Policija lovi čovjeka koji je ‘prijetio da će ubiti’ Trumpa

Donald Trump
8 komentara

Vlasti u SAD-u traže čovjeka koji je na društvenim mrežama prijetio da će ubiti republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, koji je preživio pokušaj atentata prošlog mjeseca.

Trump je u četvrtak boravio u Arizoni, planirajući posjetiti američko-meksičku granicu i istaknuti svoju politiku protiv ilegalne imigracije. Neposredno prije nego što je trebao govoriti, ured šerifa okruga Cochise poslao je upozorenje. Ronald Lee Syvrud “traži se kao istražni vođa zbog prijetnji ubistvom predsjedničkog kandidata”, rekao je šerif Mark Dannels u objavi na Facebooku.

Syvrudova posljednja poznata adresa bila je u Bensonu, oko 65 km od prolaza Montezuma, gdje je trebao biti održan Trumpov događaj. Za 66-godišnjaka je opisano da u Wisconsinu ima neisplaćene potjernice zbog vožnje pod utjecajem i zanemarivanja pojavljivanja na sudu, kao i u Arizoni zbog udarca i bijega i “neregistracije kao seksualni prestupnik”.

Odeljenje za popravne kazne u Wisconsinu navodi Syvruda u svom registru seksualnih prestupnika za “seksualni napad drugog stepena nad detetom”, navodi Fox News. Kada su novinari pitali Trampa o poteri, rekao je da mu niko nije rekao za to.

“Ne, nisam to čuo, ali nisam toliko iznenađen i razlog je zato što želim da radim stvari koje su jako loše za loše momke”,  rekao je bivši predsjednik.

Iako bi moglo biti opasno biti na granici, dodao je: “Imam posao koji moram obaviti.”

Trump je govorio na skupu u Butleru u Pensilvaniji 13. jula kada je naoružani napadač otvorio vatru sa krova obližnje zgrade, odrezavši se za uvo i usmrtivši jednog člana publike. Još dvije osobe su teško ranjene prije nego što je kontra-snajperista tajne službe ubio strijelca. Direktor Tajne službe je na kraju dao ostavku zbog incidenta, a agencija je od tada implementirala strože sigurnosne protokole za Trumpa, uključujući neprobojne staklene barijere na njegovim skupovima na otvorenom.

republikanciSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
24 dana prije

Narančasti narcis opet pravi neki PR stunt.

Tatami
24 dana prije

Odrezvaši se za uvo,kontrasnajperista okani se corava posla Miso

Bruno
24 dana prije

Koliko je Hrvatska sigurnija i demokratskija zemlja. Kažeš da bi trebalo plijenkovića gađati jajima i odmah dobiješ zatvor. Kako god da protumačiš riječ “zatvor”. Francišković već godinama sjedi u zatvoru, kao terorista. Oporba, s kojom je bio na demonstracijama protiv kovida, ŠUTI. To više nije oporba, već HDZ u ilegali. Niko se na pita za dron u Zagrebu, Niko se ne pita za bacanje para na avione stare 30 godina, niko ne mjauče zbog kupovine HIMARSA i haubica, mada su haubice iz bivše Yu bile najkvalitetnije u svijetu. Slava HDZ-u.

Max
24 dana prije

Još jedan.

Primat
24 dana prije

ovog, više niko normalan ne zeli ni zatutj.

dupla kamilica
24 dana prije

Od ovog članka otvorilo mi se treće oko

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI