Nikki Haley poziva republikance da se pripreme za Bidenovu zamjenu

Nikki Haley
6 komentara

Američka Demokratska stranka zamijenit će Joea Bidena mlađim predsjedničkim kandidatom nakon što nije nastupio u posljednjoj TV debati s Donaldom Trumpom, a republikanci moraju biti spremni na to, Nikki Haley, bivša Trumpova rivalka u utrci za GOP nominaciju, upozorio je.

Izlaganje 81-godišnjeg američkog predsjednika tokom njegovog televizijskog sučeljavanja s Trumpom u Atlanti u četvrtak bilo je “šokantno”, rekla je Hejli u intervjuu za Wall Street Journal u subotu.

“Ono što smo vidjeli je da je Trump bio jak, ali mislim da to čak i nije bilo važno jer je Biden bio toliko nesposoban. Način na koji je izgubio tok misli, način na koji nije mogao shvatiti teme o čemu je trebao razgovarati ,” ona je rekla.

Nastup američkog predsjednika predviđao je slabost i “naši neprijatelji su upravo vidjeli da moraju od sada do dana inauguracije 20. januara da rade šta god žele”, bivši američki izaslanik pri UN-u i bivši guverner Juga dodala je Carolina.

Od debate su se pojavili izvještaji da neki demokratski donatori insistiraju da se Bajden odustane od stranačkog kandidata za izbore 5. novembra, a Hejli je izrazila uvjerenje da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni. Demokrate će „biti pametni u vezi s tim: dovešće nekog mlađeg, dovešće nekog živahnog, dovešće nekoga testiranog“, predvidio je republikanski političar.

“Ovo je vrijeme da se republikanci pripreme i spreme za ono što dolazi, jer nema šanse da će postojati opstala Demokratska stranka ako dopuste Joeu Bidenu da i dalje bude kandidat”, rekla je ona.

Haley je ponovila svoj poziv na kognitivno testiranje svih saveznih kandidata, koje je uputila dok se takmičila sa 78-godišnjim Trumpom u predizborima ranije ove godine. Washington je “pun starijih ljudi” i birači bi trebali moći vidjeti “ko je dorastao izazovu, a ko nije”, tvrdila je Hejli.

Ako demokrate “nastave ovim putem i imaju Bidena za svog kandidata, obavezuju se da će povrijediti Ameriku”, naglasio je republikanski političar. Predsjednika bi trebalo zamijeniti na listi rivalske stranke “za dobrobit zemlje”, dodala je ona. Axios je u petak objavio rezultate ankete Morning Consulta, koja sugerira da 60 posto glasača vjeruje da bi Bajden trebao “definitivno” ili “vjerovatno” biti zamijenjen kao demokratski predsjednički kandidat. Na pitanje novinara nakon debate da li predsjednik planira da se povuče, Bajdenova kampanja je odgovorila “naravno da ne”.

BidenNikki HaleySADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 dana prije

Dr…. umjesto g…

Mučki Provokator
1 dan prije

Zar nije ova ku ja bila nedavno kod iz ra elaca i na njihovoj reketi napisala ‘finish them’ = zavrsite sa njima !?

tatamata
1 dan prije

Ova bi bila pitomija da je Mladen opali na njegov nacin ,,,ovako cista beshtija

hiber
1 dan prije

Bilo kako bilo, ovo su im po svemu sudeći zadnji izbori. Trump je jedino mogao pobjediti Hilary, i sada Bidena pod uvjetom da ovaj ne zna je li predsjednik. Bilo koji drugi kandidat Demokrata za njega je nepobjediv pod uvjetom da riješi problem Kennedija mlađeg. Kasnije bi im svima moglo biti žao sa onim sto ih snađe.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI