Nakon ukrajinskog napada izbio požar u nuklearnoj elektrani – guverner

nuklearna elektrana Zaporožje
19 komentara

Postrojenje u Zaporožju stavljeno je u hladno stanje kao mjera opreza dok se radnici hitne pomoći bore s požarom

Nuklearna elektrana Zaporožje (ZNPP), najveće takvo postrojenje u Europi, zapalila se nakon što su je granatirale ukrajinske snage, objavio je u nedjelju guverner regije Zaporožje Evgenij Balitsky. Požar je pod kontrolom, dodao je dužnosnik.

Požar, koji je zahvatio rashladne sustave elektrane, izbio je nakon ukrajinskog napada na obližnji grad Energodar u nedjelju, rekao je Balitsky u izjavi. Šest reaktora elektrane stavljeno je u stanje “hladnog gašenja” kao mjera opreza, objasnio je guverner, dodajući da “nema prijetnje od eksplozije pare ili drugih posljedica”.

“Radnici hitne pomoći rade na mjestu požara, a izvori zapaljenja počeli su se uklanjati”, rekao je Balitsky.

Prema guverneru, razine radijacije oko elektrane su normalne i “nema prijetnje” ljudima u blizini.

Nuklearnu elektranu Zaporožje zauzele su ruske snage 2022. godine, četiri dana nakon vojne operacije Moskve. Šest mjeseci kasnije regija Zaporožje glasala je za priključenje Ruskoj Federaciji na referendumu. Tijekom prve godine sukoba, ruske snage osujetile su ponovljene pokušaje Ukrajine da napadnu stanicu – koja se nalazi na rijeci Dnjepar – s desantnim čamcima i bespilotnim letjelicama.

Kamikaze dronovi korišteni su u nedjeljnom napadu, rekla je u izjavi direktorica komunikacija ustanove Evgeniya Yashina. Prema Yashininim riječima, napad je označio prvi put da su ukrajinske snage uspjele ozbiljno oštetiti infrastrukturu elektrane.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova osudila je granatiranje elektrane kao “teroristički” čin i pozvala Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) da izvede “barem neku imitaciju rada” kako bi osigurala sigurnost elektrane.

“Teroristi u Kijevu, pod vodstvom kolektivnog Zapada, uništili su svoju zemlju, uništili narod Ukrajine, potkopali globalnu energetsku i prehrambenu sigurnost, a sada su započeli nuklearni teror kontinenta”, rekla je.

IAEA ima promatračku misiju u ZNPP-u i osudila je opetovane napade na elektranu. Međutim, UN-ova agencija odbija pripisati krivnju za ove napade, tvrdeći da nema “neosporne dokaze” o krivnji Kijeva. U prezentaciji Općoj skupštini UN-a prošlog mjeseca, zamjenik ruskog predstavnika u organizaciji, Dmitry Polyansky, prikazao je olupinu ukrajinske bespilotne letjelice koja je udarila u postrojenje, optužujući Kijev da predstavlja “jedinu stvarnu prijetnju nuklearnim postrojenjima u Ukrajini danas”.

Napadnuklearna elektranarusijaukrajinaZaporožje
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
29 dana prije

Rusi pale gume u nuklearki.

NOME
29 dana prije

…havarija nuklearke može odlično poslužiti za “zatvaranje” pučanstva na “sigurno”, uz sve benefite koje su globalisti isprobali u projektu 19….još možemo dodati kontrolu hrane i vode koje se mogu proglasiti kontaminiranim, stoga neadekvatnim za konzumaciju….uvođenje potpune kontrole…..mafije su male bebe za ove zlotvore….oni projektiraju, usred rata, upad ukrajinskih jedinica u rusiju koje osvoje glavnu plinsku crpku za eu, i još dođu na puškomet do nuklearke u RUSIJI….halo!!!!…i onda ekipa analizira poteze jednih, poteze drugih, pa geopolitičke analize, taktičke,strateške itd nebuloze……stvar je jednostavna , jer je ovo isto samo dio slagalice uspostave novog svjetskog poretka u režiji globalista (okultna oligarhija, masoni, varani ili kako god….)

Max
29 dana prije

Nuklearni terorizam.

Ante
29 dana prije

Nitko ne reagira na to da bi zbog toga čitava Europa mogla biti zagađena sa nuklearnim otpadom? Ali to im je i bio cilj, kao što je Nostrdamus prorekao da će nakon nuklearnog incidenta Europa patiti od posljedica zračenja nakon toga će izbiti rat u Europi. Za to proročanstvo sam čuo još 1996 godine, nije mi bilo jasno zašto bi izbio takav incident? komunizam se bio raspao, kada vidi vraga komunisti nisu bili tako zli kao ovi danas što namjerno bombardiraju Nuklearku.

Dalmata
29 dana prije

Dokle više?Dokle Vi,naivni,Slaveni čete trpit,da Vas pravu za idiote.Udrite istom mirom,ako ne,taktičkom nuklearkom,onda bar termobaričnom bombom, po ljigavim Poljacima i podmuklim Rumunima.ako ih ne izbrišete(najviše jidu NATO govna) za primjer,ostalima,opet će bit,kad uđu u Majku Rusiju,uz ogromne žrtve,poravnat I Berlin i Pariz,Ne brinite kad USrA,službeno javite,ako dignu glavu,”Kinđal” na Yelloston”,nek idućih 500 god.skupljalu lug(pepel),po ciloj USrA.Podmukle kukavice će,kevčat i lajat,ali neće grist,kad je njihova guica na dobošu. .A ovoga puta,potopit,Britanski smrad.Ili tako,ili,će se ponovit Napoleon i Hitler.Došlo je,sekunda do ponoć.

trajko
28 dana prije

Bušiiii – hahahaha, bušiiii hahahaha, buušiiii hahahahahaaa! Nakanili satanisti da zauvjek unište europu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI