Policajac ozlijeđen u eksploziji ispred sinagoge u Francuskoj

Francuska policija
9 komentara

Ministar unutarnjih poslova zemlje Gerald Darmanin rekao je da je incident “očito kriminal”

Policajac je ozlijeđen kada je automobil eksplodirao ispred sinagoge Beth Yaacov u francuskom gradu La Grande-Motte u subotu ujutro, potvrdila je policija.

Neposredno prije eksplozije dva su vozila zapaljena; jedan od njih navodno je sadržavao plinsku bocu.

“Pokušaj podmetanja požara, očito zločinački, zahvatio je sinagogu u La Grande Motte jutros”, rekao je francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin u objavi na X, bivšem Twitteru, dodajući da se poduzimaju svi napori da se locira počinitelj.

Gradonačelnik La Grande-Motte, Stephane Rossignol, rekao je da su nadzorne kamere snimile osobu kako pali vozila ispred sinagoge, prema francuskim novinama Le Figaro.

Policijski izvor rekao je medijima da je osumnjičeni počinitelj viđen kako napušta prostorije te da je naizgled nosio tradicionalni keffiyeh šal i palestinsku zastavu. I dalje je na slobodi.

Dvoja vrata vjerskog objekta oštećena su u plamenu, rekla je policija za Le Figaro, dodajući da je tim stručnjaka za deaktiviranje bombi poslat na lice mjesta.

Očekuje se da će Darmanin i francuski premijer Gabriel Attal kasnije tijekom dana otputovati na mjesto podmetanja požara.

Ranjeni komunalni policajac hitno je prebačen na hitnu pomoć Sveučilišne bolnice u Montpellieru, javljaju francuski mediji, a njegove ozljede navodno nisu opasne po život.

Francuske su vlasti pojačale sigurnost oko sinagoga, izvijestivši o naglom porastu antisemitskih incidenata u Francuskoj od 2023., nakon napada na Izrael od strane palestinske militantne skupine Hamas u listopadu koji je potaknuo židovsku državu da pokrene vojnu kampanju velikih razmjera u Gaza.

U svibnju je francuska policija ustrijelila muškarca nakon što je pokušao zapaliti sinagogu u gradu Rouenu.

Ranije u ožujku, 62-godišnji muškarac koji je nosio tradicionalno židovsko pokrivalo za glavu napadnut je u Parizu dok je izlazio iz sinagoge. Napadač je navodno uzvikivao etničke pogrde dok je žrtvu bacao na tlo prije nego što je pješice pobjegao s mjesta događaja.

eksplozijafrancuskaGerald DarmaninSinagoga
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Realno
22 dana prije

EMOTIONAL DAMAGE.

trolling queen
22 dana prije

Ma kakvi kriminal…..kada ti likovi noževima ubijaju ljude i kada pale što žele i siluju i mlate klince – kako ti likovi nisu prijavljeni nigdje u tvojoj okolici, onda ih ne možeš niti “kriminalizirati” jer ih kofol niti nema, pa se najbolje praviti blesav, zar ne?! Ma, kada ćete vi truljavi murjaci shvatiti kako imate nekakve familije i život kod kuće – i kako vam vaši gazde kojima služite stavljaju pred vašu kuću iste te ubojice i “kriminalce”. Znači, tako to ide – kada se radi o vama, onda ćete “kriminalizirati”; kada se sranje dogodi susjedu, onda ćete se praviti k’o da se ništa nije niti dogodilo. Dakle, treba se vratiti bumerang u bundevu – i hoće, ne bojte se, sigurno hoće – samo onda kada se okrenete skužite kako nema nikoga tko će se za vas zauzeti, tko će vas braniti – morati ćete se javiti micronu, koji vam/nam… Čitaj više »

Max
22 dana prije

Plod europske politike.

Koja
22 dana prije

Jedino je na Balkanu 90-tih bila kristalno jasna situacija, nikakvih podmetanja, lažnih zastava itd nije bilo! Jedan narod je iskorišćen a mediji tu odigrali ključnu ulogu! Tako i ovo oko sinagoge u Fra..sačekajmo koji trenutak pa ćemo se uveriti u moć rasuđivanja par komentatora ovde, neverovatno kako im se kliker vrti u glavi kada se o tuđem dup*etu radi

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI