„Muslimanske žene za Harris“ se raspuštaju nakon kontroverze DNC

Kamala Harris
8 komentara

Američki demokrati optuženi su za “ušutkavanje” propalestinskog govora na svojoj konvenciji, što je koštalo potpore predsjedničkih kandidata

Grupa za kampanju Muslimanke za Harris raspala se nakon izvješća da je propalestinskim govornicima uskraćena platforma na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji (DNC) u Chicagu.

Pro-palestinski aktivisti i savezničke skupine zahtijevaju da se potpredsjednica SAD-a Kamala Harris obveže na smanjenje vojne pomoći Izraelu i hitnije se založi za prekid vatre u Gazi. Planirali su izraziti svoj stav na DNC-u, koji je završio u četvrtak.

“Ne možemo mirne savjesti nastaviti s Muslimankama za Harris-Walz, u svjetlu ove nove informacije iz pokreta Uncommitted, da je tim potpredsjednice Harris odbio njihov zahtjev da palestinsko-američki govornik stupi na pozornicu u DNC-u,” napisala je grupa u izjavi na Instagramu.

“Molimo se da tim DNC-a i potpredsjednica Harris donese ispravnu odluku prije nego što ova konvencija završi. Za dobrobit svakoga od nas”, dodaje se.

Ranije u četvrtak, Abbas Alawieh, jedan od čelnika Uncommitted National Movementa, rekao je da su demokrati odbili dopustiti palestinskim Amerikancima da govore u DNC-u. “Mislimo da je to nedopustivo. Mislimo da je ovo zabava na kojoj ne bismo trebali ušutkavati glasove ljudi”, rekao je u videu objavljenom na X (bivši Twitter).

Govoreći za Al Jazeeru, Alawieh je ustvrdio da je “situacija s palestinskim govornikom greška na strani stranke”. On i drugi aktivisti pokrenuli su prosvjed ispred mjesta održavanja konvencije kako bi prosvjedovali protiv odluke.

Prema Washington Postu, demokratsko vodstvo bilo je zabrinuto da bi propalestinski govor “ugrozio jedinstvo” prikazano na konvenciji. Međutim, nije naveden konkretan razlog za poricanje, navode novine.

Tijekom svog govora u DNC-u u četvrtak navečer, Harris je rekla da Bijela kuća “radi danonoćno” kako bi osigurala oslobađanje preostalih izraelskih talaca koje drži Hamas i kako bi se postigao “dogovor o prekidu vatre”.

Istodobno, demokratska predsjednička kandidatkinja ponovno je potvrdila da će “uvijek osigurati da Izrael ima sposobnost da se brani.”

Harris je postala demokratski kandidat nakon što je američki predsjednik Joe Biden prošlog mjeseca odustao od utrke. Ona će se suočiti s republikanskim kandidatom Donaldom Trumpom na dan izbora u studenom.

IzboriKamala HarrisMuslimanke za HarrisSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zeljko
24 dana prije

Prije dva dana piše ili prepisuje sa drugih TG kanala Neb.jša, obični je plagi.ator postao, ” republikanski predsjednički kandidat i bivši predsjednik D.na.d Tr.mp iznio je svoju viziju Bliskog istoka ako ponovno dođe na mjesto predsjednika. Njegov plan uključuje sveobuhvatni rat, uz punu ameri.ku potporu, i teritorijalno širenje od strane Iz.ae.a kako bi uključio susjedne zemlje u regiji na takozvani Ve.iki I.rael od Nila do Eufrata”, jučer “ke.ec” iz RF ljubi mus.man.ku svetu knjigu i danas ide ovaj “te.st”!
Da li itko na por.alu vjeruje da će itko od mus.ima.na, Azi.ata, Af.oame.ikan.aca, His.anoame.ikanaca glas dati za “naranđastog narcisa”? Neće nitko, možda par desetaka !

Mačak ispod haube
24 dana prije

Zato će maga waga Trump, koji je onako usput, bez da se barem počeše po papagajskoj frizuri, sve izbjeglice svijeta i blisku im sirotinju hladno proglasio kriminalcima, spasiti sve Palestince u Gazi i na Zapadnoj obali i omogućiti im svijetlu budućnost kakvu nisu imali još od dolaska “naroda s mora”.

Max
24 dana prije

Kokošinjac.

Vlada
24 dana prije

Izrael se “brani” sve u 16. Prema podacima UN pobili su u Gazi preko 25.000 žena i dece. Bez tih muslimanskih glasova demokratama ostaje još samo varijanta da pokradu izbore

dulebg
23 dana prije

Palestinci = Arapi = Muslimani + Pravoslavci + tradicionalni hrišćani

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI