New Delhi se zalaže za reforme UN-a i WTO-a

Ujedinjene nacije UN
10 komentara

Predsjednik indijskog parlamenta naglasio je ulogu BRICS-a u zagovaranju zemalja u razvoju na summitu u Rusiji

Indija je pozvala na reforme globalnih upravljačkih struktura kao što su Vijeće sigurnosti UN-a i Svjetska trgovinska organizacija (WTO). Govoreći na 10. parlamentarnom forumu BRICS-a u Sankt Peterburgu, Om Birla, predsjednik Lok Sabhe, donjeg doma indijskog parlamenta, također je naglasio da bi jačanje međuparlamentarne suradnje “kultiviralo inkluzivnije i demokratičnije partnerstvo BRICS-a”.

“BRICS, koji u velikoj mjeri zastupa interese svijeta u razvoju, zalaže se za veću demokratizaciju sustava globalnog upravljanja i reformu međunarodnih organizacija”, rekao je Birla.

Potvrdio je da je Indija predana ujedinjenju tržišta u nastajanju i zemalja u razvoju, te je rekao da je New Delhi posvećen načelima uzajamnog poštovanja, razumijevanja, jednakosti, solidarnosti, otvorenosti, uključivosti i konsenzusa dok unapređuje BRICS program.

“Trebali bismo dijeliti naše najbolje prakse, naša iskustva, kako bismo donijeli prosperitet za sve”, naglasio je Birla. “Možemo ojačati međuparlamentarnu suradnju i učiniti je učinkovitijom. Naši parlamenti mogu igrati vrlo važnu ulogu u rješavanju regionalnih i globalnih problema stvaranjem jakih institucija i jačanjem međuparlamentarne suradnje, korištenjem suvremenih tehnologija i izgradnjom odnosa među ljudima”, dodao je.

Birla je poželio dobrodošlicu četirima novim članicama BRICS-a, naime Egiptu, Etiopiji, Iranu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u Parlamentarni forum i pohvalio predsjedanje Moskve tom organizacijom jer je osigurala besprijekornu integraciju novih članica.

Govoreći za RT na marginama događaja, Birla je istaknuo pozitivne rezultate bilateralnog summita indijskog premijera Narendre Modija i ruskog predsjednika Vladimira Putina ranije ovog tjedna.

“Indija i Rusija imaju vrlo tradicionalne i drevne odnose, a Indija je te odnose uvijek smatrala važnima”, rekao je. Govornik Lok Sabhe je naglasio da su dvije zemlje uvijek razgovarale o “zajedničkim interesima svijeta” i kako postići globalni mir.

BRICSIndijareformeUNWTO
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Anis
1 mjesec prije

Normalno da treba revizija pomenutih tijela, kako je ,svjetska,, trgovinska organizacija kad Amerika odredjuje ko smije trgovati ko ne, kome sankcije kome ne, onda to vise nije svjetska nego američka trgovinska organizacija

Max
1 mjesec prije

Sasvim opravdano.

Mane
1 mjesec prije

UN su glavni instrument duboke drzave i treba ih rasformirati.sto se tice wto nju vise niko i ne spominje jer se svetska trgovina polako gasi tako da sama organizacija ce ostati samo na papiru

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI