‘Ništa nije zataškano’ u istrazi o eksplozijama Sjevernog toka – Scholz

Scholz - Eksplozije Sjevernog toka
377 komentara

Berlin se nada da će odgovorne izvesti pred lice pravde “ako ih uspijemo uhvatiti”, rekao je kancelar

Ništa se ne gura pod tepih u istrazi sabotaže plinovoda Sjevernin tok, inzistirao je njemački kancelar Olaf Scholz nekoliko dana nakon što je Moskva kritizirala njemačku istragu kao “apsolutno netransparentnu”.

Do sada nitko nije preuzeo odgovornost za eksplozije 2022. godine koje su prekinule tri od četiri plinovoda Sjevernog toka, koji su transportirali ruski prirodni plin u Njemačku i druge dijelove zapadne Europe.

“Pozivamo sve sigurnosne vlasti i glavnog saveznog državnog odvjetnika da istraže eksplozije bez obzira na bilo koga”, rekao je Scholz tijekom susreta s građanima u Prenzlauu, Brandenburg, u subotu.

“Ništa se ne zataškava, to bi trebalo biti potpuno jasno”, naglasio je i dodao: “Želimo one koji su to učinili privesti pravdi u Njemačkoj ako ih možemo uhvatiti.”

Prošlog mjeseca više je njemačkih medija izvijestilo da su vlasti izdale prvi nalog za uhićenje u ovom slučaju, navodno za ukrajinskog državljanina identificiranog kao “Vladimir Z.”

Nekoliko mjeseci nakon eksplozija u Sjevernom toku, dobitnik Pulitzerove nagrade novinar Seymour Hersh izvijestio je – pozivajući se na zviždače i druge dobro pozicionirane izvore – da su operaciju izveli američki ronioci. Optužbe su navodno postavljene pod krinkom NATO vježbi BALTOPS 22 i aktivirane po nalogu predsjednika Joea Bidena. Moskva se suzdržala od otvorenog optuživanja Washingtona, ali je napomenula da će SAD najviše dobiti od prekida opskrbe jeftinim gorivom gospodarskoj sili EU-a.

Međutim, prema priči koju su promovirali zapadni mediji nedugo nakon Hershovih otkrića, eksplozije je navodno izvršio mali tim proukrajinskih komandosa koji su unajmili jahtu kako bi došli do mjesta eksplozije i zaronili kako bi postavili punjenja. CIA i njihove europske kolege, kao i ukrajinski čelnik Volodimir Zelenski, navodno su držani izvan petlje. Nedavno je WSJ naveo da je Zelenski znao za operaciju i odobrio je, a zatim ju je neuspješno pokušao zaustaviti.

Komentirajući njemačku istragu o sabotaži koja je u tijeku u četvrtak, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da Berlin nije podijelio nikakve informacije s Moskvom unatoč brojnim zahtjevima. Istragu je opisao kao “apsolutno netransparentnu” i odbacio tvrdnje da je šest osoba impulzivno izvršilo sabotažu kao nevjerojatne.

“Ako netko zaista može povjerovati u ovu verziju, onda su to samo ljudi koji se boje istine”, rekao je Lavrov. Ustvrdio je da će Moskva inzistirati na transparentnoj istrazi, “koju blokiraju SAD, Britanija i njihovi saveznici”.

Olaf ScholzrusijasabotažaSjeverni tok
Pretplatiti se
Obavijesti o
377 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jure
3 dana prije

🔥 PROMJENA PRAVILA IGRE 🔥
Husi iz Jemenskog vladajućeg pokreta Ansarallah su noćas promijenili pravila igre i ponizili okupacijski entitet !!!!!!
Samo jednom raketom prisilili su 2 i pol milijuna doseljenika u OKUPRANU Palestinu da noć provedu u skloništima.
Okupatori Palestine su ispalili 10 ke PZO projektila ali naprednu Jemensku (Iransku) raketu nisu uspjeli pogoditi-oboriti čak šta više od tih raketa stradali su njihovi doseljenici !!!
🔥 KAKVA ŠAMARČINA 🔥 KAKVO PONIŽENJE U DIREKTNOM PRIJENOSU 🔥

Jure
3 dana prije

🔥 Komentar br 2 🔥
40 tak antibalističkih PZO projektila Arrow i presretačkih projektila Iron dome (uz napomenu da su okupacione vlasti nedavno iz upotrebe izbacile Američki Patriot uz obrazloženje da je neučinkovit u odnosu na gore pomenuta dva sistema) ispalili su okupatori Palestine ali nisu pogoditi-oborili Jemenski projektil koji je pogodio metu u centralnoj okupiranoj Palestini to jest tzv israelu !!!
Tijekom dana će se pokret ❤️ Ansarallah ❤️ obrati javnosti i pojasniti šta se to noćas dogodilo, šta je pogodjeno i kako su promijenjena pravila igre !!! ❤️

Ivana Podravec
3 dana prije

Hm. Vladimir Z. je odobrio i izvršio .🙂 CIA je znala . Uh koja je ovo teška petlja od samog početka! 😃 Znalo se odmah otkud vjetar puše . Ameri su pred bankrotom već više od desetljeća , ali “snalaze se” . Time i sankcijama su samo osigurali da EU plati njihova zla djela i umjesto jeftinog plina i nafte iz Rusije kupujemo od njih tu istu naftu i ukapljeni plin ali očišćeno od krvi Ukrajinaca jer valjda plaćanjem provizije Amerima , Indijcima , Norvežanima se to pročisti . Opet kad malo razmislim , tako je EU financirala i Rusiju iako je u ratu s Ukrajinom . Pa nije li to odlika cionista ? Uvijek stavljaju ulog na obje strane .

R M
3 dana prije

Priznajem da sad ovog Scholza treba gledati drugacije. Znaci kisna glista, a prica, za cirkus

3 dana prije

“Molimo odgovorne da se sami prijave.”

“Krivi su Rusi (dobro, u to niko neće poverovati)!”

“Krivi su Rusi zato što su toliko vojno jaki, bogati sirovinama i previše blizu (dobro, to će prihvatiti samo članovi par ekstremističkih grupa… kojih je nekoliko stotina)!” (i nekoliko komentatora na portalu Logično) 😉

“Krivi su migranti!!! E, to će da prihvati velika većina bez obzira što niko nije toliko lud da poveruje. Optužićemo nekoliko hiljada njih i pošto nećemo znati ko je tačno kriv sve ćemo ih proterati! Jer ako već niste primetili, naglo menjamo migrantsku politiku.”

trolling queen
3 dana prije

POKLON u nedjelju za sve ratne huškače ovoga portala: youtube.com/watch?v=DtJzr1Wcy_s
P.S. Ha, bratijo, jel’ vam se nacrtaju nekakve slikice po tim indoktriniranim glavicama kad poslušate ovo?

eks
3 dana prije

Mediji u USA priznali da Pentagon upravlja vremenskim prilikama još od 50.ih godina prošlog veka.

Гавран
3 dana prije

Da blesan bajden nije pretio da će zatvoriti tok poverovao bih da su ga zavrnuli marsovi ljubomorni na sreću nemaca.

Mrčikola
3 dana prije

Ovo bi ekipa “provjereno” nove tv, riješila za dan i po’.😁

Protiv Sistema
3 dana prije

E moj šolci zvan kobasica (na ukrajinskom) cijeli svijet je tebi i nijemcima sakriven. Nije da vas žalim – koliko ste zla napravili i nas slavena poubijali nijedna kazna nije dovoljno velika za vas. Ameri gazite ta njemačka govna i cijelu njemačku naselite sa imigrantima dok hansa ne zamijeni muhamed lijepe tamne boje kože

držnedaj
3 dana prije

Sad će majstori jedna prava false flag x² da će nord stream 2 bit pi…n dim

hiber
3 dana prije

Cudno je to. 🙄Putin napao Ukrainu i Sjeverni tok odmah odletio u zrak. Međutim, glavni udarac je otkrivanje lazi da je njemačka industrija produktivnija od susjeda, kad ono preprodavali jeftini politički plin. Sada pokazuju da bi zbog jeftinog plina prodali i vlastitu Muti. Zbog toga su Njemci najveći gubitnici, a Afd ce ih samo zatući. Za to vrijeme plin normalno teće preko Ukraine za Mađarsku i Slovačku, a teći će dok rusi ne napadnu Sudzu. Plin normalno teće i preko Turske gdje se magijom pretvara od ruskog u turski i prodaje po trostrukoj cijeni.

Ante
3 dana prije

Zato se sada Njemačka autoindustrija nalazi u još većoj krizi. Ali to je samo nastavak agonije još od 2014 godine možda i prije. Njemački političari su za to odgovorni ali njih nije briga za vlastitu ekonomiju. Političari će uvijek imati svoje prihode, dok običan Nijemac mora žonglirati sa sve većom inflacijom koje mu jede plaću. Sankcije djeluju kako bi rekli neki. Uz to takozvane izbjeglice jednu veliki dio proračuna kao i rat u Ukrajini.

borjana
3 dana prije

Jest se @Alexosek danas sa njegovom nickovima, Ivanom i ostalima baš razradio. Svaka čast.
Inače Alex, kako vas plaćaju za rad nedjeljom?
Zakonom propisano povećanje za rad nedjeljom iznosi najmanje 50%. Ali pazi Alex, tih 50% je zakonom zajamčeno i obvezno, i plaća se bez obzira na to da li se pravo na povećanje ostvaruje i još po nekoj drugoj osnovi.
Lp

Alex
3 dana prije

Sve što je škakljivo je zataškano!
Čim političar tvrdi da nije,onda je jasno što je istina.

Bruno
3 dana prije

Ovaj Šolc je ili glup ili kreten ili oboje. Kao Rusi su prvo zavrnuli ventile ,pa je onda dignut gasovod u vodu (ne možemo reći u zrak). Za njega je Goebels mala maca. Ovaj sere k’o foka. Na kraju će se ispostaviti da su ovi Ukrajinci preobraženi Rusi, došli iz SAD-a. Radili u CIE-i. Toliko nemoralni, ogrezli u laži, žrtvuju svoj narod, dovlače izbjeglice da im siluju žene i povećaju natalitet. Kad nisu pomogli i tvornički bušeni kurtoni, daj Arape. Kad ga oni zakrhaju, rađaju se sve mali crni Arijevci. Onaj Hićo u grobu sam sebi pica u glavu. Za svakog izbjeglicu , sam sebi skrha metak u lubanju. I po dva za svakog Švabu, što ih nije potamanio zajedno sa židovima. Pokvareni Germani. Ni njima više ne možeš vjerovati.

Max
3 dana prije

Laže kao Melita.

3 dana prije

Da ponovimo ono od jučer da u zaborav ne ode.
Na temu:’SAD sankcionira RT’, bio je upis od ‘ebemnenadumamuusta’ odgovor na Mile Pop.Zašto nije bilo tvoje TC reakcije na ovaj upis ako ovaj nick baca velu sumnju da se ti kriješ iza ovog nicka, a ne Mrdo. Sam si kazao da nas Mrdo voza ka francusku sobaricu.
Možeš kazat da nisi vidio upis, dobro, ponovo te pitam, a ti odgovori da svi znademo i da ne bude nikakve zablude i sumnje: „Je l’ ti stojiš iza nicka ‘ebemnenadumamauusta’?“

Zdrav i vesel bio ako ti gost sotona nije. Bog! Bog!

Ico
3 dana prije

Olaf Scholz nije lažov, Olaf Scholz je lažovčina.

Subaru avatar
3 dana prije

Hahahaašto laže varan.

3 dana prije

Tucker Carlson….hehehe. zivio. hvala 🤘👹🤘🤘

drndo maroje
3 dana prije

Nijemci – najvjernije američke kuje.

Subaru avatar
3 dana prije

Russian general Apti Aludinov appeal to the europeans, juciobito.

Jure
3 dana prije

🔥Na sjednici okupacione vlasti Natanyahu👿 prijeti Jemenu odmazdom a njihovi mediji pišu da će se ista dogoditi unutar 48h. Ovim današnjim dogadjajem vidi se zašto nakon ISTINSKOG 🔥 OBEĆANJA 13.4.2024.g tzv israel nije napao Iran. Iako je lažnožidovsko👿hazarsko cionistička propaganda prala mozgove o tome kako su oborili 99% Iranskih raketa-dronova-projektila današnji događaj ukazuje da je to bila čista fantazija i laž cionista. 🔥Jemenski vojni glasnogovornik Yahja Sarre na konferenciji za novinare objavio je da je Jaffa (Tel Aviv) gadjan HIPERSONIČNIM balističkim projektilom koji je putovao 11 i pol minuta i prešao 2040 km do cilja i da su cionisti ispalili više desetaka PZ raketa da ga obore ali isti je bio prebrz i mijenjajući putanje izbjegao sve te pokušaje i da je uspješno pogodio cilj. 🔥Naglasio je da je ovo 5. stupanj operacija protiv okupatora Palestine i da će u narednim danima biti gadjamo strateški objekti okupacije sa unaprijed pripremljenog… Čitaj više »

Jomla
3 dana prije

Sulc laže. Očekivano. Jbg 😛😛

3 dana prije

Ameri njemcima kao njemci bugarima. Sjetimo se da je prvo bio u planu juzni tok, plinovod preko balkanskih zemalja. Njemci naredili bugarima da odustanu.

Гавран
3 dana prije

Današnji dan će na nemci i njihovi saveznici pamtiti za sva vremena:
:
1918 – Пробијен је Солунски фронт. Прва и Друга српска армија биле су носиоци пробоја, што се испоставило као одлучујуће за слом Централних сила у Првом светском рату – месец и по дана потом капитулирала је Аустро-Угарска, а убрзо и Немачка. Српске снаге пресекле су бугарску војску и присилиле Бугарску да 30. септембра 1918. положи оружје. Срби су приликом ослобађања отаџбине наступали тако брзо да је француска команда молила српску Врховну команду да успори напредовање.
#
Довде је стигла српска коњица 1919. године и даље није ишла”, натпис је на спомен-обележју постављеном 1930. године, код хотела “Карантија” у Врби (Велден ам Wörthersee у данашњој Аустрији), у Корушкој.
#
Oni koje smo oslobodili sada su slobodni ko ptice, i cvrkuću crv, crv…

FELIX
3 dana prije

POSTOJI SAMO MALI PROBLEM I TO JE AKO JIH USPIEMO UHVATITI

Jadranka S.
3 dana prije

Nažalost još uvjek većinu onih koji ukazuju na zatvor u kojem ljudski rod živi ne zanima bijeg iz zatvora (matrixa), ne zanima ih sloboda, već samo bolji i pravedniji život unutar zidina zatvora, što ne postoji.

Biti-ili-ne-biti
3 dana prije

Ovaj tip, kao i ostali njegovi masonski kompanjoni spada u Alan Ford grupu “Ne vjeruj ženi koja laže!”.

Marmel
3 dana prije

Ćuj”Ako ih možemo uhvatiti”pa nek se uhvate sami,marva lažnjiva

Lucija, prva
2 dana prije

OPET ATENTAT NA TRUMPA “Američki republikanski predsjednički kandidat Donald Trump nalazi se na sigurnom nakon što je nekoliko pucnjeva ispaljeno blizu njegova golf terena u West Palm Beachu na Floridi. Pucnjevi su stigli s druge strane golf terena, rekli su izvori. Trumpova kampanja ranije je izjavila da je bivši predsjednik nakon pucnjave na sigurnom, ali nisu otkriveni detalji. … Šerif Ric Bradshaw kaže da su uspjeli ući u trag osumnjičeniku nakon što ga je svjedok vidio kako “bježi iz grmlja”. Svjedok je fotografirao vozilo nakon što je vidio kako osumnjičeni skače u crni Nissan. Policija je obavijestila šerifov ured susjednog okruga Martin koji je zaustavio vozilo i priveo osumnjičenog. Vance kaže je da je razgovarao s Trumpom nakon pucnjave. “Drago mi je da je predsjednik Trump na sigurnom. Razgovarao sam s njim prije nego što je vijest objavljena i bio je, nevjerojatno, dobre volje Donald Trump je bio između 250… Čitaj više »

Lucija, prva
2 dana prije

Nastavak. Komentari: sa logikom zašto se pojavljuje ovaj tip napadača. “…Koga da pošalju? Istreniranog CIA ubojicu u samoubilačku misiju i ostavljanje tragova do deep statea? Na ovakve zadatke šalje se indoktrinirane disposable jadnike, kao HL Oswalda. Točno. ———- “U diskreditaciju ovog čovjeka su uložili trilijarde u svoje korumpirane korporacijske medije Onda su mu smještali legalno i ilegalno, povlačili ga po sudovima i progonili gore no al caponea Onda su mu pokrali izbore Onda su ga dvaput pokušali hladno upucat I biseri još nisu sposobni uvidjet korelaciju A dovoljno se samo sjetit da je rekao da će rat u ukrajini završit u roku 24 sata Završit rat? jel on luuud? Taj rat je podjarmio EU, pretvorio US u vodećeg izvoznika LNGa i zaradio vojno industrijskom kompleksu trilijarde A ovaj bi zaustavljao rat : ) Jeftinije ga je upucat. Ko i JFKa, ista je to ekipa.” ——– “Ako netko rokne Trumpa i… Čitaj više »

Jure
2 dana prije

🔥 Yahya Sinwar 🔥 šef Hamasa i trenutno najvažnija i najpopularnija osoba u napaćenoj Palestini ❤️ uskoro će se obratiti Palestinskom narodu !!!!

Jure
2 dana prije

Na portalu The Cradle sjajan članak o Američkoj čitaj Jewmeričkoj politici bliskog istoka u 21. stoljeću !!!

Josip
1 dan prije

Glupi konj a sipa im milijarde i oruzje..

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI