Musk tvrdi da su dva atentata na njegov život osujećena

Elon Musk
8 komentara

Izvršni direktor SpaceX-a i Tesle Elon Musk otkrio je o dva navodna pokušaja atentata na njega koja su se dogodila u posljednjih nekoliko mjeseci. Američki milijarder je to komentirao u subotu, nekoliko sati nakon što je republikanska nada Donald Trump upucan i ranjen tokom predizbornog skupa u Pensilvaniji.

Nekoliko hitaca je ispaljeno dok je bivši predsjednik držao govor na predizbornom skupu, a jedan od njih je pogodio Trumpovo desno uho. Dok su agenti Tajne službe izbacili političara sa bine, ispostavilo se da je pucnjava rezultirala smrću jednog od prisutnih, a da su još dvoje teško povrijeđeni. Vlasti su kasnije izvijestile da je 20-godišnji osumnjičeni strijelac, koji je navodno pucao sa obližnjeg krova, upucan i ubijen.

U objavi na X (bivši Tviter) u nedelju, Musk je napisao: „Opasna vremena su pred nama“, dodajući da su „dve osobe (u odvojenim prilikama) već pokušale da me ubiju u poslednjih 8 meseci“. Tehnološki poduzetnik je otkrio da su “uhapšeni s oružjem oko 20 minuta vožnje od sjedišta Tesle u Teksasu”.

Izjavu je dao kao odgovor na korisnika X koji je tražio od otvorenog tajkuna da “utrostruči vašu zaštitu”,  tvrdeći da “ako mogu doći po Trumpa, doći će i po vas”.

Komentarišući subotnji pokušaj atentata na lidera GOP-a u zasebnom postu na X, Musk je napisao: “U potpunosti podržavam predsjednika Trumpa i nadam se njegovom brzom oporavku.”

Milijarder je u više navrata kritizirao sadašnju demokratsku administraciju, tvrdeći još u maju 2022. da je politička snaga “postala stranka podjela i mržnje, tako da ih više ne mogu podržavati i glasaću za republikance”.

Komentarišući katastrofalan učinak predsjednika Joea Bidena tokom debate protiv Donalda Trumpa krajem juna, Musk je ranije ovog mjeseca sugerirao da SAD “očigledno [nemaju predsjednika] već neko vrijeme.”

Krajem maja, preduzetnik je osudio osuđujuću presudu koju je Trumpu izrekla porota na Menhetnu po 34 optužbe za “falsifikovanje poslovnih zapisa”.

“Ako bivši predsjednik može biti krivično osuđen zbog tako trivijalne stvari – motiviran politikom, a ne pravdom – onda je bilo kome u opasnosti slična sudbina”, napisao je tehnološki tajkun na X u to vrijeme.

Otprilike u isto vrijeme, Wall Street Journal je izvijestio, pozivajući se na anonimne izvore, da su republikanski predvodnik i izvršni direktor Tesle uspostavili bliske veze posljednjih mjeseci i da su u tajnim pregovorima o mogućnosti nominiranja Muska za savjetnika Bijele kuće ako Trump dođe. na izborima u novembru.

atentatelon muskSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tucker
1 mjesec prije

..tehnološki tajkun..a sunce ti poljubim!wonderkind iz garaže za stoku sitnog zuba!a,u biti,tatin sin i sisač državnih dotacija!thanX.

Subaru avatar
1 mjesec prije

Igrać tame sere kvake.

Гавран
1 mjesec prije

Mask hoće da se reši viška stanovništva Zemlje preseljenjem na Mars, Jupiter ili Alfu Kentaura, a ne da ih prosto eliminiše virusima.
#
Takav humanista zaslužuje i pažljiviju eliminaciju.
Insekticidom, na primer.

Basinac
1 mjesec prije

Pridruzi im se i pustit ce te na miru,kao i Billa Gatesa.

Max
1 mjesec prije

Bilo je gusto.

dona
1 mjesec prije

patiš od bitnosti , tko bi trošio metak na tebe???

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI