Napadač na Slovačkog premijera, bijesan zbog prekida isporuka Ukrajini

Juraj Cintula
54 komentara

Čovjek koji je u srijedu teško ranio slovačkog premijera Roberta Fica bio je žestoki kritičar njegove odluke da zaustavi isporuke oružja Ukrajini, rekao je ministar unutrašnjih poslova Matuss Sutaj Estok.

Fico je u srijedu nekoliko puta upucan iz neposredne blizine dok je pozdravljao pristalice u malom mjestu Handlova. Napadač je odmah uhapšen, a premijer je u teškom stanju hitno prevezen u bolnicu. Lokalne vlasti su ranije saopštile da iza napada stoji “jasna politička motivacija” .

Medijski izvještaji identificirali su napadača kao Juraj Cintula, 71, za kojeg se navodi da je osnivač Slovačkog udruženja književnika i pristalica opozicione stranke Progresivna Slovačka.

Sutaj Estok je u utorak potvrdio ranije medijske napise da se “počinitelj tereti za krivično djelo ubistvo u pokušaju” i naglasio da je riječ o “politički motivisanom djelu”.

Prema ministrovim riječima, osumnjičeni je pomno pratio domaća i međunarodna dešavanja, te protestirao protiv nekoliko vladinih politika, uključujući zatvaranje Specijalnog tužilaštva i obustavu vojne pomoći Ukrajini. Fico, kritičar stava Zapada o sukobu u Ukrajini, vodio je kampanju na osnovu obećanja da će smanjiti isporuke oružja Kijevu, što je i učinio nakon što je preuzeo dužnost premijera nakon izbora prošle jeseni’

“Naveo je te razloge zašto se ne slaže sa politikom Vlade i zašto je odlučio da ubije premijera”, rekao je Sutaj Estok, opisujući napadača kao “takozvanog vuka samotnjaka” koji nije povezan ni sa jednom grupom.

Napomenuo je da su akcije osumnjičenog dijelom ubrzane nedavnom pobjedom Petera Pellegrinija, Ficovog saveznika, na predsjedničkim izborima. Mandat sadašnje predsjednice Zuzane Caputove, za koju se kaže da je prozapadno orijentisana, ističe sljedećeg mjeseca. I Pellegrini i Caputova osudili su napad, opisujući ga kao prijetnju demokratiji.

Juraj CintulaRobert FicoSlovačka
Pretplatiti se
Obavijesti o
54 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivana Podravec
1 mjesec prije

Sve mi je to malo sumnjivo . Sigurno je dobro plaćen za ovo jer mi ti motivi ne drže vodu . Zbog toga se ne puca u Premijera . Bar ja tako mislim .

Max
1 mjesec prije

Eto što čini ispiranje mozga bijednicima.

Prаvi Zmаj (Zeleni Zmаj je lаžnjаk i sotоnjаrа)
1 mjesec prije

Treba ga poslat u bivšu Ukrajinu na front. Jes’ mahnit i đuturum al’ može da posluži k’o topovsko meso.

tihobl
1 mjesec prije

Trebao ovako rijesiti Zelenskog i Putina tako je jedino moguce napraviti mir.

Tjeskoban Jelačić
1 mjesec prije

Osnivač slovačkog udruženja književnika terorist, haha ošlo sve u…

1 mjesec prije

🤦

pero
1 mjesec prije

Ljevičarsko smeće!

FELIX
1 mjesec prije

OVA PRICA NIJE BAS TAKO JEDNOSTAVNA,NE VERUJEM DA JE ATENTATORA PUNO BRINULA BUDUCNOST UKRAINE I ISHOD OVOG BRATOUBILACKOG RATA. SLOVAK JE BIO VRLO OPASAN JE BI GA JOS KO MOGAO SLEDITI U TOME DA ODBIJE POMOC UKRAINI ZA PRODUZENJE SA PROLIVANJEM SLOVANSKE KRVI STO SIGURNO NIJE KOJI NIJE U INTERESU UKRAINACA A JOS MANJE RUSA. GLOBALISTI SA EVROPSKIM SAVEZNICIMA CE SE JOS TRUDITI DA SE SUKOB PRODUBI I PRODUZI JER SAMO ONI IMAJU OD TOGA KORISTI, JER DVE NAJVECE SLOVANSKE ZEMLJE UNISTAVAJU I SLABE JEDNA DRUGO, MALO SA TIM POMAZU RUSIMA KOJI MORAJU POVECATI SVOJE OBRAMBENE KAPACITETE SA NOVIM I BOLJIM ORRUZJEM KAO I SA POVECANJEM PROIZVODNJE TOGA A UKRAINA GUBI.

Rudar
1 mjesec prije

Nije zadovoljan obustavom vojne pomoći ukrajini, ma hajde !?!?
Idemo, svatko tko je za pomoć ukrajini da sljedeća dva-tri mjeseca ne dobije ni centa plate/plaće/penzije i za taj novac da prekupci/nakupci jednostavno rečeno šverceri, jer država to ne kupuje, nabave oružije i pošalju ukrajincima.
Vjerujem da će slavaši ukrajini biti presretni sa tom odlukom.
Naravno, oni koji u tom periodu neće moći platiti račune za struju, vodu itd. da im se ovrši imovina radi naplate istih.

nepoželjni
1 mjesec prije

“…osnivač Slovačkog udruženja književnika i pristalica opozicione stranke Progresivna Slovačka.

…mislim da mu više pristaje biti pristalica stranke Agresivna Slovačka … 😉

Гавран
1 mjesec prije

Što više slušamo priče koje plasira organizator atentata, naravno manje znamo nego intuitivno na samom početku.

Faust
1 mjesec prije

Ako netko vjeruje da je ovaj lik djelovao samoinicijativno sam si je kriv.

vrlodrag
1 mjesec prije

Udruženje književnika “ duga”.

Opet degenerik u pitanju.

Miki
1 mjesec prije

Sve mi liči na pranje mozga od CIAe.

Tucker
1 mjesec prije

Ne znam koje zaključke Ce na kraju donijeti tajne službe,koje su ionako sudjelovale u ovome..ali ova propalica nije imao nikoga da mu opere prljave majice!i prljave gace!da postoji iskreni pristup prema atentatima na državnike,ne bi nam stvarnost izgledala kao Matrix!hvala.

Keki
1 mjesec prije

Vuk samotnjak plaćen od strane zna se koga.

Josip
1 mjesec prije

Isporucite starog majmuna Rusima da ga nauce pameti.

Makedonac
1 mjesec prije

Kao sto su ISIS islamski fundamentalisti, tako Amerika osim ISIS-a može da sazda i drugih radikalnih grupa, koje ne mora da su na religioznoj ili nacionalnoj osnovi. To i ne mora da je grupa, može da je individualno, mnogo su dobri u tome. Poznajem liberala sorosoida, obrazovani kadri a u isto vreme glupi ko urac, ne može sa njime da se govori, takva mržnja prema antiameričkoj opoziciji, i Rusiji. Nemam predvid profesionalnih plačenjih sorosoida, to su mi kolege veruju u tu ideologiju onako za đaba, ubili bi onoga, bombardirali bi Rusiju, ne treba da ima takva država, da im uzmemo i podelimo rudu, naftu…Takva mržnja i njime, to su bolni ljudi, fanatici. Juraj je produkt tog kompleksnog procesa, sigurno i nije uzeo novca ili neko mu je kazao, uradio je to sam po svojoj volji. U Slovačkoj mislim da rade NOVA i CME globalističke medijne propagandne grupe i ne samo… Čitaj više »

Zorule
1 mjesec prije

moguće prvi službeni NAFO Jihad

Auslender
1 mjesec prije

Sad ce ga ubiti netko u zatvoru…

asdasdasdas
1 mjesec prije

Neobično je da mu se uopće pružila mogućnost “da objasni zašto je to napravio”. Većinu kriminalaca nitko ne pita za mišljenje.

Kalle balle
1 mjesec prije

Streljat gada hazarskog

Ico
1 mjesec prije

Napadaču treba iskopati oba oka, te ga toga pustiti na slobodu!

BlueZg
1 mjesec prije

Baš gledam dal će netko spomenuti njegovu šljivu ispod oka… Onu istu kakvu imaju takozvane zvezde zabave, sporokrepavajući britanski kralj itd. Možda kasnije kad se više ljudi uključi. Jel to taj MK ultra? 🇵🇸🇧🇾🇷🇺

Darko
1 mjesec prije

Pa što taj olinjali mulac nije uskočio u ukrajinske rovove pa im osobno pomogao?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI