Palestinci otjerali njemačkog diplomatu

Palestinci otjerali njemackog diplomatu
22 komentara

Veleposlanik Oliver Owcza bio je prisiljen pobjeći tijekom posjeta sveučilištu na Zapadnoj obali

Njemački veleposlanik pri Palestinskim vlastima bio je progonjen od strane bijesne gomile i prisiljen je pobjeći tijekom posjeta Sveučilištu Birzeit na Zapadnoj obali. Medijska izvješća sugeriraju da su studenti ciljali diplomata zbog podrške njegove zemlje Izraelu u ratu protiv Hamasa.

Video incidenta objavljen na društvenim mrežama prikazuje veleposlanika Olivera Owczu kako brzo hoda do svog vozila dok ga prosvjednici slijede i dosađuju mu u utorak. Drugi snimak prikazuje gomilu koja okružuje Owczino sportsko-terensko vozilo, šutira ga, otkida bočno ogledalo i baca predmete dok se vozi.

Owcza je bio među skupinom europskih izaslanika koji su bili “napadnuti” dok su prisustvovali sastanku u Palestinskom nacionalnom muzeju, koji se nalazi u kampusu Sveučilišta Birzeit sjeverno od Ramallaha, prema Jerusalem Postu. Oštećeno je nekoliko vozila veleposlanika, uključujući najmanje jedno kojemu je razbijen stražnji prozor.

Jedan diplomat rekao je Reutersu da se gomila pojavila ispred sastanka, zahtijevajući da izaslanici odu. Rekao je da su pokušaji razgovora s prosvjednicima bili neuspješni, a posjetitelji su morali pobjeći. Nitko nije ozlijeđen niti ozbiljno ugrožen, dodao je.

Njemačka je kroz povijest politički i vojno podržavala Izrael. Izraelska vojska veliki dio svog naoružanja kupuje od Berlina. Međutim, njemački su čelnici bili kritični prema izraelskoj politici i dali su više od milijardu eura (1,07 milijardi dolara) pomoći palestinskim vlastima. Zalagali su se za prava Palestinaca i gurali mirovni sporazum o dvije države.

Amr Kayed, student Sveučilišta Birzeit, citiran je kako je rekao da su diplomati EU-a bili prisiljeni otići jer “svatko tko je sudionik u genocidu i ofenzivi na Gazu” nije dobrodošao u školu.

Owcza je umanjio značaj incidenta, rekavši u objavi X (bivši Twitter) da “mirni prosvjed i dijalog uvijek imaju svoje mjesto.” Dodao je: “Žao nam je što su današnji sastanak šefova misija EU-a u Nacionalnom muzeju u Birzeitu neopravdano prekinuli prosvjednici. Unatoč tome, ostajemo predani konstruktivnoj suradnji s našim palestinskim partnerima.”

Više od 34.000 Palestinaca ubijeno je u Gazi dok je rat Izraela i Hamasa na putu da sljedeći tjedan uđe u sedmi mjesec. Borbe su potaknute napadom Hamasa na jug Izraela 7. listopada, u kojem je poginulo oko 1200 ljudi, a više od 200 zarobljenika odvedeno je u Gazu.

njemačkaOliver OwczaPalestinazapadna obala
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nenad
2 mjeseci prije

Okupirani Njemci su još uvijek na križnom putu jer su desetljećima prije pokušali učiniti sve najbolje za dobrobit čovječanstva a da je to bilo tako vidimo u događajima danas …..

Jomla
2 mjeseci prije

😛 😛 ambasador O.O. ovca 😛 😛

Perun
2 mjeseci prije

Jos jedan majmun iz Njemacke peavi probleme …predstavniku Christianu Schmidtu hebu sve po spisku u UN -u ..BiH je utočište džihadista, a C.Schmidt kolonijalni predstavnik…Ruski veleposlanik Vasilij Nebenzja bio je jedini koji je podržao istup Željke Cvijanović, a pritom je inzistirao na tvrdnji da se Daytonski sporazum grubo krši pa stoga BiH nema status neovisne i suverene države. Krivnju za to prebacio je na Zapad i na visokog predstavnika Schmidta, kojega je nazvao “samoproglašenim bosanskim autokratom”…ja bih ga nazvao drmoguzom koji boluje od paranoidne psihoze sa teskim poremecajima kognitivnih sposobnosti asudjivanja…jednostavnije receno on je LUDAK isto kao i njegovi sponzori iz USA i EuRupe … sada dok je proljece treba to djubre razbacat po poljima , bolje rjesenje ne postoji ..SFSN…

Max
2 mjeseci prije

Opravdano.

Pavo
2 mjeseci prije

Cudna zvezdana kostelacija za Nemacku politiku,ovaj u Palestini, Solc u Kini docekan kao drugorazredi politicar.

vrlodrag
2 mjeseci prije

Dobro se imao obraza pojaviti među njima.

tatamata
2 mjeseci prije

Ovcu nogon u guzicu , tako se to radi 🙂

Vox
2 mjeseci prije

Triba je doć u Zagabriu, tamo bi mu deboto zakantali “DANKE DEUTSCHLAND” a rulja bi se topila od sriće ka cukar na suncu….

Josip
2 mjeseci prije

A sto je njemacka svinja uopce ocekivala nakon sto pdrzavaju izraelske fasiste?

goran
2 mjeseci prije

zanimljivo kako političari misle da su netko i nešto a kad ih počne lovit rulja onda se vidi da su obični šupci koji se brinu kako izvući svoju guzicu iz tog sranja u koje su sami ušli

nessy
2 mjeseci prije

Vrlo su nepredvidljivi ti palestinci. Herr Ovca, predstavnika zemlje koja obilato naoruzava njihove neprijatelje, protjerali? To pokazuje da nemaju kucni odgoj. Trebali su mu uzvratiti domacinski, npr., jednu od granata, recimo, 155mm, koje je Njemacka isporucila Izraelu, nabiti mu u dupe, i za oprostaj uruciti nogu na isto mjesto. Odakle Ovci uopce ideja da se tamo pojavi, sto je ocekivao? Dobrodoslicu? Super je i prosao, sto je zasluzio. Bahato, politicarsko ‘scheize’. Ti tipovi ocito zive izdvojeni van stvarnosti, i misle da njihova djela trebaju biti pozdravljena ovacijama. Mozda mu sada dodje do mozga sto rade, kad vidi svu bijedu i zalost, koju Izrael izaziva, izmedju ostalog, i uz svesrdnu podrsku Njemacke.

Kalle balle
2 mjeseci prije

Dojca kabala krcmetina, okupirana zemlja od 45 te

ime
2 mjeseci prije

švabo pa se vozi u tojoti. a ix u mečki. di ide ovaj svijet?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI