NATO je ‘prešao crvenu liniju’

nato i ukrajina
23 komentara

Ministrica obrane Klaudia Tanner kritizirala je zapadne države jer su dopustile Kijevu da upotrijebi njihovo oružje za napad na Rusiju

Zapadni sponzori Ukrajine prešli su crvenu liniju kada su dopustili Kijevu da koristi njihovo oružje za napade na ciljeve u Rusiji, rekla je austrijska ministrica obrane Klaudia Tanner u intervjuu za Die Presse objavljenom u subotu.

Nekoliko članica NATO-a otvoreno je poduprlo korištenje oružja proizvedenog na Zapadu za prekogranične napade na Rusiju posljednjih tjedana, naizgled na ograničen način. Zapad inzistira na tome da još uvijek nije strana u sukobu i samo podržava napore Kijeva da zaustavi prodor Rusije u Harkovsku regiju, koji je Moskva pokrenula kako bi pomaknula liniju kontakta dalje od granice kako bi spriječila daljnje ukrajinske napade na ruske civile.

“Crvena crta je prijeđena”, rekla je Tanner na pitanje o tome jesu li SAD, Francuska i Njemačka dale dopuštenje za korištenje svog oružja u prekograničnim napadima. Kada je novinar upitao kako bi inače Kijev mogao zaustaviti operaciju u Harkovu, austrijska ministrica obrane je odgovorila da “kao vojno neutralna država, nije naše da sudimo”.

Šefica obrane Austrije dodala je da je barem “zadovoljna što je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg pojasnio da NATO neće slati trupe u Ukrajinu”.

Na tiskovnoj konferenciji u četvrtak, Stoltenberg je rekao da vojni blok predvođen SAD-om ne planira rasporediti kopnene snage u Ukrajini. Unatoč tome, francuski predsjednik Emmanuel Macron objavio je u petak da je gotovo spreman finalizirati međunarodnu koaliciju za službeno slanje zapadnih vojnih “instruktora” da obučavaju trupe u Ukrajini.

Ruski predsjednik Vladimir Putin naglasio je da je Moskva odavno svjesna da se zapadno vojno osoblje već bori u Ukrajini pod krinkom “plaćenika” i “dobrovoljaca”.

Zapadno proizvedeno naoružanje dugog dometa koje koristi Kijev u prekograničnim napadima također je često kontrolirano i servisirano od strane ovih stranih trupa, rekao je ruski predsjednik prošlog mjeseca. Čak i ako Ukrajinci povlače okidač, SAD i njegovi saveznici su ti koji Kijevu daju obavještajne podatke o ruskim ciljevima, dodao je.

Moskva je upozorila da će napadi dugog dometa koje podupire Zapad na ruski teritorij predstavljati izravno sudjelovanje Zapada u sukobu te da Rusija zadržava pravo odgovoriti istom mjerom. “Možemo odgovoriti asimetrično”, rekao je Putin u srijedu, sugerirajući da bi Moskva mogla isporučiti slično oružje diljem svijeta, gdje bi se ono moglo koristiti protiv zapadnih ciljeva.

AustrijaKlaudia TannerNATOrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
negenocidaš
20 dana prije

svašta

Hogar Strašni
20 dana prije

Pa recimo Hutima isporučiti nekoliko kinđala i zašiljiti ih u američke brodove a onda reći da su pucali Huti a Rusi tamo imaju “samo instruktore”
Bila bi zanimljo čuti reakcije smeta i njihovih lizača stražnjice.

Sparkling
20 dana prije

Da. Te geopolitičke igre su unaprijed zamišljene i planovi s potencijalnim igračima su razrađene ali ne i sitni detalji koji mogu utjecati na konačni ishod. Upravo to dopuštenje upotrebe dalekometnog oružja na teritoriju Rusije je detalj koji u početku nije bio u planu. Ali kada su “zapadni partneri” shvatili da planovi rušenja i cijepanja Rusije ne ide po planu, pokušavaju podignuti uloge nadajući se da Rusija neće povući uzvratni potez. Dali vjeruju svojim think tankovima i obavještajnoj skupini? Ali direktna komunikacija je na vrlo niskom nivou i to je velika opasnost. I još kad uzmemo u obzir nekakav (vrlo lako moguć) događaj pod lažnom zastavom, onda je svašta moguće. Onaj koji gubi spreman je na nerezonske odluke pa makar ga to koštalo još većih gubitaka. Ne bih želio, ali kako stvari idu dalje Rusija će biti stavljena “pred zid” i više neće biti moguće pronaći bilo kakvo opravdanje da se… Čitaj više »

nastran
20 dana prije

“POTREBNA NAM JE ZAŠTITA” Zelenski se hitno oglasio..i još njemu nije dovoljno?!!!??? LUĐAK!

Opančar
20 dana prije

Ne kužim nikako ovaj glupi zapad njihove političare, naravno da mogu uništiti ruski narod, nuklearnim oružjem, a zar nisu svjesni da tad nestaju EU narodi i narod SADa, unistiš 150 miliona Rusa
i izgubiš pritom milijardu građana, koja im je to računica, osim ako to sotonisti doista žele, samo ne znam na koju onda zlatnu milijardu stanovnika računaju sotonisti.

Ziv je Geza
20 dana prije

Rusi mogu izbjeci rat protiv nato pakta, samo na nacin da se povuku iz ukrajine i krima, dopuste azovu da projeraju sve Ruse iz ukrajine i onda po modelu tzv mirne reintegracije zavrse etnicko ciscenje.

Nakon toga usa i eu salju svoje namjesnike u moskvu da konacno nauce Ruse kapitalizmu i demokraciji te privatizaciji.

Ja cisto sumnjam da ce to biti moguce dakle ostaje samo jedna opcija a to je jedna velika europska klaonica poput one iz 1914 i 1941.

Ovcice su mirne i ne bune se, slijedi mobilizacija i klanje.

Ziv je Geza
20 dana prije

Objavljen dokument. Ovo je plan Njemačke za rat u Europi
Imbexov milijuntni komentar o nuznosti rata protiv Rusije, ispod teksta isto toliko buzinskih trolova koji potvrdjuju napisano,odnosno Rusiju i Ruse treba izbrisati sa lice zemlje,uz pojasnjenje da je to za nase Hrvatsko dobro.

Zanimljivo je da niti jedan od tih ratnohuskackih stakora,nije napustio svoju jazbinu i otisao poraziti Ruse, znaju stakori crlo dobro da ce netko drugi ginuti za njihove od drzave zagarantirane sendvice.

Max
20 dana prije

Neupitno.

gigi pinna
20 dana prije

A Rusi niti da opletu po zio-nazi bazi u Siriji, gdje nema niti tisuću vojnika, ali koja zagorčava život Siriji, budući ne može do svojih naftnih i plinskih polja. “Ukrajinci” im napadaju avio-baze, radare koji bi se trebali aktivirati u slučaju nuklearnih napada, rafinerije…
Ameri i Izraelci samo priznaju kad dobiju po lampi pošteno.

vigor komar
20 dana prije

minhauzen putin vec 2g lazno prijeti laznim nuklearnim pa ko da ga shvati ozbiljno?

tihobl
20 dana prije

Ruski odgovor vjerovatno nece biti Jemen vec Somalija.
Isporukom zarobljenih stingera, jeftinih kineskih dronova i raketa za grad i TOS (lako je na kamione i kombije zavariti cijevi) mogu jeftino naoruzati crnce koji ce sravniti americku bazu do temelja. Naravno, obliznja kineska baza nece biti ni dirnuta. Nece rusi isporuciti skupe rakete, ruski odgovor ce biti jeftin, a steta u americkim bazama ogromna. Ipak, ovo je rat iscrpljivanja.

vigor komar
19 dana prije

rusi lazu sa bezb(r)ojnim crvenim linijama kao i njihovi jarani – genocidasi belivucic i medjed iz laktasa! barun minhauzen jebmala beba za njih. dan pred invaziju na kijev lavrov iskenjao mega laz da im to nije ni na kraj pameti, da je to zapadna paranoicna histerija!

FELIX
18 dana prije

IZGLEDA RUSIJA JOS NIJE SPREMNA ZA PRAVI ODGOVOR NATU, VREME RADI U KORIST RUSIJE PITANJE JE KO CE MOCI DA SE SUPROSTAVI RUSIJI KAD NJENA VOJSKA KRENE U NAPAD,I GDE CE SE ZAUSTAVITI, PO MOME NA JADRANSKOM MORU.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI