Njemački glasači pokazali su Scholzu vrata

Olaf Scholz - NJemacka anketa
12 komentara

Nedjeljni regionalni izbori ukor su katastrofalnoj politici Berlina, rekao je Vjačeslav Volodin

Izbori u njemačkim pokrajinama Saskoj i Tiringiji jasno su pokazali da birači odbacuju pogubnu politiku koju zagovara kancelar Olaf Scholz, rekao je Vjačeslav Volodin, predsjednik ruske Državne dume.

Scholzovi socijaldemokrati (SPD) zauzeli su četvrto mjesto u Saskoj i peto u Tiringiji, izgubivši u obje regije od Kršćansko-demokratske unije (CDU) desnog centra, desničarske Alternative za Njemačku (AfD) i novoosnovane ljevice Savez Sahra Wagenknecht (BSW).

“Nijemci su rekli Scholzu: ‘Trebao bi otići'”, napisao je Volodin u ponedjeljak na Telegramu. Ustvrdio je da su rezultati izbora dokaz “nepopularnosti” aktualne vlade u Berlinu.

“Sudeći prema rezultatima izbora u Saskoj i Tiringiji, teško je zamisliti kako će [Scholz] i njegova vlada uspjeti upravljati Njemačkom još godinu dana”, napisao je. “Izbori su pokazali da građani Njemačke ne žele izgubiti vlastitu zemlju.”

Volodin je optužio Scholza da je nanio štetu njemačkom gospodarstvu ciljajući ruski izvoz energije sankcijama i da je “uvukao svoju zemlju u rat u Ukrajini” pružajući vojnu i financijsku pomoć Kijevu. “Sve se ovo događa usred ekonomske stagnacije i neučinkovite migracijske politike”, napisao je Volodin.

Obraćajući se novinarima u ponedjeljak, kancelar je priznao da je ishod bio razočaravajući za njegovu stranku. “Rezultati izbora u nedjelju su gorki”, rekao je Scholz, a prenosi Deutsche Welle. “Pa ipak, SPD je ostao zajedno.”

Pozvao je “sve demokratske stranke” da formiraju koalicijske vlade “bez desnih ekstremista” iz AfD-a. To bi bilo posebno teško u Tiringiji, gdje je AfD bio prvi s 32,8% glasova, što je bila prva pobjeda na državnim izborima.

Kako piše ZDF, ako se CDU, SPD i BSW udruže, falit će im još jedno mjesto za većinu u državnom parlamentu. Druga opcija bila bi da CDU udruži snage s BSW i ljevicom (Die Linke). Međutim, demokršćani već dugo imaju politiku isključivanja partnerstva s ljevicom.

BSW je na trećem mjestu u Saskoj (11,8%) i Tiringiji (15,8%). Stranku je osnovala političarka veteranka Sahra Wagenknecht, koja se prošle godine razišla s ljevicom. Slično kao i AfD, Wagenknecht je pozvala na “zaustavljanje nekontrolirane migracije” i izjasnila se protiv isporuke oružja Ukrajini.

IzborinjemačkaOlaf ScholzVjačeslav Volodin
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
13 dana prije

Spomenute pokrajine Saska i Tiringija gdje su održani izbori spadaju u bivšu Istočnu Njemačku.
Ako netko zna namirisati totalitarizam i uništenje vlastitog gospodarstva, onda su to oni.
Koji isto jako dobro znaju razliku bivšeg Sovjetskog Saveza i današnje Ruske Federacije.

tihobl
13 dana prije

Okupacione snage nece dozvoliti da AfD preuzme vlast u pokrajinama.

Max
13 dana prije

Kao nikom dosad.

Gost
13 dana prije

Too little too late – proces deindustrijalizacija i failed state je nezaustavljiv

gogo
13 dana prije

američki okupatori ih unišavaju politikom, a kinezi industrijskom konkurencijom ! gute nacht germany !

Franjo Vinkovski
13 dana prije

Laž zapadnih medija neče dugo izdržati. Ljudi su konačno shvatili, da jim prodane vlasti spremaju sve najgore.

Noname
12 dana prije

SAD je uvijek profitirao od sankcija. Osim što su stvorili trvenja između Rusije i Europe, Amerikanci su iskorištavanjem slabosti Europe uspjeli proširiti poslovanje svojih energetskih kompanija. Vrijeme je da Europa shvati da je to prava geopolitička zamka. EU tjeraju u bankrot samoubilačke mjere donesene zbog utjecaja Washingtona – koji je navodno “partner” Europe, a zapravo namjerno bojkotira europske države kako bi zaštitio svoje interese geopolitičke hegemonije.
Samo suradnja s Rusijom može dovesti Europu u budućnost stabilnosti i prosperiteta.

Josip
12 dana prije

Nece se ovaj zidovski drek Solc dati skinuti s vlasti kao niti brat mu Neitanahu. Prije ce Njemacku uvesti u rat samo da ostane na vrhu septicke jame.

Dante
10 dana prije

Jebo Vas ćaća ne moze se text pročitati sve ste riječi izvrnuli …😆😆😆

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI