Plan Ukrajine u Kursku nije uspio

Putin
24 komentara

Upad Ukrajine u rusku oblast Kursk nije uspio da postigne cilj da zaustavi napredovanje moskovskih snaga u Donbasu, izjavio je u ponedjeljak predsjednik Vladimir Putin.

On je naveo da Rusija pravi velike korake u ključnim oblastima Donbasa, napredujući tempom kakav nije viđen “dugo vremena”. “Ruske oružane snage preuzimaju kontrolu nad teritorijama ne po 200, 300 metara odjednom, već po kvadratnim kilometrima”, rekao je Putin.

Predsjednik je dodao da će provokacija Kijeva u Kurskoj oblasti neminovno propasti i da će se Moskva “pozabaviti ukrajinskim banditima” koji su ušli na rusku teritoriju s ciljem destabilizacije situacije na granici. Nakon toga, sugerisao je Putin, Kijev bi mogao shvatiti da treba da reši konflikt pregovorima, i ponovio da Moskva nikada nije odbila da vodi takve razgovore. Međutim, predsjednik je napomenuo da ukrajinsko rukovodstvo vjerovatno nije zainteresirano za okončanje borbi, s obzirom na to da će morati održati nove predsjedničke izbore čim se ukine vanredno stanje u zemlji.

„Sadašnje vlasti očigledno nisu spremne za ovo, imaju male šanse da budu ponovo izabrane“, rekao je Putin. „Zbog toga nisu zainteresovani za okončanje borbi, zato su pokušali da izvrše ovu provokaciju u Kurskoj oblasti, a ranije kada su istu operaciju pokušali da izvedu u Belgorodskoj oblasti.

U međuvremenu, Rusija će nastaviti da štiti svoj narod u Donbasu, kao i “našu zajedničku budućnost, budućnost Rusije”, rekao je predsednik, dodajući da Moskva “ne može dozvoliti da se odmah pored nas stvaraju neprijateljske strukture koje kuju agresivne planove protiv našu zemlju i stalno pokušavaju da destabilizuju Rusku Federaciju.”

Početkom prošlog mjeseca, Kijev je rasporedio hiljade vojnika u ruskoj regiji Kursk, što je označilo njegov najveći prekogranični napad od početka sukoba 2022. Dok su ukrajinske snage u početku uspjele zauzeti neka pogranična područja, njihovo napredovanje je na kraju zaustavljeno, ruska odbrana Ministarstvo je saopštilo.

Prema posljednjim procjenama Moskve, upad se pokazao skupim za kijevske snage, koje su od početka operacije 6. avgusta izgubile više od 7.800 vojnika, 75 tenkova i preko 500 oklopnih vozila.

KurskPutinukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Гавран
13 dana prije

„Војници Џингис кана‟ дочекали Путина у Монголији – раскошан дочек руског председника#
Uhapsiće ga posle proslave!

Mane
13 dana prije

Rusi imaju najviše iskustva kad je u pitanju kopneni rat.da li je ukraina napadom na Kursk iznenadila Rusiju ili je bila navucena da to uradi,možemo samo da nagadjamo.ukraina ima takodjer veliko ratno iskustvo,doduše ne kao država,ali izgleda da se struka ne pita mnogo.najgore je kad te neko obuci,naoruza i pošalje u rat,a ti ne znas stvarne njegove ciljeve.tragedija.sve je ovo moglo i drugačije da se resi,kao i u bivšoj Jugoslaviji,ali izgleda da onaj koji je bio nadleznan nije delio moje mišljenje.

Schwarze Hunderte
13 dana prije

Pa i nije na koncu …Nijesu uspjeli obezbijediti širu podršku za nastavak rata …Stoga ….

eks
13 dana prije

Bivši general francuske vojske , Dominik Delavarde , povodom upada u Kursku oblast kaže : ” Operacija je u “Britanskom stilu” , ali to ne bi moglo da se desi bez odobrenja i učešća Amerikanaca . Broj vojnika Francuza , koji učestvuju u borbama iznosi na stotine . Mnogi od njih su se vratili u kovčezima, a oni koji su ostali živi zgroženi su onim što su videli . S’ druge strane, tu su i Britanci – priznato od Britanskog ministarstva odbrane – sa specijalnim snagama koje učestvuju u borbama .”
Poraz NATO fašista , koji je neminovan , mnogo će boleti psihopate Amerikance, Engleze i ostalu zapadnu fašističku gamad . Govorim o onima koji vladaju na Zapadu .

eks
13 dana prije

Rusi su raketirali hotel “Grand Palas” u Zaporožju , u kojem su smešteni strani vojnici. Procenjuje se da je oko 50 likvidirano .

eks
13 dana prije

Ruska avijacija eliminisala je oko 30 vojnika OSU u Kupjansku . Pogodjena je tačka privremenog baziranja bojovnika OSU .

Subaru avatar
13 dana prije

Kako nije uspio varane, ti si to omogućio dega, još su ti braća tamo dok rusi dvije i po godine ginu a ti rekao da više neće, ma marš u racku.

Ivana Podravec
13 dana prije

Ne da nije uspio , nego je još pomogao da Rusija još brže i lakše zauzme teritorij Dombasa , a uskoro bi mogao pasti i Pokrovsk jako važno čvorište za opskrbu UA i gradova u pozadini .

Max
13 dana prije

Očito.

Mrkomir I
13 dana prije

Napoleon je ušao u Moskvu , pa znamo kako su na kraju završili he he he 🤣 .
Davaj davaj braćuška.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI