Nema ‘čarobne pilule’ za Kijev

Dmitry Peskov
15 komentara

Nedavna prijavljena isporuka zapadnih borbenih aviona F-16 Ukrajini neće imati značajan uticaj na bojno polje i Kijev toga mora biti svjestan, rekao je novinarima u četvrtak portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Njegova izjava dolazi nakon što je Bloomberg u srijedu objavio da je prva serija aviona američke proizvodnje stigla u Ukrajinu. Još nije jasno koja je država isporučila letjelicu, ali je izdanje navelo da je broj ratnih aviona bio “mali”.

Komentarišući izvještaj, Peskov je naglasio da za Kijev ne postoji “čarobna pilula” i da neće dugo imati ovu “panaceju” .

“Ovi avioni će se pojaviti, njihov broj će se postepeno smanjivati, biće oboreni i uništeni”, rekao je portparol ruskog predsednika. Mlaznjaci “neće moći značajno da utiču na dinamiku događaja na frontu”, dodao je Peskov.

Kijev tek treba da potvrdi ili demantuje isporuku aviona. Glasnogovornica ukrajinskog ministarstva odbrane Diana Davityan odbila je uopće komentirati ovo pitanje.

Ranije su brojne države NATO-a, uključujući SAD, Francusku, Bugarsku, Dansku, Holandiju, Belgiju, Kanadu, Luksemburg, Norvešku, Poljsku, Portugal, Rumuniju i Švedsku, formirale takozvanu ‘koaliciju F-16’, obećavajući da će Kijevu obezbediti borbene avione američke proizvodnje, kao i da će obučiti ukrajinske pilote za upravljanje tim avionima.

Moskva je, međutim, u više navrata upozoravala da mlaznjaci, kao i svo drugo zapadno oružje koje se isporučuje Kijevu, neće promijeniti neizbježni ishod sukoba, te da će ruska vojska uništiti ove avione kao i svu ostalu ukrajinsku vojnu opremu.

F16rusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 mjesec prije

Ima ona s cijanidom.

Protiv Sistema
1 mjesec prije

Glupi narod koji je pristao biti u “vazalnom” odnosu sa SAD. U ovom stoljeću nema mjesta za takve narode. Najprije sporo a onda u momentu nestanak nekadašnje Ukrajine.

vrlodrag
1 mjesec prije

Vrijeme nije ograničavajući faktor. SVO će se nastaviti koliko je potrebno dok nebudu gotovi.

tihobl
1 mjesec prije

TOP vijest:

Vagnerovci su u Karakasu.

Prc, sipak ce izvesti obojenu revoluciju u Venecueli. Maduro je specijalnu policiju pojacao vagerovcima da mu americki agenti ne mlate specijalce kao na Majdanu. Nece da ponovi Janukovicevu gresku.

PS. ovu vijest necete naci po medijima.

Ziv je Geza
1 mjesec prije

Rusi za svako novo zapadno cudo tehnike(tzv gejm cendzer) imaju odgovor u vidu odgovarajuce ljopate.U biti samo prilagode velicinu lopate gejm cendzeru na terenu,ja se samo nadam da ceono malo preostalog razuma u vasingtonu, briselu,parizu i berlinu prevladati, te da nece prisilit ruse da potegnu tzar ljopatu,jer tamo gdje ta zvekne prezivjet ce samo zohari.

Gad
1 mjesec prije

Šarene pilule za lilule. Samo pripaziti da nebi taktički atomik negdje detonirao, slučajno.

Josip
1 mjesec prije

NATO mora shatiti da je dosao kraj njihovoj okupaciji Europe i da slijede crni dani za tu politiku USA. Rusima su dopizdili..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI