Nova knjiga otkriva da je Amazonov Jeff Bezos naredio prototipu Alexa da ”puca sebi u glavu”

Jeff Bezos - Alexa
15 komentara

Potpuno nova knjiga pod nazivom “Amazon Unbound: Jeff Bezos and the Invention of Global Empire” (Amazon bez obaveze: Jeff Bezos i izum globalnog carstva), koju je napisao Brad Stone, bacila je malo svjetla na to ko stoji iza Alexa i zašto su neki ljudi mislili da je cijela stvar “osuđena na propast”.

Prema novoobjavljenoj knjizi o unutrašnjem djelovanju Amazona, koju je napisao autor bestselera Bred Stoun, izvršni direktor kompanije Jeff Bezos rekao je jednom od prvih Alexa prototipova da se „upuca u glavu“ tokom sesije testiranja u svom domu u Sijetlu.

„Veoma isfrustriran zbog nerazumijevanja, rekao je prototipu Alexa: ‘Pucaj sebi u glavu’“, piše Stone.

Inžinjeri, koje je citirao autor, podsjetili su da je Bezos 2013. godine testirao uređaj koji pokreće virtuelni asistent i da je u početku bio frustriran, pa je tim mislio da će projekat biti ukinut.

„Svi smo mislili da bi to mogao biti kraj projekta, ili bar kraj nekolicine nas u Amazonu“, rekao je Stounu jedan od inžinjera koji rade na projektu.

Jedan od Amazonovih menadžera rekao je autoru da će beta verzija projekta teško dati tačan odgovor na pitanje, dok je Parag Gard, inžinjer, rekao da misli da je uređaj „osuđen na propast”.

Otkriveno je i ime umjetnika koji daje glas za Alexa. Svaki put kada uključite svog virtuelnog asistenta, Nina Rolle, pjevačica i umjetnica glasa sa sjedištem u Boulderu, upravlja vašim komandama.

Što se tiče imena uređaja, Bezos je ime Alexa predstavio kao omaž drevnoj egipatskoj biblioteci Aleksandrije, stoji u knjizi.

AlexaAmazonJeff Bezos
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
3 godine prije

Prije negoli je spaljena knjiznica u Aleksandriji, sve knjige koje daju uvid u pravi postanak svijeta, arhitekturu (piramide) religije, znanosti itd su premjestene u privarno vlasnistvo onih koji nam danas rade Plandemiju

Stara kuka
3 godine prije

Dobro, ćemu uopće, osim debiliziranju ljudi, služe ti “digitalni asistenti”? U čemu nam zlonamjerno pisani algoritmi i lažljive baze podataka mogu “asistirati”?

Zagor
3 godine prije

Opaa, malo gossipa.
Uskoro formiranje nove rubrike.

Lucija, prva
3 godine prije

“US public company insiders offloaded shares worth $24.4 billion this year through the first week of May, with about half sold through trading plans, according to data compiled by Bloomberg. That’s almost as much as the $30 billion total they disposed of in the second half of 2020. “After the pandemic-defying rally, valuations are increasingly under pressure from rising inflation. Investors are wary the post-Covid recovery could prompt tightening measures from the Federal Reserve. And President Joe Biden’s proposed tax hikes — including a near doubling of the capital gains rate — have created uncertainty. “Whatever the reason, the sales are flooding the market with yet more liquidity, the consequences of which will ripple through philanthropy, the art market, real estate and other niches.” “Bezos has sold $6.7 billion worth of Amazon shares this year. While a relative pittance for the world’s richest person, it’s more than two-thirds the value… Čitaj više »

Lucija, prva
3 godine prije

“Prema posljednjoj Bezosovoj biografiji koju je objavio Bloomberg News, njegova jahta od 127 metara gradi se u nizozemskom brodogradilištu Oceanco. Procjenjuje se da će koštati oko 500 milijuna američkih dolara, što je kap u moru za najbogatijeg čovjeka na svijetu, čije je bogatstvo povećano za 13 milijardi dolara u jednom danu 2020. godine. Njegova procijenjena neto vrijednost sada iznosi gotovo 200 milijardi dolara. Spomenuta cijena ne uključuje manju motoriziranu “jahtu za podršku” koju Bezos također planira kupiti. Na manjoj se jahti nalazi helidrom. Naime, Bezosova djevojka, televizijska voditeljica Lauren Sanchez, pilotkinja je helikoptera. Na glavnoj jahti nema mjesta za helidrom zbog tri jarbola za jedra na palubi. Očekuje se da će manja jahta biti krcata i drugim blagodatima, poput automobila i luksuznih glisera. Vjerojatno će tu biti čak i podmornica, kažu stručnjaci. Tajnoviti projekt superjahte, poznat kao Y721, trebao bi biti završen tijekom lipnja, navodi Bloomberg. Vjerojatno je da je… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI