Netanyahu traži sastanak s Trumpom

Benjamin Netanyahu - Donald Trump
133 komentara

Izraelski premijer boravi u Washingtonu kako bi se sastao s predsjednikom Joeom Bidenom i održao govor u američkom Kongresu

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu zatražio je sastanak s republikanskim predsjedničkim kandidatom Donaldom Trumpom tijekom službenog posjeta Washingtonu ovog tjedna, izvijestio je u ponedjeljak Politico pozivajući se na izvore upoznate s razgovorima.

Očekuje se da će se izraelski čelnik tijekom svog putovanja sastati s predsjednikom Joeom Bidenom, potpredsjednicom Kamalom Harris i drugim najvišim američkim dužnosnicima. Također bi trebao održati govor pred Kongresom u srijedu, govoreći o tekućem ratu u Gazi. Prema Politicovim izvorima, Netanyahuov tim također je bio u kontaktu s Trumpom, pokušavajući zakazati sastanak licem u lice, potencijalno na Floridi.

Trump, koji je posljednjih godina postao sve kritičniji prema izraelskom premijeru, još nije pristao na sastanak, ali ga nije ni izravno odbio, izvijestio je list.

Dok je bivši predsjednik bio odani pristaša Izraela, posvađao se s Netanyahuom nakon što je izraelski čelnik čestitao Bidenu na pobjedi na američkim izborima 2020. godine.

Trump je također bio kritičan prema Netanyahuovom postupanju sa situacijom u Gazi i neuspjehu izraelskih obavještajnih službi 7. listopada, kada su militanti Hamasa pokrenuli napad na izraelske teritorije, ubivši više od 1200 ljudi i uzevši nekoliko stotina za taoce.

Prošlog je tjedna Trump čak zaprijetio izraelskom vodstvu zbog neuspjeha da vrati američke taoce iz Gaze, izjavivši tijekom republikanske nacionalne konvencije u Milwaukeeju da je “bolje da se vrate prije nego što ja preuzmem dužnost ili ćete platiti vrlo visoku cijenu”.

Bidenova administracija bila je nepokolebljiva pristaša Netanyahua tijekom cijelog sukoba. Međutim, Washington je početkom svibnja pauzirao isporuku 3500 bombi Izraelu zbog poziva zapadnom Jeruzalemu da smanji napad na gusto naseljeni grad Rafah u južnoj Gazi.

Netanyahu je taj potez opisao kao “nezamisliv” i javno kritizirao Washington zbog “zadržavanja oružja i streljiva Izraelu”.

Donald TrumpIZRAELNetanyahuSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
133 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
1 mjesec prije

“Harris vodi pred Trumpom s 44 naprema 42 posto podrške među registriranim glasačima u nacionalnoj anketi provedenoj u ponedjeljak i utorak, koja je uslijedila nakon Nacionalne konvencije republikanaca na kojoj je Trump u četvrtak službeno prihvatio nominaciju svoje stranke i Bidenove objave u nedjelju da napušta utrku i podupire kandidaturu Kamale Harris.  Harris i Trump bili su izjednačeni s 44 posto u prethodnoj anketi, od 15. do 16. srpnja, a Trump je vodio za jedan postotak u anketi od 1. do 2. srpnja.  Oko 80 posto demokratskih birača reklo je da pozitivno gleda na Bidena, u usporedbi s 91 posto koji su isto rekli za Harris. Tri četvrtine demokratskih glasača rekle su da se slažu s izjavom da stranka i glasači sada trebaju stati iza Harris, a samo četvrtina kaže da bi se više kandidata trebalo natjecati za stranačku nominaciju”, Index Komentari: “Pocelo je pranje mozga” Počelo umjetno stvaranje haypa uz… Čitaj više »

1 mjesec prije

Kriza vlasti u usa u punom sjaju…

Lucija, prva
1 mjesec prije

“RAZLIČITE palestinske frakcije pristale su stati na kraj svojim podjelama i ojačati palestinsko jedinstvo potpisivanjem Pekinške deklaracije jutros u Kini, prenose kineski državni mediji.

Deklaracija je potpisana na završnoj ceremoniji sastanaka o pomirenju između palestinskih frakcija održanih u Pekingu od 21. do 23. srpnja, objavila je državna televizija CCTV.

Ukupno 14 palestinskih frakcija, uključujući vođe suparničkih skupina Fatah i Hamas, također se susrelo s medijima, a bio je prisutan i kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi, objavila je televizija CGTN na društvenim mrežama.

Suparničke frakcije Hamas i Fatah sastale su se u Kini u travnju radi razgovora o pomirenju kako bi se okončali 17 godina dugi sporovi.”, index

Lucija, prva
1 mjesec prije

“MILIJARDER George Soros i njegov sin Alex odlučili su podržati Kamalu Harris kao kandidatkinju za predsjednicu.

“Vrijeme je da se svi ujedinimo oko Kamale Harris i pobijedimo Donalda Trumpa. Ona je najbolji i najkvalificiraniji kandidat kojeg imamo. Živio američki san”, napisao je Alex Soros na X-u i podijelio svoju fotografiju s Harris. 

George Soros također podržava Harris, potvrdio je njegov glasnogovornik za Wall Street Journal.”

Komentar

“Za one koji negiraju zavjeru, zbog čega je uopće bitno koga podržava soros i sin? Kojim povodom, u kakvom protokolu se sastaju globalist Plenki i soros, je li to privatni susret, državnički, što li?
Zašto je indexu hr važno koga podržava soros?
Na svijetu ima tisuće milijardera, zbog čega se uvijek spominje nekolicina, Gates i co,? Koga predstavljaju? Narod? Narode? Zar u demokracijama ne vrijedi svaki glas jednako?”

PS Index je objavio slike PlenkiMuna i Soroša, pa se par komentatora… Začudilo. Jbg.

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Ovako vam ide, US je demokracija samo nazivno.
Radi se o konglomeratu korporacija, od vojno-industrijskog do farmaceuta, od banaka do fondova, federal reserves nije ni potrebno spominjat, koji namještaju svoje ljude u “three letter agencies” i posjeduju sve, neograničene financije, medijsku tvornicu laži, moć da dosegnu i maknu bilo koga bilo kad, podršku političara i lobija.

Specijalizirani su za države udare u drugim zemljama no isto to rade i doma.

Ili plešeš kako oni sviraju ili ti pakuju, prvo medijske narative i laži (russian collusion…!), onda optužbe razne (silovanja su im specijalnost) ako to ne uspije legalno te provlače kroz blato, tužbe, sudovi, troškovi a ako si posebno tvrdoglav, jednostavno te upucaju.”

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Jeste li bili štogod u Americi, ono manji gradovi, predgrađa velikih, znaš li možda ko su smetlati, kuharice, sobarice, dadilje, oni koji kose travu i malaju kuće…bauštelci..e pa vidiš 90 posto ilegalni Meksikanci koje plaćaju isti ti američki bijelci i rodoljubi jer su jeftiniji, ne treba ništa prijavljivati, šute i rade, može ih se vrijeđati i galamiti na njih..itd…isti ti rodoljubi su za Trumpa i protiv ilegalaca, to je ta bijela Amerika..”

Ne, točno to su ti koji glasaju za demokrate.

Lucija, prva
1 mjesec prije

Kamila Harris: Zatvarala ljude zbog grama marihuane.
Covjeku pred smrt skrivala dokaze

Evo jedne od čuvenih izjava:

“Dakle, Ukrajina je zemlja u Europi. Nalazi se pored druge zemlje koja se zove Rusija. Rusija je veća zemlja. Rusija je moćna zemlja. Rusija je odlučila napasti manju zemlju Ukrajinu. Dakle, u osnovi to je pogrešno.”

“Žene će glasati za nju zbog ovoga: Zaustavit ćemo ekstremne zabrane pobačaja Donalda Trumpa jer vjerujemo da će žene same odlučivati ​​o svom tijelu, a ne da im vlada govori što da rade”

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Robert F. Kennedy(69) “Moj glavni prioritet bit će prekinuti korupciju između državne i korporativne moći koja je uništila naše gospodarstvo, razbila srednju klasu, zagadila naše krajolike i vode, otrovala našu djecu i otela nam naše vrijednosti i slobode.” Dugogodišnji odvjetnik za zaštitu okoliša, autor, aktivist protiv cjepiva, Kennedy podnio je kolektivnu tužbu prošlog mjeseca protiv Bidena, bivšeg cara Covid-19 dr. Anthonyja Faucija i drugih dužnosnika administracije zbog prisiljavanja platformi društvenih medija da cenzuriraju kritičare uboda. Pozivao je na oslobađanje osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea, rekavši: “Nema Amerike bez Slobodnog tiska. Nema slobodnog tiska bez slobodnog Juliana Assangea.” Protiv je planirane digitalne valute američkih federalnih rezervi i optužio CIA-u za prikrivanje zapisa povezanih s ubojstvom njegova ujaka 1963. godine. Ranije ovog tjedna okrivio je politiku korištenja vojne moći za nametanje globalne hegemonije. “Rat u Ukrajini konačni je kolaps ‘američkog stoljeća’ neokona”, rekao je Kennedy. “Neokonski projekti u Iraku i Ukrajini su koštali… Čitaj više »

Raskoljnikov
1 mjesec prije

Gazda traži susret sa svojim najodanijim slugom, onim kojem su u Izraelu napravili novčić s njegovim likom uspoređujući ga s Kirom Velikim.

Josip
1 mjesec prije

Neitanahua treba uhapsiti i izvesti pred medunarodni sud a onda streljacki vod.

Sam
1 mjesec prije

Natanyjahu je posljednji premijer Izraela.
Ta Startup tvorevina ima svoj rok trajanja i on se blizi svome kraju bez mogucnosti nadogradnje ili novog resetovanja.
USA i Izrael su vezani pupcanom vrpcom i smrt jedne tvorevine znaci i smrt druge.
Posljedice na svijet ce biti kataklizmicne a oni koji nisu spremni da se suoce s tim i da to prozive,neka se odmah ubiju.
I to namrtvo.
Jesen-zima dunjo moja ove godine,ostalo je za SF filmova.
Ko prezivi nece mu biti do price.😉

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Benji …Morati ćeš sam ratovati ako budeš umio i imao sa kim … I sa čim . Nekako ti se istopila ” Židovska Mudrost 😁 ” pa i Zlatno Tele prestalo prdeti 🤪 …???A i sve ovo već predugo traje a Palestinci baš nikako da se slome 😁 kao da i neće … Benji … Pa ti cijelo postojanje države Izrael i Židovska Naroda doveo u upit ! Čestitke … Uspio si – NEMOGUĆE 🤗 !

JoeP
1 mjesec prije

Luce, znan da ti inače nije dobro, ali ovi američki izbori su ti naškodili, intoksicirana si ka niko ovde

Max
1 mjesec prije

Trump će pobjediti.

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

IDEOLOGIJA SVJETSKE ZAVJERE Ideologija svjetske zavjere rađala se na zasjedanjima tajnih judejskih organizacija i masonskih loža. Upravo ovdje su razrađivani prvi projekti svjetske vlade, Lige naroda i Sjedinjenih Država Europe. “Nije li prirodno i nužno – pisao je u židovskom zborniku Arhub Izraelits Levi Bing – formirati vrhovni tribunal koji bi razmatrao opće stvari, žalbu jedne nacije na drugu, koji bi donosio konačne odluke i čija bi riječ bila slovo zakona? Ta riječ je riječ Boga koju je on izgovorio najstarijim sinovima, Židovima, i pred tom riječju trebaju se poklonit svi mlađi, to jest, svi ostali narodi.” Godine 1867. judejske i masonske organizacije formiraju Stalnu međunarodnu svjetsku ligu. Njen tajnik, mason, Židov Pasen razrađuje projekt formiranja međunarodnog tribunala koji bi donosio konačne presude u svim konfliktima među pojedinim narodima. Ova organizacija je dugo nijemo postojala u tišini masonskih loža. Zbog događaja iz Prvog svjetskog rata njene ideje se aktiviraju zahvaljujući… Čitaj više »

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Davno su Američki predsjednici upozoravali na vojnoindustrijski komleks: Eisenhower.

“On January 17, 1961, in this farewell address, President Dwight Eisenhower warned against the establishment of a “military-industrial complex.”, archives.gov

“Why would Dwight Eisenhower warn the American people about the military-industrial complex?
Strong links between the two removed civilian control over the military.

Such an alliance would push for a more aggressive foreign policy.”, quizlet.com

Ne zaboravite da je originalno zamišljeno da se USA uopće ne petlja u tuđa posla.
I što bi? Od Founding Fathers, do, koliko ono godina u ratovima od postojanja?

Dodatak: ovo je većini poznato.
Ali, nešto drugo nije. Nixon nije imao oproštajni govor.
Ali jest upozorio na nekoga u zadnjem intervjuu: na MEDIJE.

Jednostavno
1 mjesec prije

Luzeri svih zemalja – ujedinite se !!!!

Lucija, prva
1 mjesec prije

Ovo nisam ja.

dona
1 mjesec prije

šta mu vrijedi sastanak kad bidni neće znati skim razgovara

frend
1 mjesec prije

dva najbolja frenda

goran
1 mjesec prije

došao majstor kod trumpa da mu pokaže gdje mu je mjesto i šta če mu se dogoditi ako krene protiv izraela.
dajte meni moć u ruke da ja pokažem cionistima gdje im je mjesto mater im sotonističku.
nije židovski narod toliko kriv koliko je kriva cionistička vlada.

Zorule
1 mjesec prije

“kada su militanti Hamasa pokrenuli napad na izraelske teritorije, ubivši više od 1200 ljudi i uzevši nekoliko stotina za taoce.”

Ne mogu a da ne primjetim da se već kroz nekoliko članaka provlači ova neistina kada se dobro zna da je bar više od 50% ubijeno od samog IDF-a (tkzv. Hanibal direktiva)

JoeP
1 mjesec prije

Bitchute; 
This is how leftist Biden supporters are reacting to his dropping out of the race

To su posljedice djelovanja demona kod opsjednutih. Nije problem u ovoj demoniziranoj i o njoj ne triba ništa pisat, nego je problem u osviješćivanju djelovanja demonskih sila koje ćapaju zalet. Aj se sad ti bori protiv nevidljivoga jer se radi o enormnoj forci demoniziranih odkojih je ova samo evidentirani primjerak. Ovo uopće ne triba logički i racionalno objašjjavat ka da je to za psihijatriju, ili mozak opran ili je ova možda ludo zaljubljena u Bidena.

Ja i ovde primjećujen znakove djelovanja demonskih sila kojima se otvara put ovim intoksikacijama jer ko to ne osjeti, ćapali su ga demoni.

tuf
1 mjesec prije

“Trump je također bio kritičan prema Netanyahuovom postupanju sa situacijom u Gazi i neuspjehu izraelskih obavještajnih službi” – ovo je laž koja zahtijeva izmjenu članka ako vas ne želimo smatrati još jednim cionističkim glasilom.
Jedini što je Trump kritizirao je CURENJE INFORMACIJA O ZLOČINIMA i NEDOVOLJNU MEDIJSKU PROPAGANDU kojima bi se prikrio smrad njihovih masakra. Naravno uvijeno i s više biranim riječima od mojeg slobodnog prijevoda jer za razliku od Trumpa ja ne mislim umanjivati opseg krvoprolića koje cionisti čine.

trolling queen
1 mjesec prije

Dobro, ali stvarno, ljudi iz redakcije – pa što vi to radite? Jeste li postali partneri tog portala index? Pa, ako hoću čitati index – a neću, osim naslova (i nađe se tamo u godinu dana jedan kvalitetni tekst, koji je obično prepisan iz drugog medija) – onda ću otići na index. Što se komentara tiče (u zadnje dvije godine, u hrvatkom medijskom prostoru) – nekada sam napisala koji na narod.hr, nigdje više osim ovdje!! Kako je moguće da pustite ovoliko nekakvih c/p prijepisa sa indexa, ili facebooka – nemam pojma više?! No, zadnje vrijeme kada napišem komentar – stoji po pola dana kako bi se objavio, ako uopće i prođe….Dok ova neka Lucija može se tu iživljavati sa tom propagandom. I nekako joj se te njene bljuvotine objavljuju odmah. Bez ikakvih blokiranja, ili čekanja. Dakle, što ovo znači? Trebam se prebaciti na index? Neću nikada, hvala na ponudi!!. No,… Čitaj više »

tuf
1 mjesec prije

Vidjeti 3-minutne ovacije u Kongresu posvećene ovom psihopatskom ratnom zločincu upravo je sve što čovjek koji cijeni svoje vrijeme i sebe treba zadržati u svijesti kad god mu moralne snage Zapada počnu pametovati oko bilo čega. Boljeg dokaza za ‘uvik kontra’ takvih jednostavno nema.

Bosanac
1 mjesec prije

‘Vako se i Atlantida nekad uzdizala pa je na kraju bila potopljena.
Tako ce i ova civilizacija zavrsti, a oni koji prezive iz ove civilizacije bit ce divovi u ocima naredne kaja ce vjerovatno bit visine pingvina.

Jure
1 mjesec prije

Hizbollah je prvi puta ispalio protuzračne projektile i prvi puta prisilio okupaciona zrakoplove da se povuku !!

Dvi manistre na mom pjati a samo malo soli
1 mjesec prije

rd٤٤٤

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI