati istu stvar kao u Torecku kad su prosli sa istoka na zapad glavnom ulicom i rasjekli grad na dva dijela. Ako iz Maksimilijanovke ulete u Kurahovo svi oni pojasevi odbrane oko Kurahova postaju beslisleni jer ce rusi biti iza ledja linijama fronta u sjedistu komande i logistike tog dijela fronta. Sav donjecki dio fronta ce se raspasti jako brzo, toliko brzo da Sirski nece moci povuci vojsku i izgraditi nove linije pedesetak kilometara zapadnije.

tihobl
11 sati prije

Орбан је рекао да ће на самиту ЕУ позвати француског председника и немачку канцеларку да започну преговоре са Русијом у име ЕУ за решавање украјинског сукоба.

Orban: EU gubi ovaj rat, dajte da pregovaramo dok nismo izgubili do kraja.

tihobl
11 sati prije

Војници 143. пешадијске бригаде Оружаних снага Украјине запретили су команди да ће масовно напустити положаје у правцу Харкова.

Ne salju im municiju jer sva ide u Kursk, a oficiri im se kriju u dubokoj pozadini.

tihobl
10 sati prije

Яндекс Маркет testira kamione bez vozaca na M-4 Don.

Ali ima kvaka – u svakom kamionu mora da sjedi vozac da prati voznju i da preuzme komandu ako AI pogrijesi. Morace AI da se dokazuje dugo dok ruska birokratija joj ne dozvoli da sama vozi drumovima. Cak i kad dokaze da manje grijesi od ljudi nece biti dovoljno – morace dokazati da daleko bolje vozi nego vozaci.

tihobl
10 sati prije

Наставља се интензивна изградња нових путева који повезују ДНР са Ростовском облашћу. Отворен је још један део за Новоазовск.

Много путева се гради, а у наредним годинама биће изграђено још много. Ово ће и убрзати економски опоравак региона и побољшати укупну логистику наших трупа на јужном правцу.
@boris_rozhin

Putin radi oko 1000 km sa cetri trake u DNR i LNR. Tempo pomjeranja fronta pratice tempo napredovanja putne mreze. Istovremo razvlaci se nova elektro mreza, nova gsna mreza i novi vodovodi. Rusi o ovome ne izvjestavaju, povremeno naprave reportazu o obnovi Mariupolja. Jedino donbasovci objave kad se zavrsi neka trasa. A ovo je jako vazno – Donbas se gradi velikim tempom dok zapad kuburi sa odrzavanjem postojece infrastrukture (da li je izvadjen baltimorski most iz vode ili ce morati zvati kineze da ga izvade).

tihobl
10 sati prije

Украјинске власти озбиљно разматрају могућност обнављања залиха нуклеарног наоружања, пише Билд.

 „Имамо материјале, имамо знање. Ако буде наређења, биће нам потребно само неколико недеља да добијемо прву бомбу“, рекао је високи украјински званичник.

Zelenski:
Rekao sam Trampu: ili ces nas primiti u NATO ili ces mi dati atomske bombe.



tihobl
10 sati prije

Све афричке земље потврдиле су учешће на министарској конференцији Русија-Африка у Сочију, која ће се одржати од 9. до 10. новембра.

tihobl
10 sati prije

Руски винари су предложили повећање царина на вина из земаља НАТО-а за најмање 50%.

tihobl
10 sati prije

„Ако буде неопходно позвати жене да спасу Европу од рата, онда ћемо то можда и учинити“, рекао је Залужни.

tihobl
10 sati prije

У Русији ће бити створен центар за развој малих сателита

Фонд за подршку пројектима Националне технолошке иницијативе (НТИ) расписао је конкурс за стварање Компетентног центра за развој напредних свемирских технологија, који ће се бавити пројектовањем констелација малих сателита и развојем пратећих услуга.

Кључне области рада обухватају интегрисано пројектовање земаљских и свемирских сегмената, развој малих сателитских платформи и креирање корисног терета.

Руководилац Фондације НТИ Вадим Медведев је истакао динамичан развој сегмента аутоматских свемирских летелица и његову инвестициону атрактивност.

Центар ће учествовати у имплементацији концепта „дигиталног бешавног неба“ и може бити интегрисан у национални пројекат „Развој свемирских активности у Руској Федерацији“ до 2036. године.

Стварање сопствене констелације ће Русији обезбедити широкопојасне комуникације, даљинску детекцију и приступачан интернет у удаљеним регионима.

tihobl
9 sati prije

Холандија дозвољава Кијеву да користи ловце Ф-16 које су испоручили за напад на војне циљеве у Русији, рекао је министар одбране те земље Брекелманс.

Lako je dati dozvolu nakon sto su iskanderi zakopali F-16.

Noname
9 sati prije

Zelenski: Sve zemlje moraju pripremiti brigade koje će zamijeniti oružane snage Ukrajine.
“Naša poruka svim zemljama: pripremite brigade, one mogu biti rezerva i mogu zamijeniti naše momke koji su umorni, mogu ih zamijeniti na bojnom polju”, rekao je narkoman na zajedničkom brifingu s glavnim tajnikom NATO-a Rutteom.
Prethodno su zemlje NATO-a izjavile da neće slati svoje trupe u Ukrajinu do kraja rata kako ne bi ušle u izravan sukob s Rusijom.
Izuzetak su Macronove izjave početkom godine da bi francuske trupe mogle otići u Ukrajinu. No nisu ih podržale vodeće zemlje Saveza, uključujući SAD.

tihobl
8 sati prije

Kao sto sam najavio:

Зеленски: припремите бригаде које ће заменити Оружане снаге Украјине.
Mark Rutte stoji pored njega i klima glavom.

8 sati prije zadnji put uredio tihobl
tihobl
8 sati prije

Француска ће тестирати нове дронове камиказе у Украјини – Лекорну.

Vidjece da li su otporni na REB.

goran
8 sati prije

putin jne veoma jasno rekao kako se rat može završiti i jedino na taj način se sve može okončati,ali valjda eu još nije dotakla dno pa srdačno preporučam putinu i rusiji da nastave dalje

tihobl
8 sati prije

Анализа ситуације на фронту од стране украјинских стручњака: — Курска област. „Старлинк” не ради на руској територији, тако да Укровермахт не може да води мрежноцентрични рат, односно да воде рат прихваћен од стране НАТО-а од стране јасно контролисаних одвојених мобилних јединица. И у класичном формату Руси су много јачи.  — Почела је киша. У Курској области украјински одреди губе покретљивост, квадрокоптери слабо лете, а Руси имају доста артиљерије, од које је Укровермахту мало остало. Штавише, Руси су своје квадрокоптере ставили на оптичка влакна. Много их је лакше контролисати по киши и магли него путем радио сигнала. — Грешка украјинских стручњака је што уверавају јавност да Руси покушавају да потисну Укровермахт из Курске области. Али то није разлог зашто Руси сецирају украјинску групу. Циљ Министарства одбране РФ је потпуно уништење јединица Укровермахта које су ушле на руску територију. Dobro jutro Kolumbo – pa Putin je na pocetku rekao da ga ne… Čitaj više »

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI