Musk suspendirao novinara zbog objavljivanja ‘hakiranog’ dosjea J. D. Vancea

JD Vance
4 komentara

Društvena mreža X optužila je Kena Klippensteina za objavljivanje “neredigiranih privatnih osobnih podataka”

Neovisni novinar Ken Klippenstein suspendiran je s X-a (bivši Twitter) nakon što je objavio dosje koji je sastavila kampanja bivšeg predsjednika Donalda Trumpa tijekom provjere njegovog kandidata za potpredsjednika J. D. Vancea.

Klippenstein, koji sam objavljuje na Substacku nakon što je ranije ove godine napustio The Intercept, objavio je dokument i podijelio vezu sa svojim X sljedbenicima u četvrtak, navodeći javni interes tijekom izborne sezone.

Dokument od 271 stranice sastavljen je u veljači i uključuje odjeljak o “potencijalnim ranjivostima”, koji bilježi Vanceovu prošlu kritiku Trumpa. Druge medijske kuće koje su primile dokument odbile su ga objaviti, navodeći zabrinutost zbog njegovog porijekla i vrijednosti vijesti.

“Ken Klippenstein je privremeno suspendiran zbog kršenja naših pravila o objavljivanju neredigiranih privatnih osobnih podataka, posebno fizičkih adresa senatora Vancea i većine njegovog broja socijalnog osiguranja”, rekao je glasnogovornik X-a u izjavi.

Elon Musk je tvrdio da je ta objava bila “jedna od najnečuvenijih, najzlobnijih doxxing akcija koje smo ikada vidjeli”.

“Predsjednički kandidati nisu špekulativno u opasnosti – već su bila dva pokušaja ubojstva [Donalda Trumpa]”, napisao je, tvrdeći da je “doxxing uključivao detaljne informacije o adresama njihove djece”.

Klippenstein je branio svoju odluku da objavi dokument, rekavši da načelno stoji iza nje. Tvrdio je da se povezao s dokumentom koji sadrži informacije koje su već dostupne javnosti.

“Ovaj jezivi učinak na govor upravo je razlog zašto smo objavili Vanceov dosje u cijelosti”, rekao je Klippenstein u poruci “samozvanom ratniku za slobodu govora Elonu Musku”.

Tvrdio je da su naslijeđeni mediji bili preoprezni u objavljivanju osjetljivih informacija, bojeći se reakcije ili etiketiranja da šire “strani zloćudni utjecaj”.

U kolovozu je tim Trumpove predizborne kampanje tvrdio da su njihovu internu e-poštu i dokumente ukrali “strani izvori” koji su navodno pokušavali “posijati kaos” i utjecati na predstojeće američke predsjedničke izbore.

U to je vrijeme Politico izvijestio da je počeo primati e-poštu od anonimne osobe poznate samo kao ‘Robert’, koja je dostavila dokumente iz Trumpove kampanje, uključujući dosjee o Vanceu i senatoru Floride Marcu Rubiu, koji je također razmatran za potpredsjednika imenovanje.

‘Robert’ je navodno kontaktirao više medija, tvrdeći da posjeduje “razne” Trumpove “pravne i sudske dokumente”, kao i “interne rasprave o kampanji”.

Glasnogovornik Trumpove kampanje Steven Cheung izjavio je da su dokumenti “dobiveni ilegalno iz stranih izvora neprijateljskih prema Sjedinjenim Državama”, te da su ti izvori namjeravali “ometati izbore 2024. i posijati kaos kroz naš demokratski proces”.

JD VanceMuskPrivatni podatciX
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
7 sati prije

Ne zauzimam stranu.

Lucija, prva
6 sati prije

“…doxxing uključivao detaljne INFORMACIJE O ADRESAMA NJIHOVE DJECE”.

KLIPPENSTEIN je branio svoju odluku da objavi dokument, rekavši da načelno stoji iza nje…”

Sroljo
6 sati prije

Jos jedan na lancu i laje kako mu je placeno. Telegram pamti al ne bu uskoro.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI