Nestanci struje prijavljeni su diljem Ukrajine usred ruskih napada

Ruski bombarderi
25 komentara

Kijev je obećao iznuditi cijenu od Moskve kontinuiranim napadima na infrastrukturu

Ruski zračni napad velikih razmjera dugog dometa navodno je pokrenut s ciljem industrijskih lokacija diljem Ukrajine. Kijev je obećao da će nastaviti s udarima na Rusiju kao odgovor.

Napad je navodno pokrenut u ponedjeljak rano ujutro i uključivao je bespilotne letjelice i projektile različitih vrsta, prema ukrajinskim snagama protuzračne obrane. Ruska vojska potvrdila je operaciju kasnije tijekom dana, izvijestivši da su pogođene sve zadane mete.

Rusija gađa “objekte kritične infrastrukture diljem zemlje”, ustvrdio je na Telegramu Ivan Fedorov, koji upravlja dijelom regije Zaporožje pod kontrolom Kijeva. “Zamračenja su moguća zbog hitnih isključenja.”

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko izvijestio je o prekidima opskrbe električnom energijom u glavnom gradu Ukrajine, okrivljujući ih za probleme s nacionalnom mrežom.

Ministar energetike German Galushchenko opisao je situaciju kao “tešku” i potvrdio da je mrežni operater pokrenuo hitna isključenja struje kako bi se nosio s njom.

U međuvremenu, premijer Denis Smigal rekao je da je baraž pogodio 15 regija Ukrajine i pozvao zapadne donatore oružja da dopuste Kijevu da upotrijebi njihovo oružje za napade duboko u Rusiji.

Moskva je u proljeće počela napadati ukrajinske elektrane, odgovarajući na kampanju napada bespilotnim letjelicama protiv ruskih naftnih rafinerija i skladišta u Kijevu. Navedeni cilj bio je osakatiti ukrajinsku proizvodnju oružja i sposobnost za raspoređivanje novih trupa na bojišnici.

U ponedjeljak su ukrajinski dužnosnici potvrdili uspješne pogotke. Igor Polishchuk, gradonačelnik Lutska, izvijestio je o šteti na infrastrukturnom cilju. Isto je učinio i šef regije Poltava, Filip Pronin, koji je potvrdio hitan prekid opskrbe strujom.

Andrey Yermak, šef kabineta ukrajinskog čelnika Vladimira Zelenskog, zaprijetio je odmazdom, rekavši: “Želja da se uništi naš energetski sustav skupo će stajati rusku infrastrukturu.”

Kijev je u nedjelju navečer pokrenuo dalekometne napade na ruske gradove Saratov i Engels. U prvom su komadi drona pali u visoku zgradu, izvijestio je guverner Roman Busargin. U incidentu je ozlijeđeno pet osoba, uključujući ženu za koju se kaže da je u kritičnom stanju. U sličnom incidentu u Engelsu navodno nije bilo žrtava.

Ukrajinski dron također je presretnut u regiji Yaroslavl pokušavajući doći do tamošnje rafinerije nafte, izvijestio je guverner Mikhail Yevraev. Zrakoplov nije prouzročio štetu, rekao je.

Rusko ministarstvo obrane dvaput je izvijestilo o angažiranju ukrajinskih dronova u ponedjeljak ujutro, s više od 20 presretnutih iznad različitih dijelova zemlje.

Poljske zračne snage priopćile su da bacaju borbene zrakoplove kao odgovor na vojnu akciju u zapadnoj Ukrajini i rekle da “konstantno prate situaciju”.

Ranije ovog mjeseca, Ukrajina je pokrenula veliki prekogranični upad u rusku regiju Kursk. Ministarstvo obrane u Moskvi izvijestilo je da je napad zapravo zaustavljen i, iako kijevske trupe još uvijek drže teritorij u regiji, tijekom borbi su imale teške gubitke. Moskovski veleposlanik u SAD-u Anatolij Antonov rekao je novinarima prošli tjedan da je predsjednik Vladimir Putin već odredio kako će njegova nacija “kazniti” sve odgovorne za upad.

NapadNestanak Strujerusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
GOORKI
21 dana prije

Možda kruhom po biliskom a?
Drugog ionako nemaju
Ali Zelenski je i vjeru zabranija pqa ko zna a?

Schwarze Hunderte
21 dana prije

Imaju svijeća 😁

eks
21 dana prije

Ukrajinski zvaničnici su objavili da je u Kramatorsku poginuo britanski novinar , a Britanci su objavili da je poginuli Rajan Evans bio britanski savetnik za bezbednost.
Zapadne obaveštajne službe koriste takve cpecijaliste za prikupljanje informacija o stvarnoj situaciji u zoni oružanih sukoba, a novinarstvo je priča za one koji nemaju pojma koliko zapadnjaci lažu .

eks
21 dana prije

NATO savetnici u Ukrajini imaju status “novinara” , ili pripadnika “diplomatske misije”.
Osoblje za održavanje i upravljanje sistemima Patriot i Himars imaju status “dobrovoljaca.
Takav narativ zapadnjaci upotrebljavaju da bi izbegli priznanje da njihova vojska ne učestvuje u ratu .
U Kramatorsku su stradala tri “novinara” koja su bila u komandi operacija koje vodi NATO protiv Rusije .

Protiv Sistema
21 dana prije

Nestati će tamo puno više od struje. Tako je to kad pristaješ biti pokorni američki sluga. Nakon završetka rata zelenski i klika razbojnička će se pridružiti svojim obiteljima u londonu i drugdje po zapadu a glupi ukrajinci će plaćati svoje grijehe. Tako je to uvijek sa kolonijama

Putin heroj a ne zlocinac hahaha
21 dana prije

UZBUNE ŠIROM DRŽAVE

Rusi od jutros napadaju bez prestanka, pogođena i važna brana na Dnjepru? ‘Ako se ona sruši, Kijev će biti poplavljen‘

Rusi su lansirali preko 100 projektila i 100-ak dronova

Za mir
21 dana prije

1. Mete napada bile su električne trafostanice u regijama Kijev, Vinica, Žitomir, Hmjelnitski, Dnjepropetrovsk, Poltava, Nikolajev, Kirovograd i Odesa. 2. Oštećene su i plinske kompresorske stanice u regijama Lavov, Ivano-Frankovsk i Harkov, koje osiguravaju funkcioniranje plinskog transportnog sustava Ukrajine. 3. Osim toga, pogođena su skladišta zrakoplovnog oružja koje su zapadne zemlje prebacile u Kijev, na aerodromima u regijama Kijeva i Dnjepropetrovska. 4. Pogođeni su svi naznačeni ciljevi, uslijed čega je došlo do prekida u opskrbi električnom energijom, a prekinut je željeznički transport naoružanja i streljiva do linije borbenog dodira. Prileti: Львов — 10 Ивано-Франковск — 6 Луцк — 3 Ровно — 2 Тернополь — 3 Хмельницкий —5 Винница — 7 Житомир — 3 Киевский аэропорт Жуляны — 2 Киев — 9 пригороды Киева — 2 Кирвоград — 1 Одесса — 5 Кривой Рог — 2 Запорожье — 2 Днепр — 2 Кременчуг — 2 Миргород — 1 Чернигов — 1… Čitaj više »

Za mir
21 dana prije

Da, daju slike Kijevljana, koji su se sklonili u podzemne stanice metroa, iako nikad i nigdje nije gađan javni prijevoz niti civili.

U Donjecku međutim nema metroa da bi se ljudi mogli skloniti, a gađaju u ih kazetnim u točkama, buseve, tržnicu i centar grada već 10 godina. Ali to nikoga na Zapadu ne zanima.

negenocidas
20 dana prije

nestanci struje kao u srbiji 1999. koja de napisi kako je onda bilo ako ti alkohol nije unistio pamcenje.

Tupko Glupko
20 dana prije

Nevjerojatno glupo je da Ukri idu sa takvim ratnim provokacijama u Rusiju. Što time postižu kao slabija strana u ratu pred bankrotom sa velikim problemom mobilizacije i uz to potpuno zavisni o zapadnim donacijama oružja? produžuju rat mogućnost pregovora za primirje sa Rusijom drastično pada dobijaju gnjevni odgovor Rusije gdje im uništavaju elektroenergetsku mrežu do ovog napada, ukrajinski gradovi imali su 7 do 10 sati struje dnevno, moguće da će u zimi to pasti na 4 sata, što znači da će im BDP uskoro potpuno potonuti ionako ogromne štete na vojnoj/elektronergetskoj infrastrukturi bit će još veće javljaju se novi dobrovoljci u Rusiji za rat sa Ukrajinom pravdaju ulazak Rusa u Ukrajinu stvaraju nezadovoljstvo u ukrajinskom narodu zbog neuspjeha na ratištu I još i sad je na snazi zakonska odluka Ukrajine od pretprošle godine da nema pregovora sa Putinom na čelu Rusije, a izabran je nedavno od Rusa da vlada do… Čitaj više »

Max
20 dana prije

Ciljano.

Partizan
20 dana prije

Kako se registrirat na logicno.com?

Partizan
20 dana prije

Ja se više ne sijećam pod kojim sam se nadimkom i e-mailom registrira, mislin da je to bija “Partizan” ali samo nagađam.

Partizan
20 dana prije

Al šta su ukro-nacisti tražili to su i dobili, a dobiće još 100 puta više jer je ovo samo jedan obični svakodnevni odgovor na zvijerstva u Kurskoj regiji i Donetskoj Republici. Čuj, nasumično pucali na civile u kućama, pa to kao Izraelski cionisti šta ubijaju Palestince a vrli muslimani i islamisti Bošnjaci šute ka zaliveni. E, nemojte nam više dolaziti na more naše hrvatsko, jadransko. Licemjeri par exelance.

ime
20 dana prije

par digresija:
ukri su se iz izvoznika struje pretvorili u trajne uvoznike
sigurno če zbog toga poskupit struja

solari su za qrac
generatoir nemam gdi stavit
plin ide u nebo.

solucije?

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI