‘Nema milosti’ za ukrajinske neonacističke ubojice zarobljenika

Dmitrij Medvedev
10 komentara

Počinitelji ratnih zločina “nemaju pravo na život”, rekao je Dmitrij Medvedev, nakon što se na internetu pojavila snimka koja navodno prikazuje pogubljenje zarobljenika

Ne smije se pokazivati ​​milost prema ukrajinskim neonacistima koji su ubili nenaoružanog ruskog vojnika, rekao je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev. Jedini odgovor koji bi trebao uslijediti su sveobuhvatna pogubljenja, dodao je.

Medvedev, koji trenutačno obnaša dužnost zamjenika predsjedavajućeg ruskog Vijeća sigurnosti, komentirao je snimku brutalnog smaknuća ruskog vojnika koju je u ponedjeljak objavila brigada Azov na svom Telegram kanalu. Videozapis kamere na kacigi prikazuje nenaoružanog vojnika koji traži od navodnog militanta iz Azova da ne puca u njega, prije nego što je nekoliko puta upucan u lice iz neposredne blizine.

Zapovjednik ruske jedinice specijalnih snaga Akhmat Apty Alaudinov rekao je da je incident prekršio Ženevske konvencije. Prema odredbama ugovora iz 1949., “pripadnici oružanih snaga koji su položili svoje oružje i oni koji su stavljeni van borbe zbog bolesti, rana ili pritvora” trebali bi se tretirati humano.

Medvedev je, međutim, rekao da je pozivanje na Ženevske konvencije besmisleno, jer ne bi trebalo biti “nikakve milosti” prema počiniteljima ratnih zločina. Političar je citirao stih sovjetskog ratnog pjesnika iz Drugog svjetskog rata Konstantina Simonova “Ubij ga” i pozvao na ubrzano pogubljenje onih koji su ubili zarobljenog vojnika.

“Ovdje nema mjesta za dobro. Samo ubij! Kao i Simonov, na kojeg sam se više puta pozivao!“ napisao je u utorak na svom Telegram kanalu. “Samo totalna pogubljenja. Nema izbora. O milosrđu nema riječi. Nema ljudskosti. Nema pardona. Oni nemaju pravo na život”, ustrajao je Medvedev.

Ponavljajući njegove primjedbe, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je u utorak da ukrajinske neonaciste treba “uništiti”.

“Fašisti su fašisti”, rekao je novinarima. “Moramo se prema njima ponašati na ovaj način i oni moraju biti uništeni”, dodao je Peskov.

Ranije ovog mjeseca, New York Times je otkrio, citirajući njemačkog bolničara s bojnog polja, višestruke zločine koje su navodno počinili članovi takozvane ‘Odabrane čete’, međunarodne skupine plaćenika koja se bori u ime Ukrajine.

U jednom prijavljenom incidentu koji je opisao NYT, članovi Odabrane čete ubili su teško ozlijeđenog ruskog vojnika koji se, kako se tvrdi, predavao i molio za pomoć.

Rusko istražno povjerenstvo priopćilo je da će ispitati navodne ratne zločine koje su počinile jedinice plaćenika koje se bore za Ukrajinu.

Moskva će također zahtijevati od međunarodnih organizacija da provjere podatke o navodnim pogubljenjima ruskih ratnih zarobljenika, koji bi se, ako budu potvrđeni, kvalificirali “kao kršenje ključnih normi i načela humanitarnog prava, što predstavlja ratne zločine”, prema veleposlaniku za specijalne dužnosti Ukrajine zločini, Rodion Miroshnik.

Medvedevneonacistirusijaukrajinazarobljenici
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Гавран
1 mjesec prije

Račun bez krčmara!
Tu je stari kolekcionar monstruma-USA.
#
Kako inače smanjivati svetsko stanovništvo bez stručne pomoći obučenih specijalista. Od nacista do lekara bez granica i skrupula.

Zvone
1 mjesec prije

E moji rusi, zašto onda ne uništite Zelenskog & co. pa da se rat završi? Da nije možda da nije dozvoljeno.

Darko
1 mjesec prije

Vrijeme je da Rusi konačno raspalite barem jednu termonuklearnu tamo gdje se skriva židovsko govno Zelenski. Što čekate, svaki dan će biti sve teže uhvatiti tog štakora?

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Kupanje u kaustičnoj sodi sve to 100% liječi moj Medo …

Max
1 mjesec prije

Rusi za takve kažu ne zarobljavati.

Subaru avatar
1 mjesec prije

Medo varane što glumiš zlog policijota (brat ti glumi dobrog) ne rise kvake, za dvije godine ste ti i brat Nosferatu izrekli stotine crvenih crta i tatinog stvora zapad ih je sve prešao. Zašto, pa zato što oni koji vode ruse moraju mazohistički trpiti tate stvora zapad i slati ruse u smrt umjesto da ih sada zaštite kad imaju čime i to traje tisucu godina.

tihobl
1 mjesec prije

Ne slazem se.
Treba se vratiti starim dobrim obicajima i za takve otvoriti kaznene kolonije u rudnicima urana.
Staljin je takve osudio na vremenske kazne i ni jedan nije docekao kraj robije. Stacunajte koliko ruskih radnika nije ozraceno zahvaljujuci zarobljenim nacistima.

Karma
1 mjesec prije

Hiroshima Nagasaki Kiev….
Nazi zvijeri kojima je sef zidov,moze li bolesnije?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI