Njemačka brani izraelski masakr u školi u Gazi

Izrael bombarodavanje Gaze
107 komentara

Smrtonosni zračni napad na raseljene Palestince bio je samoobrana od Hamasa, rekao je Berlin

Zračni napad IDF-a na školu Tabeen u Gazi u kojem je ubijeno 100 Palestinaca bio je legitimna samoobrana jer Hamas koristi civile kao živi štit, rekla je njemačka vlada.

Subotnji napad na objekt, koji je služio kao sklonište za prognanike, opisan je kao najsmrtonosniji od početka sadašnjeg sukoba.

“Izrael ima pravo braniti se. Stvarnost je da Hamas koristi škole, bolnice i vrtiće kao zapovjedne centre i da su ljudi u Pojasu Gaze također zlostavljani protiv svoje volje kao zaštitni štitovi”, rekao je Wolfgang Buechner, zamjenik glasnogovornika njemačke vlade, novinarima u ponedjeljak u Berlinu.

Buechner je također pozvao novinare da “budu jako oprezni kada se radi o jednostranim izvješćima koje distribuira Hamas i vjeruju svemu što se širi s ove strane”.

Zračni napad u subotu ujutro dogodio se tijekom molitve prije zore. Ministarstvo zdravstva Gaze prvotno je izvijestilo o 60 mrtvih i 47 ranjenih. Al Jazeera je kasnije izvijestila o više od 100 mrtvih i “desecima” ozlijeđenih.

“Nakon paklenih posljedica, dijelovi tijela bili su razbacani po ruševinama, a pougljenjena, krvava tijela pala su u olupinu dvokatnog kompleksa”, navodi agencija France-Presse.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova osudila je napad rekavši da “nema i ne može biti opravdanja za takve postupke”.

Njezine je riječi ponovio i visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku, Josep Borrell, koji je na X napisao da je “užasnut slikama iz škole u skloništu u Gazi pogođene izraelskim udarom, s navodno desecima palestinskih žrtava.”

Izraelska vojska je rekla da je gađala školu jer ju je Hamas koristio kao stožer iz kojeg je “planirao i promicao terorističke operacije protiv snaga IDF-a i građana Države Izrael”.

Palestinska skupina nazvala je izraelsku tvrdnju lažima i lažnim izgovorom koji se koristi za “gađanje civila, škola, bolnica i izbjegličkih šatora”.

Izaslanik UN-a za ljudska prava opisao je izraelske akcije kao “genocid”, dok je nekoliko zemalja interveniralo kod Međunarodnog kaznenog suda kako bi zaustavile zapadni Jeruzalem. Međutim, Njemačka je otvoreno podržala Netanyahua.

gazaIZRAELNapadnjemačkaPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
107 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vox
1 mjesec prije

Nego šta nego brani………to šta su nevina dica rastrgana u komade….nikomu ništa, revnosni Švabo je to već sanira i pokrija REZOLUCIJON O SREBRENICI u UN. Dobar dio muslimanskih zemalja je nažalost nasija na tu udicu i podrža Njemačku u glasovanju……i sada NIKAKVE REZOLUCIJE NEMA nego se još otvoreno podržava zločin NEMIRLJIVO VEĆI OD ONGA U SREBRENICI.

Protiv Sistema
1 mjesec prije

Nacisti bili nacisti ostali … jedan od najodvratnijih naroda osobno uz židove

Zeljko
1 mjesec prije

“Država” Njemačka, koja sve više sliči na balkanske “banana države”, mora se “prati” za WW II ! Ali Njemačka igra “prljavo” na Balkanu ovih dana, “kancelar” došao kod AV da AV otvori rudnik litija za njemačku autoindustriju a Njemačka, protiv volje “velikog brata”, forsira Albance na Kosovu da otvore most na Ibru, potencijalni u najmanju ruku oružani incident, u Kosovskoj Mitrovici, most koji dijeli dva dijela istog grada i dva naroda!

lanculica
1 mjesec prije

VUK DLAKU MIJENJA ALI ČUDNIKADA! NJEMCI SU FAŠISTI ZA UVIJEK!

Rolex
1 mjesec prije

Sve veće polje mrtvih, dece, hamasovaca, žena, muškaraca.
Pita se čovek kakav je smisao tog užasa, kuda to vodi i čime će se završiti.
U svetu laži, gde je sve obrnuto, šta se u stvari dešava.
ZATVARA SE OMČA OKO ZLATNE MILIJARDE.
Egzekucija nad zlatnom milijardom je u toku.
Ostali će privremeno odahnuti i nastaviti da žive svoj život.

lanculica
1 mjesec prije

Bilo je to u jednoj zemlji seljaka na Balkanu,
Umrla je mučenićkom smrču
četa đaka u jednom danu.
Žrtva olako zaboravlja i oprašta zloćincima!

držnedaj
1 mjesec prije

Njemačka još nije slobodna i neovisna država. Nakon ’45 i okupavcje tj ’47 su joj saveznici tj. (osvajači) sklepali ustav i pravila igre… Ruski dio okupacije bivši DDR-a, Rusi su prepustili Njemciama da se ponovo ujedine i budu svoji na svome, uz određene reparacije i .. svi se obradovali i veselili, ali dźaba veliki demokratski Big Brat ne pušta svog glavnog vazala i kapitalca..

crodaemonx
1 mjesec prije

A da posude od USA par B-17 i odrade “legitimno” bombardiranje Gaze.?

Jure
1 mjesec prije

Molim da se ne sere po Nijemcima. Oni su jednostavno okupirani od lažnožidovske HAZARSKE GAMADI i točka.
Tek kad Jewmerika opet postane slobodna Amerika, slobodna od te gamadi tek onda ćemo se i Nijemci i svi mi ostali moći osloboditi !!!

nekoime
1 mjesec prije

I u Kragujevcu su komunisti koristili đake kao živi štit. Kažu Nijemci.

Jednostavno receno
1 mjesec prije

Šta je tu loše? Pa i drugovi brane maršala, brku… svak svog brani.

Sparkling
1 mjesec prije

Koja Njemačka??

cling
1 mjesec prije

Nijemci, dakle neo-nacisti ili po novom natovci se raduju kad Izrael ubija Palestince I kad se medju sobom ubijaju Ukrajinci i Rusi

FATIH
1 mjesec prije

DIJELE ZAJEDNICKU IDEOLOGIJU.

Dosta
1 mjesec prije

Neznam jeste li primjetili da izrael podržavaju najviše zemlje koje su masovno ubijale židove u drugom svjetskom ratu ?

Logicar
1 mjesec prije

Kontroverzni citati iz Talmuda „Jevreji se nazivaju ljudskim bićima, ali nejevreji nisu ljudi. Oni su zveri.” – Talmud: Baba mezia, 114b “Akum (nejevrej) je kao pas. Da, sveto pismo uči da se više poštuje pas nego nejevrej.” – Ereget Raši Erod. 22 30 “Iako je Bog stvorio nejevreje, oni su i dalje životinje u ljudskom obliku. Ne dolikuje Jevreju da ga služi životinja. Stoga će ga služiti životinje u ljudskom obliku.” – Midrasch Talpioth, str. 255, Varšava 1855 “Duše nejevreja potiču od nečistih duhova i zovu se svinje.” – Jalkut Rubeni gadol 12b „Iako ne-Jevrej ima istu strukturu tela kao Jevrej, oni se porede sa Jevrejem kao majmun sa čovekom.” – Schene luchoth haberith, str. 250 b “Ako jedete sa nejevrejima, to je isto kao i jesti sa psom.” – Tosapot, ****mot 94b „Ako Jevrej ima nejevrejskog slugu ili sluškinju koja umre, ne treba izražavati simpatije prema Jevreju. Trebalo bi… Čitaj više »

JoeP
1 mjesec prije

Ratna propaganda ne kalaje đire nego ih još za dva zuba diže. Pa ko sad nebi bija lud kad se pobije sto dice u školi, a to je standardni obrazac već najmanje zanji 35 godin. Sad su mogućnosti svađe neiscrpni, od zlih židova i Njemaca kojima se more suprotstavit ne samo nacionalno nego i ideološki, pa kad se to spusti na Balkan onda postoji mali miljun međuideoloških, međunacionalnih, međureligijskih svađa i često krene sa subliminalnim uvaljivanjem detalja u komentare koji su naizgled logični i plemeniti, ali niti su stvarno logični, a još manje plemeniti jer pristajanje na ponudu koje zlo nudi nije ništa drugo nego podržavanje toga zla. Suprotni narativi su čak i poželjni jer angažiraju emocije širokih masa, a te emocije rade upravo protiv tih masa. Neću ništa novo napisat, ako napišen kako se vrh globalnoga zla nalazi izvan svih ideologija, religija i nacija te im sve to služi… Čitaj više »

Josip
1 mjesec prije

Kako su glupi Nijemci odjednom postali dusebriznici gamadi koju na zzlost njihov Hitler nije uspio ocistiti. I popeli su im se opet na glavu..

hiber
1 mjesec prije

Pa moraju nesto braniti. Upravo su optužili ukrainca Volodimira Z. za sabotažu sjevernog toka u slucaju gdje su šveđani i danci obustavili ppstupak. Ipak im srbijanski rudnici ocajnički trebaju kad su već izgubljeni afganistanski.

tango
1 mjesec prije

Pa nece osudivati kad i sami imaju velika iskustva u genocidu i ratnim zlocinima,i jos mentori zidovima.

Max
1 mjesec prije

Netočno i nečovječno.

Bruno
1 mjesec prije

Krajem 80-ih najbolje opremljene bolnice na svijetu su bile vijetnamske. Ne zbog američkog grizodušja ili zato što su izgubile rat, već zato da prikupe informacije o posljedicama svog prljavog rata. I ovdje sda Švabe trebaju informacije iz drugog trećeg pokoljenja, kako tortuta utječe na sljedbenike stanara Aušvica i drugih logora. Da neko ko je pretrpio Hitlerova zvjerstva bude gora zvijer od Hitelrovih mučitelja, može samo kroz promjenu dnk. Možda se i predsjednički kandidat HDZ zbog toga slizao s ćifutima. Za američkog gospodara, većinom izbjegli nacisti, prikuplja dnk informacije. Hrvat je lako potkupljiva roba.

FELIX
1 mjesec prije

NISTA SE NECUJE O HAMASOVIM INSTRUKTORIMA I UCITELJIMA KOJI SU POGINULI U SKOLI JER SU BILI TAMO DA BRANE UCINEKE, DO SADA NISAM CUO NIKOGA DA BI OSUDIVAO HAMAS DA KORISTI CIVILE U PRVOM REDU DECU I ZENE KAO ZIVE STITOVE VRLO KORISTNE ZA PROTI IDF PROPAGANDU, HAMAS KORISTI VEC DUGO SKOLE I BOLNICE U OBRAMBENE SFRHE, KOD TOGA IM POMAZU I RAZNE UN ORGANIZACIJE U CIJIM SKOLAMA SU BAREM KOMANDNI CENTRI HAMASA I SKLADISTA MUNICIJE,

Darko
1 mjesec prije

Ovaj židovski drek Šolc stvarno dotakao je dno dna i sramoti Nijemce na svakom koraku..

Karma
1 mjesec prije

Njemacka nema njemacku vladu. Drzava je okupirana od 1945
Hazari i askeNAZI manipulatori

lole ribar
1 mjesec prije

“njemačka vlada.” .. Berlin … koja hrpa naci govana .. treba ih opet malo tenkovima porazbacat pa ce bit manje bahacenja

madam
30 dana prije

Pa nemačka kao država ne sme ni da pisne protiv izabranih genocidaša.
Bratje podajte si roke.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI