Nema govora o miru na “mirovnoj konferenciji” Zelenskog

Olaf Scholz - Njemacko protivljenje NATO i Ukrajine
205 komentara

Olaf Scholz priznao je da summit visokog profila nije usmjeren na okončanje sukoba

Njemački kancelar Olaf Scholz ne putuje na takozvanu ‘mirovnu konferenciju’ Vladimira Zelenskog kako bi pokrenuo mirovne pregovore, već kako bi okupio što više zemalja na strani ukrajinskog čelnika, rekao je u parlamentu u četvrtak.

U govoru usredotočenom na sigurnosna pitanja, Scholz je rekao zastupnicima da “neće biti mirovnih pregovora” na summitu koji bi se trebao održati u Švicarskoj sljedećeg vikenda.

“Još smo daleko od toga”, nastavio je Scholz, dodajući da namjerava iskoristiti konferenciju “kako bi angažirao zemlje diljem svijeta kako bi Moskvi jasno dali do znanja: držimo se međunarodnog prava i Povelje Ujedinjenih naroda.”

Zelenski je pozvao više od 160 delegacija na švicarsku konferenciju, a Rusija nije dobila poziv. Dok će deseci zapadnih čelnika i diplomata prisustvovati – uključujući Scholza, francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i kanadskog premijera Justina Trudeaua, američki predsjednik Joe Biden preskočit će događaj, a Bijela kuća je ovaj tjedan objavila da će potpredsjednica Kamala Harris prisustvovati u njegovo ime.

Peking je u potpunosti odbacio skup, a kinesko ministarstvo vanjskih poslova objasnilo je u ponedjeljak da svaka mirovna konferencija čiji je cilj okončanje ukrajinskog sukoba mora uključivati ​​ravnopravno sudjelovanje Moskve i Kijeva, te razmatranje više mirovnih planova.

Preskačući konferenciju, Kina je postala “instrument u rukama [ruskog predsjednika Vladimira] Putina”, izjavio je Zelenski u nedjelju.

Zelenski svoj vlastiti prijedlog od deset točaka smatra jedinim prihvatljivim putem za mir s Rusijom. Moskva je odbacila ovaj dokument – koji zahtijeva potpuno povlačenje ruskih snaga sa svih teritorija koje Ukrajina smatra svojima, da Moskva plati odštetu i da se ruski dužnosnici suoče s sudovima za ratne zločine – kao “odvojen od stvarnosti”.

“Države ne žele sudjelovati u događaju bez cilja. Ovo je apsurdna aktivnost, samo besposlen način da se provede vrijeme”, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov novinarima u utorak. “Bilo kakva nevoljkost da se prisustvuje je “apsolutno razumljiva”,” dodao je Peskov.

Saudijska Arabija, koja je bila domaćin sličnog sastanka na temu Ukrajine 2023., također je navodno odbila prisustvovati. Pakistan također namjerava preskočiti događaj, prema lokalnim medijima, dok Indija navodno razmatra hoće li smanjiti svoju zastupljenost u usporedbi sa saudijskim okupljanjem prošlog kolovoza.

Scholzova interpretacija summita slična je Putinovoj. Prošlog mjeseca ruski predsjednik je konferenciju otpisao kao pokušaj Zelenskog da “okupi što više nacija, uvjeri sve da su najbolji prijedlog uvjeti ukrajinske strane, a zatim nam ga pošalje u obliku ultimatuma.”

Mirovna KonferencijaOlaf ScholzrusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
205 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jednostavno receno
26 dana prije

Znači iza olimpijade i briks olimpijade kreće party…….. Samo se nadam da će ove kolovođe prvi u blatnjave rovove sa svojim slugama……

JoeP
26 dana prije

Neznan kome je ovo bitno u životu osim onima koji permanentno žele imat pod kontrolom percepcije masa. Zaokupiranost vanjskin sviton ne ostavlja prostora i vrimena za unutrašnji svit čovika šta je osnovna značajka zomboidizacije odnosno transformacije čovika u zombija.
Non stop su na tapetu Biden, Zelenski, Putin, Macron evo i Scholz, a kad će bit nešto o čoviku, ka ljudskome biću . . . ?

vrlodrag
26 dana prije

Ha ja. Ta neidu oni u sinagogu Bogu se moliti nego idu da vide kako će nekoga zajebati.

Tužno
26 dana prije

Koliko jedan, frustriranih moras biti da bi se veselio tudjoj nesreci, opravdavao ubistva,kradje I pljacke
Samo zato jer to tvoj Bog, Idol tako pokazuje da je jaci od tudjeg Boga, Idola

Biti-ili-ne-biti
26 dana prije

I WHO nam je prije neki dan na brzinu smjestio veliku prevaru:

thepeoplesvoice. tv/194-who-countries-agree-to-arrest-citizens-who-oppose-bird-flu-vaccine-media-blackout/

Dogovorili su se da će hapsiti sve koji raskrinkavaju najnoviju prevaru preko “ptičje gripe” i novih cjepiva kojima nas na silu namjeravaju potrovati.
Odakle im uopće ideja da se mi kao moramo pridržavati toga što oni našvrljaju na nekakve papire ili ekrane?

vrlodrag
26 dana prije

Dakle toliko o miru kojeg lažno propagiraju. Do zadnjeg Ukrajinca protiv Rusije a Ukrajina i jadni narod je samo sredstvo za pritiskanje Rusije. Sigurno će Rusi malo svoje raketne tehnologije podijeliti tamo kome treba, i neka. Tako i treba.

Znači sad će se u tzv. neutralnoj Švicarskoj skupiti sva ova buranija pa će tamo nadosirati o nekakvom međunarodnom pravu ali onom utemeljenom na pravilima za one koji nisu ni izuzetni ni odabrani. Takvi mogu kako hoće jer ipak oni nemaju obaveze, samo prava. Obaveze ima samo buranija i sitniš kusura.

vrlodrag
26 dana prije

Kad bi Olaf zatražio državljanstvo Izraela po zakonu bi mu ga morali dati, sve i da neće.

Darko 7
26 dana prije

Prije su ovakve stvari puno više radili u rukavicama. Zapadu koji je pokrenuo ovaj rat, ne pada na pamet da ga prekine. Jasno je da su ove mirovne konferencije samo farsa odnosno to su sastanci za ratnu opciju. Stvarno je teško čitati ovakve teme gdje nam se političari smiju kako nas se može u sve uvjeriti i sve prodati.

Treton
26 dana prije

Sankt Peterburgu, ruska državna nuklearna agencija Rosatom potpisala je ugovor s kineskom brodarskom tvrtkom za uspostavu cjelogodišnje kontejnerske linije između dviju zemalja preko arktičkog Sjevernog morskog puta (NSR), prenio je Reuters u četvrtak. 

tihobl
26 dana prije

Zelenski smislio kako da napuni budzet:
Украјина је почела да укида ограничења за трансплантацију, позива стране компаније и уводи бенефиције за њих.

tihobl
26 dana prije

Кина активно регрутује бивше и садашње борбене пилоте са Запада за обуку сопствених пилота.
Главни разлог је што су Кини потребне информације о савременим западним авионима.

tihobl
26 dana prije

Ако се Сједињене Државе умешају у сукоб са Кином око Тајвана, Пекинг је у стању да удари 330 америчких војних база унутар првог ланца острва у првих 10 сати. Број америчких жртава достићи ће од 100.000 до 200.000, а погинуће и стотине хиљада јапанских војних лица – кинески професор Ли Ји

tihobl
26 dana prije

Аргентински председник Мајли прескaчe самит о Украјини у Швајцарској – Блумберг
Уместо тога ће отићи да прими награду у Шпанији.

tihobl
26 dana prije

Вакцинација против рака било које врсте створена је у Русији. Научници су спровели тестове на мишевима који су показали 100 одсто успеха: невакцинисани глодари са меланомом угинули су 19-22 дана након студије, вакцинисани су живи.

tihobl
26 dana prije

Ралф Кацел, директор компаније КНДС, произвођач Леопарда 2:
Могућност брзе испоруке тенкова Леопард-2 је исцрпљена. Компанија има много наруџби из земаља НАТО-а које желе да се буде спремне за рат. Прије двије године нико није знао да ће рат бити дуг, нисмо за то били спремни.

tihobl
26 dana prije

Балтичке републике и Пољска могу да пошаљу своје војне јединице у Украјину ако постоји воља Сједињених Држава, пише Билд.

Steve
26 dana prije

Ne držite se vi nikakvog Međunarodnog prava niti Povelje UN, nego ,,Sionskih protokola…,,

tihobl
26 dana prije

Украјина купује нову артиљеријску муницију од 155 мм за скоро 5.000 долара.
Немачка је за себе купила 200 хиљада артиљеријских граната од 155 мм у износу од 880 милиона евра – то је 4.400 евра по комаду, што је скоро 8-9 пута скупље него што су гранате коштале Русију.

Bruno
26 dana prije

Ono kad se naločeš pa se držiš za Povelju UN da ne padneš. Ali sutradan dođe triježnjenje. Pa Putin je diplomirao međunarodno pravo. Koliko se držite Povelja UN, najbolje pokazuje Rezolucija 1244, bombardovanje Libije i Sirije, Izraelsko pridržavanje rezolucije itd. Pa u trećam svijetu je danas više OBRAZOVANIH nego u Njemačkoj. Svoje nepismene i polupismene su izvazli u Deutchland, a boga mi i u Hrvatsku. Pa ni oni nepuše niti vjeruju zapadu.

Gad
26 dana prije

Nemojte zaboraviti na samit pozvati i djecu iz lokalnih vrtića.

tihobl
26 dana prije

За седам месеци, само над Доњецком срушено 18 000 дронова. Није грешка осамнаест хиљада .

tihobl
26 dana prije

Украјина каже да има 30 пилота који могу одмах да почну обуку у САД. Међутим, Бајденова администрација рекла је Кијеву да нема довољно простора у школи у Аризони да прими више од 12 пилота истовремено.

Tupko Glupko
26 dana prije

Na koncu će na samit u Švicarskoj doći neke od 50-ak zemalja od njih 193 u UN koje sankcioniraju Rusiju i šalju oružje Ukrajini i verbalno će tamo dati podršku ukrajinskim vlastodršcima odlagajući realnu pomoć što više jer vide da je rat u Ukrajini kontra Rusije prdnuo u čabar, tj. da je povrat njihovih ulaganja u slamanje Rusije preko ukrajinskog topovskog mesa nikakav.

beligorod
26 dana prije

Na toj mirovnoj konferenciji Zelenski planira predstaviti novum prema kojemu gubitnik u ratu može diktirati uvjete mira pobjedniku. Unikatno, nikad viđeno u povijesti.

Roknen ti ga rok
26 dana prije

Glupi Scholtz,gdje si bio kad su USA xx puta prekrsile medjunarodno pravo i Povelju UN.I svako to krsenje imalo je stravicne posljedice na drzave koje su bile predmet tog terora.Samo da spomenem Irak koji je bio zrtva genocida,ekocida, urbocida i necuvene pljacke mineralnih,energetskih i muzejskih resursa neprocjenjive vrijednosti

MladenSt
26 dana prije

Dodik neki dan izliza Putina po obrazu a ovaj potonji ga odgurnija koliko je bio u transu kad je vidija “Boga “ Putina .

Max
26 dana prije

Jasno da nema.

Jadranka S.
26 dana prije

Kad jednom s ovoga svijeta nestanu vojske, pojavit će se velika inteligencija – jer vojska razara inteligenciju. Regrutira najzdravije ljude i uništava njihove umove, jer pravi vojnik postaje samo ona osoba koja djeluje poput stroja. Čovjek ubija bez ikakva razloga. Čovjek radije tlači negoli pokušava razumijeti, jer je za povezanost s nekim potrebno veliko razumijevanje. Manipulaciji netreba razumijevanje. Represija je laka, veoma laka – to može svaka budala. Zbog toga ćete u samostanima naći svakojake vrste represije i naći ćete okupljene svakojake budale. Nikad nisam naišla ni na jednog inteligentnog redovnika ili redovnicu: da su inteligentni, više nebi bili redovnici i redovnice. Odrekli bi se te gluposti, izišli bi iz svoji takozvanih religijskih zatvora. Represiji netreba mudrost, treba joj samo snažan ego, tako da i dalje ljudi nastave sve potiskivati u podsvijest. No, što gpd potiskivali, morat će potiskivati uvijek iznova – i svejedno se toga neće nikad riješiti. Kako… Čitaj više »

Jajce
26 dana prije

Natovci trazu bezuvjetnu kapitulaciju Rusije i to zovu mirovna konferencija, kako im je zavrsio “festival demokracije”? Planiraju nekog ukokati, opljackati, sankcionirati to je njihov festival demokracije.

Ivana Podravec
26 dana prije

Ma ovo je cirkus u kom bi Zelenski glumio krotitelji lavova . Dosta mu je uloge sluge naroda , a i ne može to više glumiti jer je ispalo da je narod njegov sluga .

Nenad Erak
26 dana prije

Dvije (za sada🤣) medjunarodne organizacije za zaštitu djece optužile su Elenu Zelenskij koja se KAO bavi zaštitom djece tzv ukraine da je prodavala djecu na zapad pedifilskoj mafiji. Prije će biti da su mnoga od te djece završila u sotonističkim hazarskim ritualima svom Bogu Ba’alu. Hizbollah jučer bespilotnom letjelicom unistio Iron Dome. Medju kandidatima za Iranske prrdpredsjedničke izbore još uvijek se nalazi ime bivšeg predsjednika Ahmedinedjada ….

Nenad Erak
26 dana prije

Iako je dva puta od kada više nije predsjednik pokušao biti kandidat to mu nije pošlo za rukom jer u Iranu postoji neko vijeće mudraca blisko Ajatolahu koje sve koji se kandidiraju provjerava da li su dobar izbor za zemlju ako ih narod izabere. Iako je vijeće već nekima koji su se prijavili zabranilo da budu kandidati JOŠ UVIJEK NIJE i Ahmedinedjadu. Ankete pokazuju da ako Ahmedinedjad bude kandidat 60% anketiranih kažu da bi za njega glasovali. Tzv israel užurbano gradi bolnicu duboko pod zemljom jer je svjestan da će kad počne prava tarapana s Hizbollahom i osovinom otpora s područja Sirije, Iraka, Jemena u tzv israelu sve biti u ruševinama … bivši zapovjednik tzv izraelske vojske Isaak Brick ponovo upozorava Natanyahua da mora odmah prekinuti rat dok mu se vojska nije raspala i da u miru treba od starta organizirati i ustrajavati vojsku jer ovo ništa ne valja i… Čitaj više »

NOME
26 dana prije

….globalisti diktiraju tempo reseta….rat je završio plandemiju 1.0 , sad će plandemija 2.0 završiti rat…..a ovce navijaju i analiziraju……

26 dana prije

Iza lažnih mirovnih sporazuma krije se
priprema za međusobno uništenje.

Nenad Erak
26 dana prije

Ruski zajebanti Vovan i Lexsuam ovaj puta sjebali šefa (KM) hazarske mafije Klaus Shwab Rotschilda koji im je priznao ko je porušio plinovode😂

goran
26 dana prije

bravo šolc podupireš diktatora a ne predsjednika ukrajine.
srali ste po lukašenku da je diktator,a što je zelenski mater vam nacističku

Josip
26 dana prije

Drugo se nije moglo niti ocekivati na tom skupu majmuna.

tihobl
26 dana prije

Зеленски позвао западне савезнике на искрцавање у Украјини.

Да у Вашингтону, Бриселу, Лондону и Паризу знају да су војно јачи од Русије – искрцали би се они негде око Одесе још у првој половини 2022-ге. Већ би то назвали својом „другом Нормандијом“ и прославили њену двогодишњицу…

Noname
26 dana prije

Plan podjele Rusije na pet dijelova izmislio je Zapad, ruski predsjednik Vladimir Putin shvatio je trendove i preuzeo vodstvo u borbi za nacionalne interese svoje zemlje. Ovo je u intervjuu za TASS izjavio predsjednik Republike Srpske (bosanskohercegovački entitet) Milorad Dodik na marginama Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma (SPIEF). “Prije 20 godina Zapad je jednostavno trenirao u Jugoslaviji, da bi godinama kasnije to isto mogli učiniti u Rusiji, želeći se što više približiti Rusiji, potpuno okupirati Ukrajinu kako bi u daljnjim fazama podijelili Rusiju. Znamo za postojanje takvog prijedloga: da se Rusija podijeli na pet dijelova. Naučili su to raditi u mnogim dijelovima svijeta i konačno došli ovdje. Mislili smo da oni to mogu”, rekao je. Prema Dodikovim riječima, Putin je “odmah prepoznao sve te trendove i stao na čelo borbe za ruske nacionalne državne interese”. “Zbog toga je Vladimir Putin nacionalno bogatstvo Rusije i cijelog ruskog naroda”, naglasio je predsjednik Republike… Čitaj više »

onaj najglu...Dalton
26 dana prije

Biden je odbio preuzeti odgovornost za početak Trećeg svjetskog rata.
Predložio je Nijemcima da to oni učine…

P.S.
Biden se ispričao Zelenskom, jer je pomoć Ukrajini zapela u Kongresu.
Zelenski je…

A/ Rekao da sa ”oprosti” ne može platiti ženine račune
B/ Rekao da u kazinu na Cipru ne primaju kartice
C/ Tražio ispriku u čvrstoj valuti s neoznačenim novčanicama u sitnim apoenima

Ziv je Geza
26 dana prije

Zelenski kao sada vec bivsi predsjednik najkorumpiranije drzave na svijetu i drzave koja je u ratu,koja de fakto nije clan niti jedne asocijacije (nato,EU,USA,)….. organizira mirovni sumit u svicarskoj na kojem ce ta laprdala i nis koristi pricati iskljucivo o ratu i nabavi jos vise i jos jaceg oruzja,k tome nece biti pozvana strana u sukobu Rusija, jer je upravo zelenski dekretom zabranio bilo kakve razgovore sa Putinom. Pa se onako laicki pitam sto sa tim ljudim nije u redu,odnosno kako mozes direktno sudjelovati u jednom sukobu i ubijati u ovom slucaju Rusku vojsku i civile, i pri tome kmecati kako postoji opasnost da te ta druga strana nakon dvije godine poklopi nekim malo mocnijim oruzijem, Samo i iskljucuvo zahvaljaujuci Putinu,Rusija jos uvijeknije napala nato, jer imaju 1000 razloga da to ucine,nije mi jasno sto cekjau, ljudi i vojska im ginu vec dvije godine od nato oruzja koje navode upravo… Čitaj više »

Voltaire
26 dana prije

Zar Njemci nisu mogli izabrati nekoga pametnijeg i ljepsega. OMG 🙂

Nenad Erak
26 dana prije

Francuska jedina NEOKUPIRANA država u Europi u percepciji kako nam mediji predstavljaju SLOBODNU EUROPU jer na njihovoj teritoriji nema sluga sotonine sinagoge lažnih židova hazara PROKLETE SOTONISTIČKE TURKIJSKE GAMADI Jewmeričkih tzv vojnika OKUPATORA I KOJI EUROPU PONIŽAVAJU I VODE U PROPAST i sukob s Rusijom koji ne mogu dobiti a ti koji se predstavljaju kao branitelji Europe su lažni židovi a pravi židovi se ne bune pa su u istom zločinu … mali od Rotschilda mlati praznom slamom i od bajki za retardirane nema ništa. Ako Rusija procjeni da treba žestoko to će biti kraj sukoba i izmišljene hazarske tvorevine tzv ukraine

Lucija, prva
26 dana prije

Sholz izjavio da Njemačkoj treba 75.000 vojnika 🙂

I meni štošta treba…

Karma
26 dana prije

Postoji li Njemacka? Mislim da je tamo jos 50 000 cionistickih amero lutaka. Italia i Japan.
Demokracija za krezube zbunjene primate

Karma
26 dana prije

Nenad Erak… Blizu si ali i France ima svoje hazare koji vuku konce. Macronjo je postavljen od svog mentora Jacques Atal….
To bruji po France

Lucija, prva
26 dana prije

“U decembru 2021. Rusija je poslala SAD-u i NATO-u dva nacrta bezbjednosnih sporazuma, tražeći, između ostalog, obećanje da se Ukrajina nikada neće pridružiti bloku koji predvode SAD. U januaru 2022.
Vašington i Brisel su odbacili predlog Moskve, insistirajući da NATO ima politiku „otvorenih vrata“ koja ne podleže spoljnom vetu.
Ruska vojna operacija u Ukrajini počela je mjesec dana kasnije.

U Ukrajini nema mira već 10 godina odkako je kijevski rezim izveo puč i počeo oružani sukob sa delom svoga naroda na delu svoje teritorije.
Otvoreno nacističke formacije poput Ajdara, Desnog Sektora, Azova…. Vođene mržnjom i režimom počinile su masovne zločine te 2014 da bi na kraju regularna vojska Ukrajine tenkovima, topovima, raketama, avionima udarila po onima koji su protiv takvog preuzimanja vlasti.

Ali to svi već znaju tamo ali i sve vas zabole uvo za istinu i pravdu, mnogo su važniji američki interesi, važniji su i od evropskih.”

Bosanant
26 dana prije

Sa’će Dubai postat Švicarska a Švica će ostat ko sir Švicarski izbušena (figurativno) u relativno bliskoj budućnosti

Janko
26 dana prije

Kakvo je ovo proklestvo trefilo evropske narode da ih vode poltičari koji ni stado ovaca nebi očuvali na okupu.Kada su već ovce njeme,priroda šalje upozirenje preko,poplava ,nevera potresa,ratova narodima,da su čobani izgubili busolu.Ne znaju kuda bi i kako bi.Odjednom se sjetili da postoji međunarodno pravo i Povelja UN,a do jučer to nije postojalo i vrijedilo niti za Kosovo ,niti za Irak,Siriju Libiju,Afganistan nego moć,sila ,nasilje i interesi zapadnih močnika pod krinkom zapadne demokracije.„Čobani”vrijeme je 5 do 12 da ostavite „ovce da slobodno pasu travu ” a vi u torove salone ,pijanke i međusobno naguzivanje,jer vas je narodu već preko glave

Buco
25 dana prije

Ovi uvijeti od Zelenskog me uvijek podsjete na scenu iz Bravehearta, kad Wallace pregovara s Englezima i na kraju doda kako njihov zapovjednik mora izaći pred svoju vojsku, gurnut glavu među noge i poljubit svoju guzicu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI