Netanyahu je dobio ovlasti za osmišljavanje odmazde protiv Hezbollaha

Netanyahu
8 komentara

Izrael je upozorio da su militanti sa sjedištem u Libanonu “prešli sve crvene linije”

Izraelski sigurnosni kabinet ovlastio je premijera Benjamina Netanyahua i ministra obrane Yoava Gallanta da odrede opseg potencijalne vojne operacije protiv Hezbollaha u Libanonu.

Tijekom sastanka u nedjelju navečer, kabinet se složio da Netanyahu i Gallant “odluče o načinu i vremenu odgovora” na Hezbollahove prekogranične napade.

Tenzije su se rasplamsale u subotu nakon što je raketa pogodila nogometno igralište u gradu Druza Majdal Shams na Golanskoj visoravni pod izraelskom okupacijom, ubivši 12 djece.

Izraelske obrambene snage (IDF) okrivile su Hezbollah za napad i kasnije su pokazale fotografije šrapnela za koje kažu da odgovaraju raketi Falaq-1 iranske proizvodnje, koju koristi propalestinska militantna skupina. Prema IDF-u, raketa je lansirana iz područja Chebaa u južnom Libanonu.

Hezbolah je, međutim, zanijekao bilo kakvu umiješanost u napad na Majdal Shams. Grupa je ispaljivala rakete i minobacačke granate na izraelske položaje nakon što je 7. listopada izbio rat između Izraela i Hamasa.

IDF je u nedjelju izveo daljnje zračne napade na južni Libanon. Međutim, očekuje se snažniji odgovor Izraela, uključujući potencijalnu kopnenu invaziju, s obzirom na upozorenja vodećih političara tijekom vikenda, a ministar vanjskih poslova Israel Katz rekao je da je Hezbollah “prešao sve crvene linije”.

Iran je upozorio da će se Izrael suočiti s “ratom koji uništava” u slučaju “vojne agresije punog opsega” protiv Libanona. SAD je u međuvremenu podržao Izrael i osudio Hezbolah. Potpredsjednica Kamala Harris, vjerojatna predsjednička kandidatkinja Demokratske stranke, rekla je preko svog savjetnika za nacionalnu sigurnost da je njezina “potpora Izraelu čelična”.

HezbollahIZRAELLibanonNetanyahuOdmazda
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 mjesec prije

To znači rat.

Lucija, prva
1 mjesec prije

Potreban je podsjetnik. Na false flag. I na casus belli. Kao što su sad ova raketa i 12 oro mrtve djece. Nekad je Izrael smatrao i Irak za prijetnju. “Under Saddam Hussein’s rule, Israel regarded Iraq as a major security threat. Military action was taken by Israel when they bombed Iraq’s Osirak nuclear reactor in 1981, citing that Saddam Hussein might use it to develop nuclear weapons.” Evo kako Netanyahu pujda protiv Iraka. Baš kao danas protiv Irana. 👉”According to John Kerry, Netanyahu (as a private citizen) was profoundly forward-leaning and outspoken about the importance of invading Iraq., “If you take out Saddam, Saddam’s regime, I guarantee you that it will have enormous positive reverberations on the region”, vox Najveći profiter od iračkog rata: “…really excited about doing business in the Middle East.” One of the top profiteers from the Iraq War was OIL FIELD SERVICES CORPORATION, HALLIBURTON. Halliburton GAINED… Čitaj više »

Subaru avatar
1 mjesec prije

I ono sa palcima su naštimali a i ovo sad sa druzima su naštimali da za babu stvora zapale blistok. Stožerna točka tate stvora čemerika ratuje od osnutka istokao i čerkica miljenica anjc (cvaj je hazarija) rozmarina beba.

opetlazes
1 mjesec prije

Bibica mala neduzna ima ovlasti za sve, on je ipak sto bi se na brodu reklo 1st Officer.

Darko
1 mjesec prije

Zar više nema nikoga normalnog da ubije ovo židovsko smeće i stavi protektorat na fašistički Izrael? Rusi što čekate?

Marko
1 mjesec prije

pogle ti tu facu…. cisto zlo se vidi na licu

Vinko
1 mjesec prije

Smrnut će se i tebi jednom sotono sotonyahu povegi i svog prijatelhja AP koji te iz milja zove bibi.

Borko
1 mjesec prije

Upravo čitam jedan portal na čijoj slici je ova spodoba od gore i naslov kaže: “Izraelski lobi: čimbenik koji presudno oblikuje američku vanjsku politiku”.Pa to je ono šta ja stalno pišem na ovom portalu, Vanjsku politiku amerike kreira židovski lobij u americi.Pametnom dovoljno!

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI