Obama govori ljudima da Bajden ne može pobijediti

Obama i Biden
18 komentara

Bivši američki predsjednik Barack Obama poručuje demokratama da sadašnji predsjednik Joe Biden nema šanse da bude reizabran nakon njegove nedavne debate protiv lidera GOP-a Donalda Trumpa, tvrdi američki konzervativni novinar Tucker Carlson. Prema Carlsonu, Obamina nedavna javna potvrda Bidena nije bila iskrena.

Bajden i Tramp su se suočili u otvorenoj debati u četvrtak uveče, a predsednikov nastup se smatra „nekoherentnim“ i „zapetljanim“, naglašavajući zabrinutost zbog njegovih godina. Nakon obračuna, mnogi demokrati i njihovi donatori su se navodno borili da pronađu zamjenu za Bajdena kao pretpostavljenog predsjedničkog kandidata stranke.

Međutim, javno su mnogi demokratski teškaši, uključujući Obamu, ponovo potvrdili svoju podršku Bidenu. Priznajući da se “loše debatne noći dešavaju”, bivši predsjednik je insistirao da su “ovi izbori i dalje izbor između nekoga ko se cijeli život borio za obične ljude i nekoga ko brine samo o sebi”.

Pišući na X (bivši Twitter) u ponedjeljak, Carlson je rekao , pozivajući se na “neobično dobar izvor”, da je Obamin post bio “neiskren”.

“Nasamo, Obama govori ljudima da Bajden ne može pobijediti, i stoga se zalaže za otvorenu konvenciju”, tvrdi novinar. Dodao je da Obama ne kaže koga podržava, ali se nedavno lično sastao s Bidenom kako bi mu prenio poruku. Carlson je također tvrdio da odnosi između Obame i Bidena – koji je bio potpredsjednik između 2009. i 2017. – nikada nisu bili topli, a ponekad čak i “neprijateljski”. Prema novinaru, te veze su se “nedavno… dodatno pogoršale”, najviše zbog prve dame Jill Biden, koja je navodno “držala svog muža podalje od bilo koga ko bi ga mogao uvjeriti da odustane” od trke za Bijelu kuću nakon katastrofe debata.

Carlson je dodao da Bajdenova supruga ostaje “pokretačka snaga iza kampanje za reizbor svog muža”, ponavljajući nedavni izvještaj NBC-a u kojem je imenovana kao jedina osoba koja je mogla uvjeriti predsjednika da “promijeni kurs”.

Međutim, CNN je u ponedjeljak izvijestio da ga je Bajdenova porodica, uključujući Jill, pozvala da ne prekine svoju kampanju, okrivljujući njegov loš učinak za njegov tim.

Iako je odnos Bidena i Obame često opisivan kao “bromance” do te mjere da je postao materijal za meme, brojni medijski izvještaji ukazuju da su stvari bile mnogo složenije. Izveštaj Axiosa u martu sugeriše da se Bajden “često meri” sa svojim prethodnikom, uz dinamiku rivalstva prisutna u njihovim odnosima. Kako prenosi Politico, Obama je također podijelio ozbiljnu zabrinutost u vezi sa Bajdenovom sposobnošću da pobijedi na izborima 2020. godine.

BidenobamaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 dana prije

O tome ne odlučuje on.

tihobl
2 dana prije

Barak gura svoga muza za predsjednika.
Red bi bio da trandza postane predsjednik.

македонец
1 dan prije

воук либерали пуцају по шавовима 🇺🇸 🇫🇷 а ту је и 🇩🇪

македонец
1 dan prije

воук либерали пуцају по шавовима 🇺🇸 🇫🇷 а ту је и 🇩🇪

македонец
1 dan prije

воук либерали пуцају по шавовима 🇺🇸 🇫🇷 а ту је и 🇩🇪

Ivan BGD
1 dan prije

Naravno da Obama to govori jer ima “pravog” i boljeg kandidata: Misel Obama!

Ivana Podravec
1 dan prije

Mislim da je ova debata smišljeno napravljena kako bi se Biden proglasio nesposobnim za daljnju utrku za predsjednika i nametnuo novi kandidat , a moguće partner Obame . Ne laje pas radi sela nego radi sebe .
Svejedno je izgledno da će pobjediti Trump .
Smiješna je ova uzbuna oko Bidena nakon debate ko da je dosad bio bolji ! Pa cijelo vrijeme mu se smiju zbog gafova i govore da je prestar , a on je jednostavno star i bolestan(dementan) čovjek već duže vrijeme.

onaj najglu...Dalton
1 dan prije

“Joe, napravio si sjajan posao, odgovorio si na sva pitanja!” – Jill Biden

Baba, zašto Biden neće odustati od kandidature za predsjednika…
Ne da mu žena.

P.S.
Baba, zašto se tetka Perina opet razvela…
Iz vjerskih razloga.
Oni njen nije prepozna da je boginja…

1 dan prije

Ovo je mnogo interesantnije nego što izgleda. Svakome ko ima zrno mozga u glavi je odavno jasno da je Bajden više mrtav nego živ i da nema šanse ne samo na debatama protiv Trampa nego ni da koliko toliko pristojno završi ovu izbornu trku. Pa ipak… ne samo da mi je omogućeno da se ponovo kandiduje već je dozvoljena debata (koja je mogla da bude odlagana unedogled). Da li Bajden ima toliki uticaj da se nametne kao kandidat Demokrata – možda bi imao kad bi uspeo da se seti šta je to “Demokrati”. Dakle, neko vrlo moćan ga gura i sasvim je sigurno da time želi da izazove haos (kao što se sprema i u Francuskoj). Sa druge strane Obama, iako zna koliko su ti akteri moćni, pokušava da ugura svoju ženu na mesto POTUS-a! —————————– Iako je Obama bio zločinac, on je prilično usporio napredovanje ka današnjem haosu (posebno… Čitaj više »

R M
1 dan prije

Ajmo svi zajedno, kao psi da lajemo!…AV, AV, AV….Ajmo svi funjare da…..
BG Sindikat…

Shukra
1 dan prije

Uskoro je u planu građanski rat u SAD.

Pemzija
3 sati prije

Biden je gotov. Pemzija.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI