Pelosi ključ za Bidenovo napuštanje kampanje

Nancy Pelosi
9 komentara

Bivša predsjednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi odigrala je ključnu ulogu u pritisku na predsjednika Joea Bidena da izađe iz utrke 2024. godine, upozoravajući ga na posljedice nastavka njegove kampanje, izvijestio je NBC u ponedjeljak, pozivajući se na izvore.

Nakon sedmica spekulacija i sve većeg pritiska unutar vlastite stranke, Biden je u nedjelju najavio da se neće kandidirati za reizbor i podržao potpredsjednicu Kamalu Haris da postane kandidat Demokratske stranke za novembarske izbore.

Prema izvorima NBC-a, Pelosi je bila ključni igrač u “delikatno guranju” Bajdena da odustane. Iako Pelosi nije javno pozvala Bajdena da podnese ostavku, ona je “radila tiho i metodično” iza kulisa, rekli su izvori. Pelosi je navodno razgovarala s brojnim redovnim zakonodavcima i pozvala ih da “govore svoju savjest” o Bajdenovoj kandidaturi.

Tri izvora su izjavila da svaki put kada bi pitanje odustajanja Bidena iz utrke počelo gubiti na zamahu, Pelosi je bila ta koja je “razbuktala vatru” koja bi ga ponovo zapalila.

„Mislim da Pelosi nastavlja da pokazuje da je vrhunski politički taktičar“, rekao je jedan od pomoćnika demokratskog vodstva u Predstavničkom domu. U petak se više od deset kongresnih demokrata pridružilo sve većem horu poslanika koji su pozvali Bidena da se povuče kao stranački kandidat zbog zabrinutosti za njegovo mentalno i fizičko stanje.

“Taj nalet članova u petak koji su pozivali njega (Bajdena) da se povuče bilo je sve što je Nancy radila”, rekao je za NBC još jedan demokrata koji je razgovarao s Pelosi prošle sedmice.

Upitan koliko je Pelosi odgovorna za Bajdenovu odluku da podnese ostavku, jedan demokratski poslanik je rekao “50%. Jedan demokratski izvor rekao je da se bivša govornica Pelosi smatrala “politički još uvijek našim liderom” i predvidio da “ona i samo ona mogu osigurati Kamalin uspjeh”. Prema izvještaju, u subotu – dan prije Bajdenove objave o povlačenju – Pelosi ga je u privatnom telefonskom pozivu upozorila da bi, ako ostane u utrci, mogao toliko izgubiti od republikanca Donalda Trumpa da bi ih to moglo koštati kontrole nad oba doma. i Senat.

Prema CNN-u, Pelosi i Harris razgovarali su u nedjelju nakon što je Joe Biden napustio utrku. Pelosi je podržala Harrisa u ponedjeljak, nazvavši je “briljantno oštroumnom” i rekavši da ima “puno povjerenje da će nas odvesti do pobjede u novembru”.

BidenPelosiSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 mjesec prije

Zna Pelosi o čemu priča i sa čime se bori Biden.
Jer je dvije godine starija od Bidena 😉

Jbt, oboje su toliko stari da su bili punoljetni po američkim zakonima kada su ubili predsjednika Kennedya 1963. godine.

Trump je tek koju godinu mlađi.

I treći kandidat za američkog predsjednika Robert Kennedy Jr. (nećak gore navedenog ubijenog u atentatu) navršio 70 godina.

Gerijatrija.

Lucija, prva
1 mjesec prije

Kad vidim ovako starog ga.da ili ga.duru
odmah mi je jasno,(kao i na YT videima), da lažu i pokušavaju nešto zaraditi.

(Nekad je postojala izreka: “Ne vjeruj nikome iznad 30-te”)

A pogledajte ovaj luđ.ački pogled.
Isti kao kod Killary.

Šta ima ova kome pričati?
Muž joj je derpe. Čija su djeca?

A o njenim korištenjima povlaštenih informacija za trgovinu na burzi da se ne govori.

Boli nekog k* i za nju i za onog senilca.
Nije Biden odavno pri sebi.
Ovakav je bio i prije.
Vidjelo se odmah nakon “izbora”.

tihobl
1 mjesec prije

Nensi: Bajdenu star si, povuci se, pusti mene da i ja budem predsjednik.

Gerijatrija u SSSR bili su 70-godisnjaci.

Nistanijekakoizgleda
1 mjesec prije

Reptilsko pedofilski neuspeli abortus.

Red Dog
1 mjesec prije

Biden je bio lice te zemlje.
Posto je on uopste bio kandidiran pokazuje da je to zemlja usluga i protivusluga, to jest korupcije.
Takvi ne doguraju daleko, jer ne reaguju adekvatno na pretnje. Suvise su zauzeti internim borbama.

Max
1 mjesec prije

Zar nije korona?

Mučki Provokator
1 mjesec prije

Jel to opet ona koja je kad je bila u posjeti kod izra napisala na raketi koja je kasnije bila ispaljena na palestince “svrsite sa njima” ?

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Ono kad 84 godine stara žena predvodi smjenu 82 godine starog predsjednika, jer je previše star…

Iz rubrike; Nešto je trulo u državi Danskoj…

Vanjski suradnik
1 mjesec prije

Pa ova okamina je još starija i jednako senilna kao i Biden. Ona može igrati ključnu ulogu još jedino na vlastitoj sahrani.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI