Njemačka: Velika sigurnosna operacija protiv čečenskih islamista među migrantima

Njemacka zastava - Berlin

Nakon što su još od vremena prvog čečenskog rata zemlje Europske unije islamističkim militantima sa Sjevernog Kavkaza, posebno iz Čečenije, davali politički azil kao „disidentima“, sada se čini da dolazi do promjene trenda.

Naime, jutros rano su diljem Njemačke počeli koordinirani pretresi domova u kojima žive pripadnici čečenskih klanova. Vijest je za njemačke medije potvrdio glavni državni tužitelj.

Pojedinosti o ovoj posebnoj operaciji je još malo, ali se može pretpostaviti da su na meti sigurnosnih službi čečenske skupine organiziranog kriminala, koje su mahom povezane s čečenskim islamističkim skupinama koje su aktivne i na teritoriju EU, ali i na Sjevernom Kavkazu.

Pretrage su se odvijale u Berlinu, Brandenburgu, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji i Tiringiji, objavljeno je jutros na Twitteru državnog odvjetnika u Berlinu.

Na Twitteru je pojašnjeno „kako se provode operativne istražne mjere u vezi sa sumnjom da su osumnjičeni pripremali ozbiljan čin nasilja koji prijeti državi”.

“Pretresi su usmjereni protiv optuženih Čečena porijeklom iz islamskog okruženja”, objavljeno je na službenom Twitteru račun.

Prema njemačkoj publikaciji Focus, oko 250 Čečena koji pripadaju različitim ilegalnim skupinama su pod prismotrom tajnih službi Njemačke i agencija za provođenje zakona u gradu Berlinu.

“Te bande karakterizira posebna okrutnost i cinizam i već su preuzele kontrolu nad nekim vrlo profitabilnim područjima kriminalnog poslovanja u njemačkoj prijestolnici, na primjer, trgovinu drogom”, 2018. godine piše Focus.

Prije dvije godine je njemački stručnjak za islamizam Christian Osthold primijetio da se među čečenskim migrantima u Njemačkoj najmanje od 2015. godine povećava broj infiltriranih islamista i bivših militanata koji su boravili na bojištima u Siriji i Iraku.

Podsjetimo, među Čečenima koje je EU prihvaćala kao „disidente“ i „ljude kojima se uskraćuju političke  slobode u Rusiji“ su bili i poznatim čečenski terorist Ahmed Čatajev, odgovoran za organiziranje terorističkog napada na međunarodnu zračnu luku u Istanbulu “Kemal Atatürk” u kojem je život izgubilo 48 ljudi, a ranjeno ih je 230. Sličnu povijest je imao i Zelimhan Hangošvili, koji je likvidiran s dva hica 23. kolovoza 2019. u centru Berlina. Za njemačke vlasti je iza likvidacije „mogla stajati ruska država“, zbog čega je Njemačka prošlog mjeseca iz zemlje protjerala dva ruska diplomata. Međutim, posebna operacija njemačkih tajnih službi kao da potvrđuje tvrdnje Moskve o subverzivnim aktivnostima takozvanih „čečenskih disidenata“, a znakovito je da je zeleno svjetlo za akciju dano tri dana nakon službene posjete njemačke kancelarke Angele Merkel Moskvi.

Iako nema podataka o tome da je Vladimir Putin kancelarki proslijedio neke obavještajne podatke koji su pomogli njemačkom glavnom državnom tužitelju u ovoj operaciji, budući da je tema protjerivanja ruskih diplomata zbog ubojstva „bivšeg“ terorista Zelimhana Hangošvilija prošlog ljeta u Berlinu sigurno bila na dnevnom redu, ovu opciju nikako ne treba isključiti.

Njemačka protjerala ruske diplomate zbog ubojstva čečenskog terorista u Berlinu

BBC kao prijatelj terorista ne razumije ksenofobne Nijemce koji ih ne žele u svojoj zemlji

Uhićenja terorista u Gruziji i podrška nevladinih udruga i Zapada ekstremistima

Čečenski islamistiMigranti
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rolling Bluesman
4 godine prije

Jedan americki diplomat je pred nekoliko godina rekao: Kud Njemacka tamo Europa.
Izgleda da je imao pravo, ali trebati ce vremena i strpljenja.
Ako dodamo da je proslo 100 godina od versajskog sporazuma……

Jeremya
4 godine prije

Nisu to Cecenski Islamisti.To su Merkelini pocasni građani koji smiju raditi sto ih je volja,a od ostalog puča se odbija porez od plaće za njih.

Alex
4 godine prije

Napokon su Germani shvatili s koje strane vjeetar puše….pun im je k…c Amera I njihovog pakosnog odnosa prema Rusima.A Trumpu još ni to nije dosta,nego pokušava Švabama izbit I lovu iz džepa tjerajući ih da kupuju Usa naoružanje…to je već neoprostivo,pa će morat konačno pokrenut vlastitu industriju po uzoru na Hitlera,npr.

Oko
4 godine prije

U Berlinu, Beču i Kopenhagenu se skoncentrisalo mnogo Čečena nakon drugog rata i čišćenja Kavkaza plus su se popunili kriminalcima koji naprave delo u Rusiji pa se tamo sklanjaju od robije i dobijaju lako azil. Problem je sto nastave da se bave kriminalom pa kad tu izduvaju onda jedino mogu da beže u dzihad. Nemci ciste svoje podzemlje, nadju na tacni nekog ko je bio ili se sprema da bezi dole , hrane anti migrantsku raju pred izbore “mi hvatamo dzihadiste” i malo šište da ih svet čuje jer su nebitni u tzv ratu protiv terora.
Kladio bi se u sve pare što imam da će u krajnjem ishodu biti 90% dzeparenja, kradji kola, pljacki, reketu i oruziju a 10% dzihada

Slavonac
4 godine prije

Nikad nemogu zaboravit Zokijevog ministra kad je naso razlog za neuzimanja otiska prstiju.Ostojic odgovara,oni imaju strah pa zato ne uzimamo.Sorosova i ljeva skola,jer je dokazano na balkanskoj ruti su Evropski teroristi.

Ana
4 godine prije

Promjena trenda?
Kakva promjena trenda moze postojati, kojom bi se metastaze zaustavile?

samo tako
4 godine prije

Mama Merkel kao vrhunski uvoznik VKV radne snage se nešto malo zahebala 😆

eks
4 godine prije

Čečeni na zapadu su demokrate koje su se borile za demokratiju protiv zlih Rusa. Slično tome , Šiptari kriminalci, demokrate koji su se borile protiv zlih Srba, vladaju Londonom . Preuzeće oni i Nemačku , treba se samo malo strpiti . Biće to , što bi njihovi zapadni mentori rekli – “jačanje kosovske demokratije” .

politicki nekorektan
4 godine prije

…ta akcija BKA moze se opisati i kao udar na njemacki obrazovni, zdravstveni i privredni sistem.. ukloniti sa javne, intelektualne scene toliko profesora , inzinjera, doktora i arhitekta ? mora da je u toku akcije bilo puno trke i frke na humboltovom univerzitetu u berlinu…iz povjerljivih izvora , akcija je nazvana donerhaps….

Ivi.tz
4 godine prije

Ucenici ne slusaju a.hehe

Ivo
4 godine prije

Sada je malo jasnije zašto je Merkelica pozvana u Moskvu, i što su joj pred par dana objasnili Putin i ekipa. Očigledno su bili vrlo uvjerljivi.

Max
4 godine prije

Eto kud vodi NJemačka politika

indy
4 godine prije

Odmah na ulice,i demonstracije za podršku teroristima,pardon cjenjenim nevinim Čečenima i inim krriminalcima.Ta zato su tu a ne tamo.Tamo za kriminal,silovanje i teror odgovaraš,dok su ovdi te vrijednosti poželjne i iste se poziva da dođu u čim večem broju.Živjela demokracija,tj.idiotizam na europski,američki i ini način.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI