Muškarac s Floride uhićen zbog prijetnji Trumpu i Vanceu

Uhapšen
3 komentara

Michael M. Wiseman optužen je za pisanje prijetećih poruka na Facebooku koje je prijavila javnost

Policija Floride uhitila je muškarca koji je javno prijetio ubojstvom republikanskom predsjedničkom kandidatu Donaldu Trumpu i njegovom protukandidatu, senatoru Ohija J. D. Vanceu. Ovaj potez dolazi nakon što je Trump preživio pokušaj atentata prošli tjedan.

U priopćenju na Facebooku u petak, policijska uprava u Jupiteru, gradu koji se nalazi dvadesetak milja od Trumpove rezidencije Mar-a-Lago, rekla je da je uhitila Michaela M. Wisemana “nakon što je istragom utvrđeno da je osumnjičenik pismeno prijetio društvenih medija” protiv Trumpa i Vancea, kao i protiv njihovih obitelji.

Službenici za provođenje zakona rekli su da je Wiseman postao zanimljiva osoba nakon što su ih na prijetnje upozorili i internetski kriminalistički savjeti i zabrinuti lokalni stanovnici. Pregledom osumnjičenikova iskaza otkriveno je da je Wiseman “višestruko prijetio Trumpu i Vanceu”, stoji u priopćenju.

Policijska uprava Jupitera dodala je da je koordinirala istragu s američkom tajnom službom i uredom državnog odvjetništva okruga Palm Beach, te je Wisemana kasnije privela bez incidenata.

Prema snimkama zaslona poruka koje su podijelili korisnici društvenih medija, Wiseman je želio da Trump i Vance “budu ubijeni prije nego što nas preda Zapadnoj Rusiji” dok je pozivao na seksualni napad na njihove kćeri.

Prema statutu Floride, oni koji budu proglašeni krivima za pismene prijetnje ubojstvom ili ranjavanjem mogli bi se suočiti s kaznom do 15 godina zatvora ili 15 godina uvjetne kazne, kao i novčanom kaznom od 10.000 dolara.

Uhićenje je uslijedilo nakon što je Trump za dlaku preživio pokušaj atentata na skupu u Butleru u Pennsylvaniji 13. srpnja, u kojem je jedan čovjek poginuo, a dva su ozlijeđena. Jedan je metak za samo milimetar promašio Trumpovu glavu i probio mu uho. Napadača, koji je identificiran kao 20-godišnji Thomas Matthew Crooks, ubio je na licu mjesta Trumpovo osiguranje.

U izvješću CNN-a u petak tvrdi se da se Tajna služba – koja je naširoko kritizirana zbog neuspjeha u sprječavanju napada na Trumpa – trudi pojačati sigurnost oko budućih događanja republikanske kampanje, a sigurnosni aparat oko samog Trumpa navodno je potpuno promijenjen.

Izvor je također rekao mreži da je policija zabrinuta zbog “mogućeg incidenta kopiranja i drugih koji bi mogli biti inspirirani da izvedu novi napad nakon što su vidjeli da je prethodni za dlaku propao.”

Donald TrumpJD Vanceprijeteće porukeSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tucker
1 mjesec prije

“..prije nego Sha nas preda zapadnoj Rusiji..”..hahahaa!ova je dobra!nisam jos cuo za termin zapadna Rusija!al’dobro..uhitila ga je policija iz jupitera na Floridi pa je sve ok.thanx.

tihobl
1 mjesec prije

Tjelohranitelj upucao u glavu nacistkinju Irinu Farion u Lavovu.
To vam je ukrajinska Hilari Klinton. Nekad je bila komunista, a preko noci je postala vatreni nacista. Najgrlatija je bila za zabranu ruskog jezika. Nedavno je za azovce rekla da nisu ukrajinci jer govore ruski sto ih je strasno naljutilo.
Umrla je na operacionom stolu kad je dosla sebi i vidjela da hirurzi govore ruski. To nije mogla podnijeti.

Max
1 mjesec prije

Učestalo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI