Njemački grad prestaje primati ukrajinske migrante

Ukrajinske izbjeglice
16 komentara

Veliki priljev otežava njihovu integraciju u društvo, tvrde vlasti u Pirmasensu

Južnonjemački grad Pirmasens prestao je primati ukrajinske migrante nakon što je uvelike premašio kvotu za prijem, izvijestio je u petak medij Tagesschau pozivajući se na lokalne vlasti.

Ukrajinski migranti u Njemačkoj mogu slobodno birati u kojem gradu ili okrugu žele živjeti. Međutim, kako bi se osiguralo da općine ne budu preopterećene, na snazi ​​je sustav kvota koji regulira distribuciju Ukrajinaca među saveznim državama. U pokrajini Rhineland-Pfalz, gdje se nalazi Pirmasens, svaki grad koji premaši kvotu prihvaćanja za 40% službeno ih može odbiti.

Lokalna kvota premašena je za 82,6 posto u srpnju, što je dovelo do “opasnog preopterećenja” grada, navodi se u priopćenju uprave Pirmasens. Dodalo se da stalan priljev migranata otežava “održivu” integraciju svih pridošlica. Obustava primanja novih izbjeglica bit će na snazi ​​do daljnjega, dok će odbijeni biti upućeni u najbliži početni prihvatni centar na raspodjelu unutar države.

Međutim, odluka dolazi uz određene iznimke. Na primjer, grad će nastaviti prihvaćati Ukrajince koji ispunjavaju kriterije “imaju pozitivan učinak na integraciju”, kao što su oni koji već imaju stan, posao ili prihode koji pokrivaju troškove života.

Pirmasens, koji se nalazi blizu njemačko-francuske granice, ima otprilike 41.000 stanovnika. Prema lokalnim vlastima, grad je prihvatio gotovo 900 Ukrajinaca od izbijanja rusko-ukrajinskog sukoba u veljači 2022. Rhineland-Pfalz suočava se s poteškoćama u prihvatu ukrajinskih izbjeglica. Prošlog mjeseca pet od sedam kolektivnih općina u državi diglo je uzbunu jer su njihovi kapaciteti za primanje novih migranata iscrpljeni.

Njemačka je među glavnim odredištima u EU za Ukrajince zbog velikodušnih pogodnosti koje nudi. Osim statusa privremene zaštite koji je uvelo Europsko vijeće, a koji migrantima iz Ukrajine daje pravo na produljeni boravak bez viza, smještaja, medicinske skrbi, zaposlenja i obrazovanja, Ukrajinci u Njemačkoj imaju pravo na ‘građansku naknadu’ od € 563 mjesečno – razina potpore znatno viša nego u drugim državama EU-a.

Ukupno oko 1,3 milijuna ukrajinskih migranata boravilo je u Njemačkoj od ožujka ove godine, prema službenim statistikama, brojka koja predstavlja otprilike četvrtinu od procijenjenih 4,3 milijuna u bloku. Međutim, prema medijskim izvješćima, lokalne vlasti diljem zemlje pozivaju saveznu vladu da ukine ove beneficije kako bi zaustavila priljev izbjeglica i uvjerila pridošlice da nađu posao i bolje se integriraju u njemačko društvo.

MigrantinjemačkaPrimasensukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
30 dana prije

Da imaju normalnu vlast, uvjetovali bi Ukrajini prijem novih izbjeglica sa početkom pregovora sa Rusijom.
Da su normalna vlast, bilo bi im u interesu da je u Ukrajini mir, a ne rat.
Da su normalna vlast, vraćali bi one koji odbijaju raditi nakon godinu dana socijalizacije i učenja njemačkog jezika.
Sa američkim pijunčićima Scholz i Baerbock na vlasti u Njemačkoj to je nemoguća misija.

gogo
30 dana prije

ukri su nikakvi radnici, a i došli su u njemačku zato jer ima i bez motike

Max
30 dana prije

Dosta im je.

Dawor
30 dana prije

Ali marokanske,tuniške,nigerijske,eritrejske i gambijske nastavljaju primati …..
🇩🇪🇩🇪😡😡🤡🤡

hiber
30 dana prije

Ni su to ukrainski, nego ruski migranti iz Kurska. Tesko ih je razlikovati.

ime
29 dana prije

a ove druge ne smiju odbit. da ne bi bili rahisti.

Janko
28 dana prije

Ljudi koji ne žele ginuti za interese Amerike i Zapada u službi pinokia Zelenskog

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI