NATO špijunski zrakoplov presretnut iznad Crnog mora

SU-27
20 komentara

Rusija je po drugi put ovog tjedna odbila izviđački let RAF-a

Britanski izviđački zrakoplov u pratnji dva lovca približio se ruskim teritorijalnim vodama u blizini Krima u četvrtak, ali se vratio nakon što ih je ruski mlažnjak poletio presresti, tvrdi Ministarstvo obrane u Moskvi.

Prema ruskoj vojsci, otkrivena su tri zračna cilja kako se približavaju granici. Lovac Su-27 poslan da se nosi s prijetnjom identificirao ih je kao špijunski avion RC-135 i par Eurofighter Typhoona, koji svi pripadaju Kraljevskim zračnim snagama Ujedinjenog Kraljevstva (RAF).

“Dok se ruski lovac približio, strani vojni zrakoplov skrenuo je s granice Ruske Federacije”, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane.

Nije došlo do povrede ruskog zračnog prostora i Su-27 se sigurno vratio u bazu. Presretanje je obavljeno “u strogom skladu” s međunarodnim pravilima koja reguliraju neutralne vode, dodalo je ministarstvo.

Nekoliko Telegram kanala identificiralo je potencijalnog počinitelja kao zrakoplov RC-135W Rivet Joint, baziran iz RAF-a Waddington u Lincolnshireu. Njegova pratnja identificirana je kao lovci Eurofighter Typhoon FGR4 Mark IV.

Ovo je bilo drugo takvo presretanje u dva dana. Prije toga, zadnji put su se ruski ratni zrakoplovi morali braniti od špijunskog leta RAF-a prošlog listopada.

Britanski špijunski zrakoplovi pojačali su svoju aktivnost u Crnom moru u lipnju 2021., samo nekoliko dana prije nego što je fregata Kraljevske mornarice pokušala proći kraj Krima u ruskim teritorijalnim ratovima. Prema vladi u Londonu, HMS Defender bio je u “patroli slobode plovidbe” od Odese do Batumija u Gruziji.

Ruska mornarica ispalila je hice upozorenja na britansku fregatu i bacila bombe iz aviona koji joj se nalazio na putu. London je isprva negirao da se to dogodilo, sve dok Moskva nije objavila video snimke koji potvrđuju njen slučaj.

Četiri dana nakon incidenta, povjerljivi dokumenti otkriveni na autobusnoj stanici u Kentu pokazali su da je Kraljevska mornarica namjerno poslala Defender u ruske vode kako bi izazvala reakciju.

crno moreNATOrusijašpijuniranje
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Grdi
1 mjesec prije

Rusi trebaju proglasiti cijelo crno more – do granice turskog dijela, “No Fly Zone” za sve ne ruske zrakoplove …..

Nekoime
1 mjesec prije

Čačkaju mečku, čačkaju…

Subaru avatar
1 mjesec prije

Kad ih poćnu rušiti onda možete objaviti ovako nešto.

Pero
1 mjesec prije

Ne znam čemu to presretanje pusti ga neka leti i ako uđe u tvoj zračni prostor srušiš ga.Dobro ima tu caka avioni lete brzo i nekoliko kilometara za njega nije ništa,ti ispališ raketu i ona ga stigne van tvog zračnog prostora,ne znam kako bi se to tretiralo.

tihobl
1 mjesec prije

Malo je cudna definicija ruskog vazdusnog prostora. Cim su britanci presli liniju bugarskih pomorskih granica odmah su digli Su-27. Radar je otkrio polijetanje i britanski avioni su napravili zaokret prema Rumuniji. Izgleda da je sad ruska granica na 50 km od Kostance i Burgasa.

Britanci malo izvire van granica nebili rusi ispalili raketu, a onda bjeze kako bi ih raketa stigla iznad kopna NATO clanice. Ameri se drze kopna, ne lete iznad Crnog mora.

Max
1 mjesec prije

Rutinska stvar.

Darko
1 mjesec prije

Šta odbiti, bezuvjetno rušiti..

Rudar
1 mjesec prije

Stara narodna,
vrć ide na vodu dok se ne razbije !
I tako je taj avion za elektronsko izviđanje, opalit ga jednim dobrim protuelektronskim udarom i pravit se da nemaš pojma što se desilo.
Ili klasično usmjereno radio ometanje prema avionu da mu doslovno sve “stane” i opet se pravit blesav da ne znaš što mu se desilo.
Nisam ja, majke mi !

Karma
1 mjesec prije

Rusit sotonske nato provokatore

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI