Najviši general NATO-a tvrdi da Ukrajina ima “odličnu” ratnu strategiju

nato i ukrajina
54 komentara

Šef evropske komande NATO-a, Christopher Cavoli, opisao je gubitke Ukrajine na linijama fronta samo kao znak da ona “generira snagu” za dalju ofanzivu. U govoru na Aspenovom bezbednosnom forumu u Koloradu u četvrtak, najviši general bloka rekao je da je ukupna vojna strategija Kijeva “odlična” u smislu balansiranja regrutacije, obuke i nabavke oružja.

Prema Cavoliju, u modernom ratovanju se „ili pobjeđuje brzo “ ili se zaglavi „na dugoj parnici punoj nepredvidivih obrta“, što je slučaj u sukobu u Ukrajini.

“Mnogo toga će se svesti na sposobnost stvaranja snaga, koja strana može najbrže generirati silu i iskoristiti to dok imaju priliku”, rekao je on, rekavši da je to ono što Kijev radi posljednjih nekoliko mjeseci.

“Mislim da imaju odličnu strategiju. To je samo pitanje procesuiranja”, rekao je on, naglašavajući da je stvaranje sile, odnosno pronalaženje kako najbolje koristiti ljude, obuku i oružje, ključno za osiguravanje pobjede. Pohvalio je nedavne napore Kijeva za mobilizaciju i rekao da isporuke oružja sa Zapada također “teče dobro”.

S druge strane, ukrajinska vlada je više puta okrivljavala nedovoljne isporuke zapadnog oružja za neuspjehe svojih snaga na bojnom polju. Na putovanju u Veliku Britaniju, Ukrajinac Vladimir Zelenski je ranije ove sedmice otvoreno požalio BBC-u da Zapad još uvijek nije isporučio nijedan F-16 od desetina koje su obećali isporučiti. Ranije ovog mjeseca on je također rekao da Kijev ima trupe u pripravnosti koje nisu u stanju da se bore jer čekaju da budu naoružane.

Izveštaji sa linije fronta takođe su u suprotnosti sa Kavolijevim uveravanjima. Ukrajinske trupe suočile su se sa teškim prolećem i ruske snage ih potiskuju na mnogim mestima duž fronta. Nekoliko pomaka koje je Kijev ostvario tokom prošlogodišnje mnogo hvaljene, ali na kraju neuspjele ‘kontraofanzive’ već su u velikoj mjeri poništeni.

Čak i zapadni pristalice Kijeva sumnjaju u njegovu sposobnost da pobijedi Rusiju. Prema izvještaju New York Timesa ranije ovog mjeseca u kojem se pozivaju američki zvaničnici, mnogi na Zapadu vjeruju da je “sve samo nemoguće” da Ukrajina povrati sve teritorije koje je izgubila, jer su njene snage već “previše tanke”.

Rusija kaže da nikakva strana pomoć ne može promijeniti ishod sukoba i da miješanje Zapada samo produžava neprijateljstva. Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je prošlog mjeseca da će narediti prekid vatre i započeti pregovore s Ukrajinom čim se ona obeća da neće tražiti članstvo u NATO-u i povuče svoje trupe sa teritorija na koje Moskva polaže pravo.

NATOrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
54 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Baba, oni iz NATO-a kaže da Ukrajina ima odličnu ratnu strategiju…
Ne more bit bolja.
Za popizdit koliko je dobra…

Zvone
1 mjesec prije

Ovo je prije svega njegova želja ali istina nije takva.

Dražen
1 mjesec prije

Ma TOP strategija gledam Ukrajince svaki dan puna ih je Istra voze se prestižna auta kupuju apartmani a neki se bave nekretninama super strategija nema šta…

Jomla
1 mjesec prije

Kad netko tako značajnog imena (cavoli, ili je možda cavolli? 😛 ) izvali ovako nešto… eee, nije to za ozbiljno, jbg 😛 😛

Zlovenac
1 mjesec prije

Da, da Talijani najbolji ratnici u drugom svetskom ratu.

nastran
1 mjesec prije

čovjek je stručnjak..vidi se!¨?!?

Sakupljac Sekundarnih Sirovina Iz Ukraine
1 mjesec prije

Na Ovakvim izjavama im moze pozavideti i Alan Ford konkretno Grunf.

Bruno
1 mjesec prije

Kako ovakvi likovi dođu do čina generala? Pa ni Plenković nije toliko glup. Dobro , nisam baš najsigurniji. Bi li ovako srao da se njegovo dijete, poslije 7 dana obuke, nađe na frontu kod Vovčanska. Nakrcali ih oružijem iz Amerike, a još u vijetnamskom ratu su se američki vojnici otimali za kalašnjikove, jer nisu zatajili nikada, bez obzira na vremenske uvjete. Pa EU će, još malo, skidati bakar iz kućnih instalacija da bi mogli praviti mesing i granate za haubice. Ne mogu za godinu dana da naprave milijun granata, a u sukobu visokog inteziteta, to se potroši za mjesec i pol dana. Za sve su krivi profesori matematike jer ih nisu naučili, ne tablicu množenja, već zbrajati na kalkulator.

Jure
1 mjesec prije

Ogledni primjerak sluge sotonine sinagoge lažnih Židova Hazara proklete sotonističke Turkijsko gamadi kojoj je glavni cilj uništiti Kršćanstvo

BanOvan
1 mjesec prije

Ovaj je ratnu “doktrinu” izucavao, ocito, pri bjezaniji iz Afganistana.

Ico
1 mjesec prije

Đenwral je u pravu, Ukrajina ima genijalnu strategiju za izgubiti rat.

gogo
1 mjesec prije

eto, ukr kupio u međimurju skladište za pšenicu da nas nahrani !

Bosanac
1 mjesec prije

Prošli put su Ameri i Rusi podijelili Njemačku popola, ovaj put će podijelit EU popola.

zbljuvvv
1 mjesec prije

odlicna strategija: milion mrtve mladosti, bar tri puta toliko invalida, svi ostali ptsp, ostatak pobjegao… drustvo unisteno, industrija i infrastruktura unisteni, samo elita trpa milijarde po poreznim rajevima…stvarno super strategija za njega

Subaru avatar
1 mjesec prije

Sve institucije bilo koje države rade za zlo koje te iste države stvori da ih huška jedne na druge i sad ovaj nazovi general sere kvake šesterokrake na kloaku maximu od usta.

Noname
1 mjesec prije

21. veljače 2022. godine, u obraćanju naciji posvećenom kritičnoj situaciji u Ukrajini i Donbasu, Vladimir Putin je naglasio: “modernu Ukrajinu je u cijelosti stvorila Rusija, točnije boljševička, komunistička Rusija.
Taj je proces započeo gotovo odmah nakon revolucije 1917. godine, a Lenjin i drugovi su to učinili na vrlo grub način prema samoj Rusiji – odvajanjem, otkidanjem od nje dijela njezinih vlastitih povijesnih teritorija. Naravno, nitko ništa nije pitao milijune ljudi koji su tamo živjeli.
Zatim, uoči i nakon Velikog domovinskog rata, Staljin je anektirao SSSR i prenio Ukrajini neke zemlje koje su prije pripadale Poljskoj, Rumunjskoj i Mađarskoj. Istodobno, kao svojevrsnu kompenzaciju, Staljin je Poljskoj dao dio izvornih njemačkih teritorija, a 1954. je Hruščov iz nekog razloga Rusiji oduzeo Krim i također ga dao Ukrajini. Zapravo, tako je formiran teritorij sovjetske Ukrajine.”

Max
1 mjesec prije

General koji ništa ne zna,

dupla kamilica
1 mjesec prije

Znači sve ide po planu.

FATIH
1 mjesec prije

DOBRO SE DRŽE KAO NJIHOV ŠEF IZ OVALNOG UREDA.
DOBRO SE DRŽE KAO PROPALI KAUČ.

Out
1 mjesec prije

Koji americki debeli uhljeb

goran
1 mjesec prije

e moji nato oficiri pa vi ste svi idioti od prvog do zadnjeg.
pa nije ni čudo što su vas njemci ups pardon nacisti guzili 2 svj rata,pa rusi če vas sažvakati ko od šale hahahahaha

Jure
1 mjesec prije

“Sve je objasnio” 😂👿 samo IZROD KOJI VIRI IZ ŠUPKA HAZARSKE SOTONISTIČKE LAŽNOŽIDOVSKE GAMADI nije objasnio da je taktika Hazarske sotonističke LAŽNOŽIDOVSKE GAMADI 👿 da treba uništiti Kršćane tih prostora kako bi se oslobodio prostor da bi se Hazarska gamad iz okupirane Palestine tu nastanila ali Rusi vam to neće dopustiti jer nisu ludi da imaju prokletu gamad na granicama i zbog toga će očistiti cijelu tzv ukrainu !!! Amen

Trajko
1 mjesec prije

Eto luđaka i među generalima.Ošlo sve u 3pm.

Vanjski suradnik
1 mjesec prije

Pa naravno da Ukri imaju odličnu strategiju protiv koje Rusi nemaju šanse. Naime poznate su dvije činjenice. Kao prvo Rusi su napali Ukrajinu jer žele poubijati sve Ukrajince i to samo zato što su i Putimn i svi drugi Rusi jednostavno zli i uživaju u ubijanju a drugo je da u ratu tek jedan od tisuću metaka , odnosno tek jedna od stotinjak ispaljenih granata i raketa zaista nekog i ubije. Pa kad se uzme u obzir da Ukrajina ima oko 20 milijuna muškaraca i izračuna broj potrenih metaka, raketa i granata, razvidno je da će Rusi bez sumnje potrošiti sve svoje granate i rakete prije nego što uspiju pobiti baš sve Ukrajince (ili barem sve ukrajinske muškarce) i tako postići svoje zločinačke ratne ciljeve.

BlueZg
1 mjesec prije

Da, tako da izgubi sve bitke…. Dobra neka strategija… 🇵🇸🇧🇾🇷🇺

Tupko
1 mjesec prije

Nasljednik kapetana Bertolelija iz serije Alo Alo

Nesko
1 mjesec prije

Evo me na moru, juče nemogu da parkiram od ukrajinskih Audija,BMW-a, i sličnih mašina. A ovaj general ,kenja kao da je išao na obuku kod Ane Brnabic, a taktiku mu predavao Toma MONA Momirovic. Ma sjajno , ukro nacisti samo što nisu u Moskvu usetali, kako im je taktika genijalna. Za ovog je i tablica mnozenja, misaona imenica.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI