Nema pregovora s Kijevom nakon napada na civile – Putin

Putin
63 komentara

Ruski predsjednik osudio je ukrajinske neselektivne napade i pokušaje ciljanja nuklearnih elektrana usred prodora na Kursk

Mirovni pregovori s Ukrajinom su nemogući sve dok ona vrši udare na civilno stanovništvo i prijeti nuklearnim elektranama, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Govoreći na sastanku s visokim dužnosnicima u ponedjeljak, Putin se osvrnuo na nedavni upad Ukrajine u pograničnu regiju Kursk, kao i na napad dronom koji je oštetio nuklearnu elektranu Zaporožje.

Sugerirao je da najnovije radnje Ukrajine pokazuju zašto je odbila preispitati planove za rješavanje sukoba na temelju ruskog prijedloga ili planova koje su predstavile neutralne strane.

Očigledno, neprijatelj, oslanjajući se na pomoć svojih zapadnih gospodara… nastoji poboljšati svoje pregovaračke pozicije u budućnosti. Ali kako možemo govoriti o pregovorima s onima koji izvode neselektivne udare na civile, civilnu infrastrukturu ili pokušavaju ugroziti objekte nuklearne energije?

Putin je dalje rekao da je jedan od glavnih ciljeva Kijeva u Kursku odvratiti pozornost od Donbasa, gdje ruske snage posljednjih mjeseci stalno osvajaju položaj. “Ali kakvi su rezultati? Tempo ofenzivnih operacija… ne samo da nije usporen, već naprotiv povećan za jedan i pol puta.”

“Napadom na regiju Kursk, Ukrajina je također nastojala potkopati moral ruskog stanovništva, ali je postigla i suprotne rezultate,” rekao je Putin, ističući povećani priljev dobrovoljaca koji su se pridružili vojsci i branili granicu.

Glavni cilj Moskve u ovoj fazi je otjerati ukrajinske snage s ruskog teritorija. “Neprijatelj će dobiti dostojan odgovor. Svi naši ciljevi će nedvojbeno biti ostvareni.”

Ukrajina je prošlog tjedna pokrenula napad na regiju Kursk, najveći prekogranični napad od izbijanja sukoba, a medijska izvješća sugeriraju da su u ofenzivi sudjelovale neke od najopremljenijih brigada Kijeva. Dok su ukrajinske snage postigle neke uspjehe, rusko ministarstvo obrane je reklo da je napredovanje zaustavljeno. Ruska vojska je procijenila gubitke Kijeva na oko 1600 vojnika i 200 oklopnih vozila.

Moskva je u nedjelju optužila Kijev za pokretanje napada bespilotnim letjelicama na nuklearnu elektranu Zaporožje, pri čemu je oštećen jedan od njezinih rashladnih tornjeva.

Kurskpropali pregovoriPutinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
63 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
1 mjesec prije

Tihobl će dobit srčani udar ili će se objesit u nekom motelu.😀

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Glavni cilj Moskve u ovoj fazi je otjerati ukrajinske snage s ruskog teritorija”

Pa koji je ovo k*?

Koliko je prošlo dana od upada?
Ja ću vam reći koji je k*.

Još jedan pravnik i Vladimir igra se vojskovođe. Samo daj.

trolling queen
1 mjesec prije

Putin je naredio djelomičnu evakuaciju civila iz Belgoroda. Putin nije javno osudio Gerasimova i FSB zbog upada Ukrajinaca – pa se postavlja legitimno pitanje: za koga to Putin radi? kakve su ovo ludosti?

Ivan BGD
1 mjesec prije

To znaci da im ne odgovara kraj rata…
Ne brinite, sve ide po planu…

vrlodrag
1 mjesec prije

Naša djela pravaja, vrag budet razbit, pobjeda budet sa nami.

Ico
1 mjesec prije

Putin bi već proveo denacifikaciju tzv države Ukrajine, ali, isto kao i u Drugom svjetskom ratu američke banke financiraju naciste!

vrlodrag
1 mjesec prije

Što imaš pregovarati sa predstavnikom Black Rock-a kada banda razbojnika gađa Energodar. Namjerno žele zatrovati zemlju i vodu svjesni da to nemogu vojno zauzeti. Ali eto, pro forme treba razgovarati iako nema od toga ništa.

gogo
1 mjesec prije

možda bi bilo bolje da kinezi preuzmu zapovjedništvo ! Vlado je jako zahebo ! Previše popušta, ili zgazi ukroamere ili prekini rat !

Dušan
1 mjesec prije

Pušing Vlado , PUŠING !!!🎃🎃🎃😭😭

tabula
1 mjesec prije

Isplanirana, ali ipak samoubilačka akcije i to nije nikakvo čudo i nemoguće učiniti iz susjedne zemlje na granici dugoj 1.000 km. Ali je akcija ipak samoubilačka. Zapad ovom akcijom želi poniziti Rusiju i Putina, ali ako ćemo o poniženju, šta onda reći o 11.09 2001 kada je neprijatelj harao po sred USA. Također samoubilačka akcija.

Zvone
1 mjesec prije

Nema pregovora a borbe na frontu kao u prvom svetskom ratu. E moj Putine, izgleda da i ti radiš na tome da se u tom ratu poubija što više slovena.

Zeljko
1 mjesec prije

Nigdje niti riječi da preko 2.000 građana RF se ne zna gdje su, prenosum RT TG In.el Sl.va: ” KURSK
12 civilians were killed, 121 were injured, 2 volunteers were missing,
The fate of about 2 thousand people who are in 28 settlements under enemy control is unknown
180 thousand people are subject to evacuation, 121 thousand people have left and been evacuated

Koja koincidencija na jučerašnji dan K-141 Kursk je potonuo sa 118 podmorničara!

Max
1 mjesec prije

Ruski vrh je dobio što je htio i sad ima slobodne ruke.

Dawor
1 mjesec prije

Preglup si Vlado …. svjestan si toga ??

FELIX
1 mjesec prije

MOZEMO SE SADA UPITATI DANIJE I PUTIN DEO GLOBALISTICKOG PLANA. UKRAINCI SU UPALI SA VOJSKOM PRILICNO DUBOKO NA TERITORIJU RUSKE FEDERACIJE CIJA VOJSKA IMA POTPUNU PREVLAST U ZRAKU, NA RASPOLAGANJU IMAJU DOVOLJNO AVIJACIJE UZ POMOC KOJE BI LAKO MOGLI DA PRESEKU UKRAINCIMA DOBAVU SVEGA STO VOJSKA TREBA I DOVOZ POJACANJA, KAD BI UKRAINCI BILIODREZANI OD UKRAINE NASLI BI SE U OBRUCU GDE BI JIH VOJSKA RUSKE FEDERACIJE SA LAKOCAM UNISTILA JER IMA I U KOPNENIM SNAGAMA PREVLAST, ZA ZAVRSETAK TAKVE OPERACIJE NEBI TREBALO PREVISE VREMENA, JER BI RUSI MOGLI DA UPOTREBE BROJCANE DESANTNE TRUPE I, ARTILJERIJU I OKLOPNE SNGE ZA BRZO RESAVANJE UKRAINSKE AVANTURE. MOZDA RUSI IMAJU PLAN, DA JOS DUBLJE PUSTE UKRAINCE I TAKO RELATIVNO LAKO UNISTE UKRAINSKE ELITNE JEDINICE.

vigor komar
1 mjesec prije

ubi se putine, prigozin te predugo ceka na kavi. mozda se i tvoja jumbo verzija u bg-u povede za tobom?

Karma
1 mjesec prije

Vlado daj nuke rakete Kimu on ce parkiraliste od bandera ukre napraviti za 5 min. Koje natezanje sa hazarima, askeNAZI iz pakla. Rokaj budaletine na kokainu

Darko
1 mjesec prije

Putine pa daj već jednom oderi ukrajinske štakore i nemoj samo prijetiti u prazno. Za ovaj upad sravni Kijev sa zemljom pa će si razmisliti.

David
1 mjesec prije

Da mi je samo jedan dan biti Putin globalno bi zagrijavanje bilo pičkin dim prema onom koliko bi ja zagrijao planetu.

vigor komar
1 mjesec prije

ovo je jubilarni 100 put da kaze kako ce neprijatelj dobiti adekvatan odgovor i da ce svi ciljevi specijalne vojne operacije biti ispunjeni. to ce klepetati sve dok ga ukri ne opkole u kremlju.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI