Odavde do cjepiva

Plenković i cjepiva

Bila je to srijeda 21. srpnja, sezona se nakon praznog lipnja počela oporavljati, a da se oporavljati ne počnu stanovnici Hrvatske tog se dana, izjavivši kako “cijepljenje neće biti vježba za jedno ljeto”, pobrinuo jedan od onih koji se usprkos tome što je bolest COVID-19 prebolio protiv te bolesti i cijepio. Tako barem tvrde službena izvješća za zdravstveno stanje hrvatskoga premijera.

Informirao nas je tad „politički maratonac“ koji tako sam sebe zove, da je za godine 2022. i 2023. za svojih 446 milijuna stanovnika Europska unija, tj. Europska komisija samo od Pfizera naručila 1,8 milijardi doza što dakle znači samo od Pfizera za te su dvije godine naručene četiri doze cjepiva za svakog stanovnika EU. U maniri rasnog strijelca nije promaklo premijeru da naglasi kako cjepivo štiti od najtežih posljedica, a to što danas već i u Hrvatskoj cijepljeni umiru jednako kao i necijepljeni, a u svijetu čak i više, pogađate – nije nešto što bi premijer trebao javno reći. Ostala je mentalna mantra – cjepivo štiti. Istina je, cjepivo štiti, ali samo proizvođača i one s kojima proizvođač šuruje.

Nije od tad prošlo mnogo i ausvajsi koji su već tada uvedeni za javna okupljanja u Hrvatskoj u međuvremenu su prošireni na zaposlene u zdravstvu i socijalnoj skrbi, na pacijente, na studente i učenike zdravstvenih smjerova i sadržaja, a ovih se dana čuje kako se kuca na vrata i daljem proširenju jer „vidimo da tako imaju druge zemlje“. I dok mainstream mediji zaboravljaju izjave premijera, ministara, djelatnika Zavoda za javno zdravstvo, predstavnika raznoraznih komora o tome da cjepivo štiti od težih oblika bolesti i smrti, a ne zaboravljaju svakodnevno sijati strah, manipulirati vijestima, veličati koronareligiju i diskreditirati sve koji se umjesto sotonističkom kultu koronanarativa klanjaju ljudskosti i zdravom razumu, ti su se isti mediji potrudili zaboraviti da je u periodu od 13.-28.10. u tijeku javna rasprava koja sadrži nacrt dokumenta o temi „Trogodišnjeg programa imunizacije, seroprofilakse i kemoprofilakse za period 2022.-2024“.  U obrazloženju se nacrta navodi da ga se postavlja na

e-Savjetovanje s trajanjem od 15 dana kako bi se nakon savjetovanja u što kraćem roku mogle provesti sve potrebne aktivnosti u vezi s javnom nabavom cjepiva, a koje aktivnosti je u obvezi provesti Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u svrhu sprječavanja širenja/ zaraznih bolesti kao mjere propisane Zakonom o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

U ovome tekstu neću iznositi svoje komentare na Nacrt već ću samo usporediti predviđeni Trogodišnji program sa sadašnjim Pravilnikom. Dakako, usvajanje programa značilo bi i promjenu Pravilnika, pa i Zakona ako treba, a ako i ne treba nije bitno jer zakoni su u Hrvatskoj od 11. ožujka 2020. ionako van snage, a jedini zakon koji vlada je zakon sile vlasti nad narodom. Imajte na umu riječi „političkog maratonca“ da „cijepljenje nije vježba za jedno ljeto“ dok čitate ovaj tekst i usporedbu nacrta Trogodišnjeg programa sa do sada postojećim Pravilnikom, a još je bolje da sami pročitate Nacrt i komentirate ga na stranici e-savjetovanja jer svi se komentari bilježe, pa neka pisanog traga.

Za tuberkulozu, žutu groznicu, koleru, trbušni tifus, bjesnoću, krpeljni meningoencefalitis, menigokokne bolesti, pneumokokne bolesti, rotavirusni gastroenteritis, varičele, te hepatitis A, i nema nekih značajnijih promjena u odnosu na dosadašnji Pravilnik. Stvari međutim postaju zanimljive već promjenom „imunizacije protiv gripe“. Prije svega valja reći da je sam pojam imunizacije zloupotrijebljen jer cijepljenje i imunizacija nisu sinonimi već je imunizacija daleko širi pojam kojeg alopatska medicina namjerno izjednačava samo i jedino s cjepivom jer od zdrave prehrane, Sunca, redukcije stresa, tjelovježbe, dubokog disanja, i ostalih zdravih načina življenja globalistička ruka pohlepe nema koristi. Tako se umjesto dosadašnjeg članka 42. Pravilnika u kojem stoji da će se cijepljenje protiv gripe provoditi prema epidemiološkim indikacijama predviđa program kojim bi se protiv gripe „imuniziralo“:

  • osobe životne dobi 65 godina i starije
  • štićenike domova za starije osobe te institucija za njegu kroničnih bolesnika (bez obzira na dob, uključujući i djecu), kao i radnike domova za starije osobe te institucija za njegu kroničnih bolesnika
  • osobe, uključujući i djecu, s kroničnim oboljenjima, posebice oboljenjima srca i pluća, a posebno djecu s oštećenom plućnom funkcijom (cistična fibroza, kronična astma, bronhopulmonalna displazija) i s kongenitalnim manama
  • odrasle i djecu s kroničnim bolestima metabolizma (uključujući dijabetes mellitus), kroničnim bolestima bubrega, hemoglobinopatijama i oštećenjem imunološkog sustava (uključujući HIV infekciju)
  • djecu i adolescente (6 mj. do 18. god.) na dugotrajnoj terapiji lijekovima koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu (radi izbjegavanja nastanka Reyeova sindroma uz influenzu)
  • u slučaju da se neka od osoba za koje je cijepljenje preporučljivo, zbog svog zdravstvenog stanja ne može cijepiti (kontraindikacija), umjesto njih se pod istim uvjetima trebaju cijepiti osobe iz njihove bliske okoline, na primjer kućni kontakti (uključujući djecu), osobe koje pružaju kućnu medicinsku njegu i sl.
  • zdravstvene djelatnike
  • trudnice.

Nadalje se preporučuje cijepiti  se svake godine prije početka sezone gripe (u jesen), cjepivom koje po sastavu odgovara preporukama Svjetske zdravstvene organizacije. Nakon cijepljenja gore navedenih osoba kojima je cijepljenje prvenstveno namijenjeno, predviđa se ponuditi cjepivo protiv gripe cijelom stanovništvu, a ponajprije zaposlenicima odgojno-obrazovnih ustanova, sukladno raspoloživosti cjepiva. Gripa koje lani nije bilo izgleda da se na velika vrata vraća, a ako već ne ona, onda cjepiva protiv nje svakako planiraju voziti punim gasom.

Cijepljenje protiv ospica što do sada nije stajalo u Pravilniku moglo bi ako to pokažu „medicinske i epidemiološke indikacije“ zapasti zdravstvene radnike i djelatnike koji rade u ustanovama za predškolski odgoj koji nemaju dokumentirani primitak dvije doze cjepiva ili serološki dokaz imuniteta. Sigurno bi zbog toga bili jako sretni, a nekako mi nos govori da bi se „medicinske i epidemiološke indikacije“ mogle početi pojavljivati po potrebi.

Nacrtom je promijenjen i okvir cijepljenja protiv hepatitisa B za zdravstvene radnike koji su prema dosadašnjem Pravilniku na to cjepivo bili obvezni u skladu s procjenom epidemiologa. Ta se procjena Nacrtom gasi te bi na to cjepivo, bez ikakve procjene, bili obvezni svi koji u obavljanju svog posla dolaze u neposredan dodir sa zaraženim ljudima i materijalom. Obveza cijepljenja protiv hepatitisa B kani se uvesti i za ljude zaražene HIV-om, te za ljude nakon transplantacije krvotvornih matičnih stanica.

Novost je i to da se „tri u jedan“ cjepivo „Di-Te-Per“  predviđa i za zdravstvene radnike koji rade na novorođenačkim i dojenačkim odjelima. Njih se kroz Nacrt preporuča cijepiti jednokratno protiv hripavca kombiniranim cjepivom protiv difterije, tetanusa i hripavca za adolescente i odrasle. Nije to sve za zaposlene na tim odjelima jer ako nisu preboljeli vodene kozice – eto rješenja: cjepivo protiv varičela. Zar ste sumnjali da rješenja nema i da cjepivo nije rješenje? To se cjepivo predviđa i za zaposlenike na infektološkim, te na hematološkim odjelima, jer kaže Nacrt „na taj način se indirektno štite imunokompromitirane osobe o kojima takvi radnici skrbe, a koji sami zbog oslabljenog imunološkog sustava ne smiju primiti živo cjepivo.“ Znate ono – misli na druge. Dakako, ženama koje planiraju trudnoću, a nisu preboljele vodene kozice preporuča se cijepiti se protiv vodenih kozica prije trudnoće.

Za djevojčice i dječake pak od osmog razreda do 25. godine života novost je to što se kroz Nacrt preporuča cijepljenje protiv HPV infekcije koje „ne uklanja rizik od infekcije i razvoja bolesti, već ga smanjuje“. Drugim riječima, cjepivo ne služi ničemu kao i ono protiv bolesti COVID-19, ali Big Pharma radi svoje i na mladima je da zavrnu rukave.

Kruna je Nacrta dakako „cijepljenje protiv bolesti COVID-19“. Čitatelju koji očekuje kako bi taj dio Nacrta mogao biti informativniji, precizniji i sadržajniji od svih ostalih dijelova vrijeme je da se suoči sa stvarnosti koja o bolesti COVID-19 nije informativna, precizna i sadržajna, te je u skladu s time i taj dio Nacrta. Za razliku od svih drugih cjepiva, cijepljenju protiv bolesti COVID-19 posvećena je tek jedna rečenicu, a ona glasi:

 „Ovisno o raspoloživosti cjepiva protiv bolesti COVID-19, cijepit će se prema Planu uvođenja, provođenja i praćenja cijepljenja protiv bolesti COVID-19 u Hrvatskoj.“

Divota kako nije rečeno ništa, a rečeno je sve jer iza „Plana uvođenja, provođenja i praćenja cijepljenja“ krije se zapravo politički program kojim se ljude kani cijepiti prema dnevno političkim potrebama baš kao što se prema dnevno političkim potrebama uvode i ausvajsi i sve ostale totalitarne mjere. Ne zaboravite, za svakog smo stanovnika EU „samo fajzera osigurali četiri doze za iduće dvije godine, samo fajzera smo toliko, a gdje su još ostala cjepiva….“ Prema tome cjepiva su raspoloživa, i to je neupitno, što je i sam „politički maratonac“ izjavio onog istog 21. srpnja.

Za kraj ovog članka kojem je namjera prije svega da čitatelj pročita Nacrt, informira se o njemu, osvijesti ga, i po mogućnosti komentira na stranici e-savjetovanja tek riječ o tome što je „igla“ i čemu služi. Hipodermička igla, kolokvijalno injekcija je tanka šuplja igla u kombinaciji sa štrcaljkom („špricom“) koja se koristi za potkožno ubrizgavanje tekućih supstanci u tijelo.

Samo  ova zadnja rečenica mi je sasvim dovoljno da mi cijeli organizam vrišti. A vama?

cijepljenjeE-savjetovanjehrvatskazakon
Pretplatiti se
Obavijesti o
138 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hickt
2 godine prije

Svi ćete biti vakcinirani. Čemu otpor? Samo se mučite .

Sticky fingers
2 godine prije

Svaki dan se cijepim boravkom na suncu i kupanjem u moru cija je temp trenutno 18 stupnjeva. Taj osjecaj kad izadjes nakon 20 min plivanja…nesto neopisivo. Svakome bih preporucila.

2 godine prije

“… Samo ova zadnja rečenica mi je sasvim dovoljno da mi cijeli organizam vrišti. A vama?…” Svako prosjecno inteligentan – jasno vidi da se radi o pripremi velikog Trovanja… I to Trovanje je i planirano a jos vaznije FINANCIRANO – dugom samih gradjana (robova) prema Rotschidovoj-Rockfelerovoj satanistickoj Sekti… I cijela ta akcija se i kontrolira i sprovodi – preko glavne satanisticke Uprave – tzv “Narodne/centralne banke“… I tako u svakoj tzv “drzavi“… (U Hrvatskoj je glavni Rotschildov Upravnik koncentracionoh logora – zlocinac Boris Vujcic… Ovajgadni zlocinac i idiot sa slike je samo klovn, koji je tu postavljen da ga se gadja trulim paradaizom...) Klovn je tu da se “zaduzi u ime naroda” – upravo od onog zlocinca Vujcica, kojeg je to postavio satanisticki KULT… Naravno to “zaduzenje” je u novcu iz NICEGA – koje satanisticki Kult “proizvodi” kao DUG… (ili sto bi narod rekao “dodjes mi”) Tako sljedece generacije i generacije… Čitaj više »

bumbar
2 godine prije

Čak i režimsko glasilo, bljutavni, danas donosi izvješće HZJZ-a o tome koliko je “cjepivo” spasonosno protiv oboljenja od tzv. koronavirusa.
Njihova statistika kaže ovako: “Broj cijepljenih osoba krajem prošlog tjedna iznosio je 1,73 milijuna, među kojima je zabilježeno 14.637 osoba koje su se koronavirusom zarazile nakon što su primile i drugu dozu cjepiva koje se daje u dvije doze, odnosno jednu dozu cjepiva Janssen.
Udio ponovnog oboljenja, tzv. reinfekcija, tako prema statistici HZJZ-a iznosi 0,54 posto, a udio cijepljenih osoba koje su se zarazile virusom je 0,84 posto što znači da je udio oboljelih cijepljenih znatno viši nego udio reinficiranih.”
Ne kažu koliko je cijepljenih umrlo, jer ih vode kao umrle od covida.
Nikakve činjenice neće zaustaviti tiraniju koju vazali svjetske kabale provode nad narodom.

petar schroder
2 godine prije

Nista se ovo nebi desilo da nisu medije sve bas sve kupili.Treba sto vise ovakvi portala koji donose istinu.Juce je GLAVNI UREDNIK BILD DOBIO OTKAZ ZATO STO JE SE IZVINIO NJEMACKIM GRADANIMA ZBOG STRAHA KOJE SU SIJALI PREKO MEDIJA; Izmislili su mu neke afere sa zaposlenicima Bilda sto je bilo dokazano na sudu da je bila laz samo da ga izbace, jer je u zadnje vrijeme kritizirao korona politiku i trazio da da prestanu ljude da ucjenjuju .To se Briselu nije svidjelo posto Bldl ima puno citatelja.

Samo istina
2 godine prije

Premijer, ministar vanjskih poslova,i ministar zdravstva se nisu cijepili.pogledajte na yt. Od kamišara video pa ce vam sve biti jasno…

hope
2 godine prije

eto nam nase lijepe “neovisne” hrvatske u krvavom ratu “oslobodjene”!sad se pitam,mozda je i to bio dio necijeg plana?toliko zivota uzalud izgubljenih!

why
2 godine prije

ok, poštujem znanost, ne osuđujem ni one koji se cijepe ni one koji se ne cijepe.
e sad , kako establishment uglavnom zagovara , skoro pa dogmatski, stajalište o ovim temama pitao bih samo jedno: u slučaju da npr. naiđem na unesrećene u automobilskoj nesreći negdje gdje baš i nije nekakva naseljenost, pokrivenost gsm, a potrebno je hitno dati umjetno disanje osobi, što i kako napraviti?

ZriBra
2 godine prije

Jutros nam se “Državni zavod za Statistiku “slavodobitno obratio kako su u prvom tromjesečju ove g.zahvaljujući primjenama epizdemoloških (m)vjera,pogotovo 50 postotnog cjebljenja uspjeli obuzdati očekivani eksponencijalni rast smrtnosti i sveli ga na linearni u odnosu na prethodno petogodišnje razdoblje.Uspjeh koji zaslužuje respekt pogotovo novčane bonuse za sve djelatnike koji doprinose uspješnom cjebljenju.

Hickt
2 godine prije

Otpor je uzaludan . Sve dok ne budu svi cijepljeni dolazit će novi još gori sojevi . Ova corona je puštena namjerno i nije kao gripa jer u sebi sadrži segmente virusa side. Cijepite se. Ionako ćete svi na kraju htjeti cjepivo i to dobrovoljno

Simon
2 godine prije

Boli me glava, to su mi očito nuspojave od cijepljenja iako se protiv korone nisam cijepio. Da li je cijepivo zarazno 😀

Max
2 godine prije

Oh da

Puž
2 godine prije

Bilo je dosta! Očito je da treba reagirati! Inače od zimnice nebu ostalo ni Z! Ta vazalna gamad se nakotila i TREBA PROGLASITI OTVORENU SEZONU LOVA! Sačmarice v ruke i u lov!!!!

Antinwo HR
2 godine prije

Ne cijepite se ,ljudi,ne primajte u sebe otrove sinagoge Sotonine.Židovi stoje iza svega.OTPOR na sve načine

Sci vs pseudo-sci
2 godine prije
TheBan
2 godine prije

Upravo sam se vratio iz trgovine… Trgovkinje s negodovanjem komentiraju obvezu testiranja za necijepljene iako se zna da i cijepljeni prenose zarazu – kupci glasno izražavaju potporu.

Manje slušati / čitati vijesti – više slušati “tihi glas ulice”!

Mediji će uvijek pričati ono za što su plaćeni, no “sitna raja” je ta koja će se dati ili ne dati obmanuti.

agnaby
2 godine prije

Offtopic, a mozda i nije…

Umorna sam od ruznih vijesti, ogavnih dogadjaja, i onda ispod teksta Mr. Kobasa o Lucijinim fotografijama – stavila sam vam svima, prvenstveno Luciji Prvoj, jedan jednostavno predivan film, o dobru i zlu…

Link je prosao, film se zove ‘Spring, Summer, Autumn, Winter and Spring, Juznokoreanski.

Kao melem na dusu…

Ako zelite, uzivajte…Potreban nam je ponekad odmor i odmak od nasih svakodnevnih lokalnih uzasa.

Laku noc, hvala vam svima.

agnaby

čudila se aman ja
2 godine prije

…pravi arsenal cjepiva, kao da je biološki neki rat! Dugoprugaš je bio nešto govorio o hibridnom ratu, netom prije doba vladavine stožera. U svakom slučaju, NE UZIMATI NIŠTA OD TOGA jer je to u stvari municija, a mi smo za mir (-ne prosvijede).

Toni
2 godine prije

Briselski ćata je u gabuli. Cijepili su se oni koji su se mislili cijepiti a to je oko 50% stanovništva. Masončine iz EU koji kontroliraju ćatin učinak time nikako ne mogu biti zadovoljni. Bit će pec, pec, po prstima (ili od Junckera po .uzi).

ledeno doba
2 godine prije

   osobe životne dobi 65 godina i starije    štićenike domova za starije osobe te institucija za njegu kroničnih bolesnika (bez obzira na dob, uključujući i djecu), kao i radnike domova za starije osobe te institucija za njegu kroničnih bolesnika    osobe, uključujući i djecu, s kroničnim oboljenjima, posebice oboljenjima srca i pluća, a posebno djecu s oštećenom plućnom funkcijom (cistična fibroza, kronična astma, bronhopulmonalna displazija) i s kongenitalnim manama    odrasle i djecu s kroničnim bolestima metabolizma (uključujući dijabetes mellitus), kroničnim bolestima bubrega, hemoglobinopatijama i oštećenjem imunološkog sustava (uključujući HIV infekciju)    djecu i adolescente (6 mj. do 18. god.) na dugotrajnoj terapiji lijekovima koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu (radi izbjegavanja nastanka Reyeova sindroma uz influenzu)    u slučaju da se neka od osoba za koje je cijepljenje preporučljivo, zbog svog zdravstvenog stanja ne može cijepiti (kontraindikacija), umjesto njih se pod istim uvjetima trebaju cijepiti osobe iz njihove bliske okoline, na primjer kućni kontakti (uključujući djecu),… Čitaj više »

Sokratov Dajmonijum
2 godine prije

Sokratov Dajmonijum Pogledajte im te monstruozne GLAVE, MONSTRUOZNI REPTILI koji u svojim zakržljalim mozgovima ništa većim od NETOPIROVIH, ta DVA GADA PSIHOPATSKA i jedan i drugi unatoč zakonima i IUS GENITUM UN i USTAVU Republike Hrvatske provode politiku koja u svom programskom konceptu i svim konsekvencama ima za cilj kroz KOVID CJEPLJENJA smanjiti populaciju ljudstva u Hrvatskoj, taj AKT demonstrativno potvrđuje u kojem se bezumlju vrh političke BANDE na vlasti u Hrvatskoj nalazi i istovremeno razotkriva da taj MASONSKI ŠTAKOR Plenković – BEROŠ – ta dijada koja nosi u svojoj karakternoj strukturi GEBELSOVE I MENGELOVE karakterne genocidne crte su na slobodi i GADOVI su na platnoj listi nas svih. Plenković – Beroš – Capak GLAVATI – sterilna i anemična LEMURKA Markotić se moraju pod hitno suspendirati sa vlasti isto tako i svi elementi u politici koji su spiritus rectori te GENOCIDNE KOVID POLITIKE, dakle, političari koji su se stavili u… Čitaj više »

Tim Kunić
2 godine prije

Sami si pune optužnice za Nirnberg. Samo da ne smetnu s uma da se tamo i vješa za zločine koje sada čine ljudskom rodu.

Josip
2 godine prije

Sve je već poznato o cjepivu , vlasti itd, u moru informacija pomoćnici ovog ludila nemaju više reklama perite ruke držite razmak, nema više milijona za poslušne medije, štoćete sada vlast vas još malo neće trebati, sad sami perite i operite se pred javnošću, sad nije više ništa bitno nego da se cijepite. Mi smo tvrdokoran narod, zapamtite kad sve ovo prođe i veliki broj ljudi preživi i organizam odbije taj nasilni imunitet hoćeteli davati reklame za vlast ” kako to pa ste još živi ” nije vas trebalo toliko preživit.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI