Nemoguće potpuno iskorijeniti Hamas kao što traži Netanyahu – Lavrov

Lavrov o Izraelu
5 komentara

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu navodi potpuno iskorjenjivanje Hamasa kao ključni preduvjet za primirje u Gazi, ali taj je cilj nerealan, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov novinarima na kraju svog posjeta Maleziji.

“Još se ne vide nikakvi izgledi za kraj ovog krvoprolića. Izrael je preko premijera Benjamina Netanyahua odgovorio na pozive na prekid vatre da neće prestati dok potpuno ne eliminira Hamas. Po mom mišljenju i mnogim mojim kolegama dijele ovo stajalište, nerealni su zadaci iskorijeniti organizaciju koja postoji, koja ima dovoljno sposobnosti i dovoljno podrške, uključujući i muslimanski svijet”, rekao je ministar.

Lavrov je istaknuo da pojedine zemlje pokušavaju izraditi nove kompromisne prijedloge koji pozivaju na zaustavljanje nasilja korak po korak, “s obzirom da Izrael odbija trenutni prekid vatre”.

“Neke arapske zemlje, Egipat i Katar rade s Amerikancima, a održavaju i neke sastanke s Izraelcima. Po mom mišljenju, nije dobro da su Palestinci isključeni sa sastanaka koji su osmišljeni kako bi na kraju odredili njihovu budućnost. U tom smislu, nastavit ćemo pomagati obnovu palestinskog jedinstva”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova.

HamasLavrovNetanyahu
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bla bla
1 mjesec prije

ma ko bi rekao

Max
1 mjesec prije

Hamas je prekaljen

Dušan
1 mjesec prije

Da , ne može se Ukrajincima ukrasti sloboda i pobiti čitav narod ,DRUŽE LAVROV !!!
PS: DRUŽE LAVROV ,JEL TI KČERKA JOŠ ŽIVI U ONOJ VILETINI NA PERIFERIJI ILI STANČUGI U CENTRU LONDONA OD 125 KVADRATA ???
ZNA LI SE ???😃🎃🎃😂😂

Ico
1 mjesec prije

Hamas je penicilin” za Židove

Lucija, prva
1 mjesec prije

Samo vi puštajte Đuru s velikim slovima…odmah će svi poletit tu komentirati…

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI