Netanyahu: Udar na izbjeglički kamp u Rafah je ‘tragična greška’

Izrael bombardovanje civilno naseljenog dijela Gaze
125 komentara

Izrael je pokrenuo istragu nakon što je najmanje 45 palestinskih izbjeglica ubijeno u nedjeljnom napadu IDF-a na prenaseljeni grad Rafah na jugu Gaze.

Kako prenosi ABC News, geleri od udara zapalili su rezervoar za gorivo udaljen 100 metara od predviđene mete, stvarajući veliki požar u kampu u kojem su smješteni raseljeni ljudi.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu priznao je smrt civila u govoru u izraelskom parlamentu u ponedjeljak. “Uprkos našim najvećim naporima da ne naudimo nedužnim civilima, sinoć je došlo do tragične greške”, rekao je on, a citira Associated Press. “Istražujemo incident i dobićemo zaključak jer je to naša politika.”

IDF je ranije saopćio da su u napadu na područje Tel Al-Sultana ubijena dva visoka zvaničnika Hamasa, uključujući komandanta sjedišta palestinske militantne grupe na Zapadnoj obali. U odvojenom saopštenju, izraelska vojska je insistirala na tome da je poduzela “mnoge korake kako bi smanjila mogućnost nanošenja štete neuključenim civilima, uključujući nadzor iz zraka, upotrebu precizne municije i dodatne obavještajne informacije”. Dodaje se da se “ne očekuje nikakva šteta neuključenim civilima”.

Times of Israel je citirao izvor IDF-a koji je rekao da su u napadu korištene dvije rakete s bojevom glavom “smanjene veličine” .Incident je pojačao međunarodni pritisak na Izrael za sveobuhvatan prekid vatre u Gazi ili da barem smanji operacije u gusto naseljenoj palestinskoj enklavi.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron napisao je na X (bivši Twitter) da je “ogorčen” smrću izbjeglica. Glasnogovornik američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost nazvao je slike iz Rafah “srceparajućim” i pozvao Izrael da “preduzme sve moguće mjere predostrožnosti da zaštiti civile”. Iako IDF poriče da je namjerno gađao civile, priznao je propuste u svom procesu gađanja u prošlosti, uključujući napad na konvoj pomoći prošlog mjeseca u kojem je poginulo sedam stranih državljana.

U svom govoru u ponedjeljak, Netanyahu je obećao da će nastaviti borbu protiv Hamasa. “Ako se predamo, odnijet ćemo veliku pobjedu terorizmu, Iranu i cijeloj osovini zla – onima koji nas žele mrtve”, rekao je.

Više od 36.000 Palestinaca ubijeno je u više od sedam mjeseci borbi, prema lokalnim vlastima koje vodi Hamas.

Izrael je objavio rat Hamasu nakon što su militanti izvršili raciju u južnim izraelskim naseljima 7. oktobra, ostavivši oko 1.200 ljudi mrtvih i uzevši više od 200 talaca. Desetine zarobljenika su kasnije puštene u sklopu razmjene zarobljenika tokom jednonedeljnog primirja u novembru.

HamasIZRAELPalestinaRafah
Pretplatiti se
Obavijesti o
125 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dragačevac
1 mjesec prije

Ovih 45 je tragična greška, a šta je sa ostalih 35 000, šta su oni?!?

Samo U Prolazu
1 mjesec prije

Tragična greška je što vama nisu uvedene sankcije i izolacija čim ste prešli prag samoobrane!

Ivana Podravec
1 mjesec prije

Pa onda nikom niš jer je bila “užasna greška” , a ne ne daj Bože namjera . Sad mogu dalje mirno ubijati poslije 1001. užasne greške napraviti slijedeću i nikom ništa ! Nadam se da ovi na Haškom sudu to prate i da će jednom odgovarati za svaku užasnu grešku ! Mislim da je užasna greška to što već nije u zatvoru skupa sa svojom vladom jer svi su ko i on .

tuf
1 mjesec prije

Sociopat mora glumiti osjećaje kako bi se uklopio u okolinu.

Ivan BGD
1 mjesec prije

Ups…
Sve vam verujemo.

Ico
1 mjesec prije

Netanyahu laže kao pas, istrebljenje Palestinaca mu je u genima!

Plenky doodle
1 mjesec prije

Pravda za baby lazanju! Nisu smjeli nastupat na eurosnogu. Pokrali nam moroko oil kampanjom na youtubeu sve glasove publike. Ako ne smiju rusi sudjelovat u svim natjecanjima i nabite su im sankcije, zašto nisu izraelcima?

roberto
1 mjesec prije

Kak greška?..pa kaj nije nedavno pričao,da njega i te izabrane vodi,njihov bog.Da je bog na njihovoj strani…hmmmmmm,pa kaj njihov bog griješi?;)
Jebenica,ideš rokaš,ubijaš,maskriraš..i onda veliš,greška..pa ko jebe,ljudski je griješiti,ali je zato opraštati božanski.. i tak..i onda istraga,ta fomazna istraga(valjda nikad više istraga nije bilo na ovome svijetu,nego u današnje vrijeme)kroz koju se naravno sve uvijek dozna,istina izađe na vidjelo i krivci budu zatvoreni i odgovaraju.

Kako je lijep ovaj svijet,
Ondje potok,ovdje cvijet..:):)

Koja tragedija,a vele da živimo u zanimljivim vremenima..meni se ipak nekak čini,da su ovo,jedna tragična vremena(da se baš ne izrazim grubo).
A dobro,sad bu i kod nas kovid istraga,ak most raspiše referendum,bartulica bu blagoslivljao po eu parlamentu(kak mi se čini),a svi koji ste se išli glasovat na prošlim izborima idite se glasat i opet..hehehe

Nenad Erak
1 mjesec prije

Svinjo klempava hazarska ti si greška a još veća greška je koćenje i nakoćavanje tvoga sotonističkog plemena 👿 P.S. Rušenjem čitavih kvartova u jednom bombardiranju se od hazarskih sotonjara opravdavalo da su tu se skrivali teroristi Hamasa (čitaj Palestinski borci otpora okupaciji) pa se njih gadjalo (teoretski moguće ali nidje veze) …. medjutim ovim gadjanjem s 8 preciznih projektila šatorskog izbjegličkog logora bolesna djeca od ludog oca i zle matere pokušavaju vrijeđanjem zdravog razuma i čiste logike opravdati gadjanjem navodno 2 opasna terorista koji se skrivaju u logoru nadilazi svaki oblik bilo koje poznate bolesti te je prvi medju bolesnima čak se morao istina lažno kakav je i sam ispričavati tragičnom nesrećom .. greškom

Nessuno
1 mjesec prije

Tragična greška?
Klempavo govno se vjerojatno moralo dobro napregniti da ovo izjavi.
Sad će, zasigurno, njegovi šefovi/sudionici izjaviti da ovo – “oštro osuđuju” … al baš ono “oštro”😆

1 mjesec prije

Kazna je blizu, Božja pravda se nadvila nad svijet.

1 mjesec prije

Budete li držali moje zapovijedi, ostat ćete u mojoj ljubavi,
kao što sam i ja čuvao zapovijedi Oca svoga i ostajem u njegovoj ljubavi.
Ovo sam vam rekao da moja radost bude u vama i da vaša radost bude potpuna.

Drago
1 mjesec prije

Oni iz Hrvatske koji podrzavaju Izrael nek odu tamo zivijeti, nek izadju iz Hrvatske tako da se oslobodimo otrova. Tko podrzava Izrael to je kao da podrzava Ameriku……Ankara : Israel’s Gaza genocide wouldn’t be possible without US

Max
1 mjesec prije

Bio je to namjeran zločin.

Kalle balle
1 mjesec prije

Tragicna je greska sto su palestinci pustili Zionisticke zvijeri 1948. god u zemlju Palestinu.
Sotonsko zlo divlja

MrKamenjarac
1 mjesec prije

…KOJA JEVREJSKA PODMUKLOST ;VIDELI OD FASISTICKIH(NEMACKIH)KOLEGA PA I ONI: SVE JE KOLETARALNA STETA I NIKOM NISTA……

R M
1 mjesec prije

Ma jel moguće? Tragična greška. Kao kad su ubijali civile ovde nato, decu bebe…ma S.Milošević je kriv za sve…ali nije

roko
1 mjesec prije

Kad ce Hrvatska Palestinu priznati, ceka Plenkovic poziv iz US ambasade u Zagrebu.

farree
1 mjesec prije

Jedna od najzabrinjavajucih teorij o tome zasto su Cionisti spustili svoje maske i pokazali svoje genocidalno lice je da ce u buduci historicari zaboraviti ovaj genocid u mnostvu pokolja i genocida kiji treba tek da usljede. Da je “Ukrajina” napala dva radara koja su dio ruskog atomskog odvracanja me samo podsjecaju da u toj “teoriji” moze biti mnogo istine

xyz
1 mjesec prije

Trebalo bi jedan nuklearni projektil greškom poslati na Tel Aviv…..

trolling queen
1 mjesec prije

Odmah mi glavom prođe svašta nešto – nekakve teorije realnosti – kada mi blokirate upis. No, dobro, vjerojatno i vi morate slijediti smjernice “belosvetskih” cenzora, jer gadno je kad te nazovu (ili tvoje komentatore) anti-znasevišešta — buuuuu!! riječ!! Donosite nam tu tekst ovog vraga koji kao nešto “žali” – ma, daj!! Kao što se trudim, a Boga mi – ima posla i previše —svima će javno jednog dana biti pročitana imena i oni će na čišćenje oceana plastike koji je, u ime njihovih lagodnih životića završio tamo gdje nikada nije smio!! No, sad kad je pitanje opstanka — gotovi smo sa ljepotom. Samo vi ne objavljujte ono što trebate objaviti. Centrala: Buzin-Beograd-London …

dar-co
1 mjesec prije

Sada svatko vidi kako je ruska politika ili kako kazu Putinova politika u Siriji urodila uspjehom.
Kad su Izraelci raketirali po Damasku, Rusija je morala sutiti.
Kad su Izraelci oborili onaj veliki ruski avion iznad Sirije Rusija je bila bespomocna.
Sad se igra u Siriji okrenula u rusku korist.
Izrael vrtoglavo srlja u propast, americki imperijalisti mu usporavaju pad.
Saudijska Arabija je poslala ambasadora u Damask.

Bruno
1 mjesec prije

“Uprkos našim najvećim naporima da ne naudimo nedužnim civilima, sinoć je došlo do tragične greške”reče hitler koji je pustio plin. “Mislio sam da je voda za tuširanje.”

Dalmata
1 mjesec prije

Najveća,najtragičnija greška prirode šta je dozvolila,da ariju smradu,Izrael,USrA,EU,NATO,i svi
oni ljigavci,poznati,kao,Atlanske dem.snage,tkz.nevladine org.probisvjeti prodane duše,koje,
su bjednije od najgoreg prezira.A još,gore je,da,(nekad se tako zvalo)narod(na sriću svita,posto
ji ponosni i slobodarski narodi)u navedenim tragedijama,zvanim navedene države,koji su toli
ko jadni,da guraju glavu u sabun(pjesak)i čekaju kad će postat pokojnici,da ih navedene psihop
ate,i dalje vode na klaonicu

Jadranka S.
1 mjesec prije

Svi se nalaze na ljestvama i svi se žele popeti još više dok ih oni ispod njih potežu za noge. Oni na višim prečkama guraju dolje one iza sebe kako se nebi popeli više od njih. Ista stvar događa se i onima na nižim prečkama: oni niže od njih povlače ih za noge, oni na višoj prečki guraju ih dolje. Promatrate li sa strane, cijele te ljestve izgledat će vam kao cirkus. A to se događa posvuda. Politika je pokušaj dokazivanja superiornosti. Ali zašto? – jer se duboko u sebi osjećaju inferiorno. Onaj tko se oslanja samo na instikt mora se osjećati inferiorno – on jest inferioran. To nije “kompleks manje vrijednosti”, to je činjenica, stvarnost – on jest inferioran. Živjeti instiktivno je najniža moguća razina života. Shvatite li ovu borbu, ovu borbu za superiornost, odbacite je – jednostavno recite. “Ja sam ja, nisam ni superioran ni inferioran.” Stojite li… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Nema tu nikakve “tragične greške” – Izrael i Hamas zajednički orkestriraju sukob da se dobije opravdanje za ubijanje ljudi, ali u suštini, nikada ne postoji opravdanje za nikakvo ubijanje, jer je nenasilje temelj života, a ne nasilje.
Narod treba pohvatati naoružane psihopatske luđake na svim zaraćenim stranama, strpati ih u pržun i onda će biti mir.
Treba raspustiti kompletnu vojsku, kao i politički sloj i svi “ratni problemi” su odjednom riješeni.

Crescent
1 mjesec prije

Ovaj Zapad nije ideal moje mladosti zato nek propane

trolling queen
1 mjesec prije

narod.hr – danas: “Presudom se tako zabranjuje daljnje objavljivanje tekstova na internetskom portalu Index.hr kojima na bilo koji način diskriminira osobe katoličke vjeroispovijedi. Osim toga, nalaže se da se s internetskog portala Index.hr, uklone sve tekstove kojima diskriminira osobe katoličke vjeroispovijedi, naročito članak „Mrtvaci uživo: Katoličke nekrofilske orgije su najluđi show na HRT-u“ od 13. travnja 2016., članak „Što slušati dok čekate u redu za diranje mrtvaca“ od 15. travnja 2016. i članak „Katolici se razbjesnili i počeli prijetiti – što bi rekao sveti Leopold“ od 15. travnja 2016., u roku od 15 dana….(…)….Analizirajući informacije novinskih članaka, oblik i kontekst u kojem su dane i njihov doseg, te položaj i status njihovih autora i nakladnika, u opsegu u kojem se može smatrati da su utjecale na ključne aspekte identiteta i dostojanstva osoba na koje se članci odnose (osobe katoličke vjeroispovijedi), ocjena je suda: – da je postupanjem tuženika (Hrvoje Marjanović, Vojislav Mazzocco,… Čitaj više »

goran
1 mjesec prije

koliko još vremena mora proći prije nego dobri judi na planeti kažu dosta ovakvim zvjerstvima i onima koji ih vode

Popo
1 mjesec prije

A jest mu žaoooo,sigurno place za nevinim zrtvama

Max
1 mjesec prije

Prošla 2 dana kod mene je mirno. Zasad.

kakoto
1 mjesec prije

Kad lav naleti na hijenu, rastrga je na pola. Kad hijena ima priliku, napravi isto lavu. Ne postoje medunarodni zakoni niti posteni sudovi. Jedino sto ovi ljudi ocito mogu je da vrate priblizno istom mjerom kad im se pruzi prilika. Pravilo vrijedi za cijelo covjecanstvo. Ja sam tu lekciju naucio.

Novonormalno Bolestan RazUm
1 mjesec prije

Ne poznajem nijednoga židova.
Ne poznajem nijednoga palestinca.
Ni jedni ni drugi mi nikakvo zlo nisu učinili.

Zato poznajem medije i propagandu.
Provjereno i nesumnjivo znam da lažu.
Zašto onda uopće obraćati pažnju na njih?
Na sve vas zadojene s tim?

Ekran u koji blejite je WC školjka, a glave su vam septičke jame.
Malo naprednije nego na Zappinoj fotki di je školjka spojena na stari debeli tv.
Sad vam već tehnološki direktno vrše nuždu u tvrde glavine. Ili šuplje ili već prepune izmeta.
Koji na ovakvim mjestima izlazi van. Ponekad kapa, ponekad curi, al uglavnom prska na sve strane.

MUNSK
1 mjesec prije

Natovci iz baltickih zemalja ispastaju vise ekonomski nego Rusija zato zelu ubrzati da dodje do 3 svj. rata.

1 mjesec prije

Ne hvalite sebe zbog dobrih djela.
Ponos će odmah to prepoznati
i oduzet će svu blagost koja
je dana u dobrotvorne svrhe.

Hogar
1 mjesec prije

Drzava sa najvecim brojem masovnih ubojica, psihopata, sociopata. Oni zovu druge goyim nesto kao stoka
Sta drugo ocekivati? Eu i Amerika su im velika podrska

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI