Pompeo nudi Trumpu eskalirajući ‘mirovni plan’ za Ukrajinu

Mike POmpeo
137 komentara

Bivši državni tajnik želi da njegov stari šef ponudi Kijevu pola trilijuna dolara i članstvo u NATO-u

Bivši američki državni tajnik Mike Pompeo ustvrdio je da bi Donald Trump bio spreman dramatično povećati potporu SAD-a Ukrajini ako bude izabran za predsjednika. Pompeov plan, međutim, proturječi gotovo svemu što je Trump rekao o sukobu do danas.

U autorskom tekstu Wall Street Journala objavljenom u četvrtak, Pompeo i koautor Mark Urban, neokonzervativni strateg, ustvrdili su da postoji “mnogo dokaza” da bi Trump Ukrajini dao dovoljno pomoći da Rusiji diktira mirovne uvjete.

Dvojica političkih jastrebova tvrdila su da Trumpova opskrba Ukrajine projektilima Javelin 2017. i njegova odluka da ne lobira protiv usvajanja paketa vojne pomoći Kijevu ovog proljeća od 61 milijarde dolara dokazuju da bi on bio spreman prihvatiti jastrebovski plan za promjenu ravnoteže moći u korist Kijeva.

Takav plan bi uključivao pojačavanje sankcija Moskvi, proširenje američke proizvodnje energije kako bi se smanjili ruski prihodi od nafte i plina, prisiljavanje članica NATO-a da troše više na obranu i nuđenje Ukrajini fonda za lend-lease od 500 milijardi dolara za kupnju oružja.

Ukrajina bi također dobila dopuštenje da koristi bilo koju vrstu oružja za napade na ciljeve bilo gdje u Rusiji, napisali su Pompeo i Urban, tvrdeći da bi ovaj pristup bez rukavica natjerao Moskvu za pregovarački stol, gdje bi prihvatila ulazak Ukrajine u NATO i EU, i pristati na “demilitarizaciju” Krima, gdje se nalazi ruska crnomorska flota.

Trump nije podržao Pompeov plan, a bivši je predsjednik opetovano obećao mirnije okončanje sukoba. Govoreći za Fox News nakon što je prošlog tjedna imenovao ukrajinskog kritičara J. D. Vancea svojim protukandidatom, Trump je opisao Rusiju kao “ratni stroj” koji ukrajinska vojska ne može poraziti.

Nakon telefonskog razgovora s ukrajinskim čelnikom Vladimirom Zelenskim prošlog petka, Trump je najavio da će se “obje strane moći okupiti i pregovarati o dogovoru koji će okončati nasilje i otvoriti put naprijed ka prosperitetu”.

Trump nikada nije otkrio kako bi natjerao obje strane za stol, rekavši prošle godine za NBC News da “ako vam točno kažem, gubim sve svoje pregovaračke čipove”. Prema izvješću Bloomberga ranije ove godine, Trump bi razmotrio prekid vojne pomoći Kijevu osim ako Zelenski ne prihvati gubitak dijela teritorija Ukrajine prije sukoba i sklopi mir s Moskvom.

Međutim, Trump je izrazio potporu posuđivanju Ukrajini novca po povlaštenoj stopi i pritisku na europske države članice NATO-a da povećaju svoje troškove obrane.

Pompeo, koji je bio Trumpov direktor CIA-e, a potom i državni tajnik, jedan je od brojnih republikanskih ličnosti koje pokušavaju oblikovati politiku potencijalnog drugog Trumpovog predsjedništva. Prošlog mjeseca skupina Trumpovih ključnih savjetnika predala je bivšem predsjedniku dramatično drugačiji prijedlog za Ukrajinu, koji je predviđao da će Kijev dobiti više američkog oružja samo ako pristane na prekid vatre na temelju trenutnih borbenih linija i mirovnih pregovora s Moskvom.

Donald TrumpMike PompeoMirovni planrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
137 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jomla
1 mjesec prije

Rusi su spremni na takvu ucjenu od Trumpa. Nadam se da će ruski pregovarači pokazati uljudnost i samokontrolu, te da neće prasnuti u smijeh, jbg 😛 😛

Mučki Provokator
1 mjesec prije

“Kaj veli ovi bedak?’ “Ja bum se usral.” Izazvat Ruje da sravne tu njihovu U- po- krajinu sa zemljom da ne bude skandak da su Izre sravnali Gazu sa zemljom….samo ukrasama ponestalo ljudstva.

Zagreb
1 mjesec prije

Ovaj tren su Izraelci ubili 18 u bolnici u Gazi, nisu bili fragment rakete, zapad I’m pljesce.

Gad
1 mjesec prije

Manje halucinogenih gljiva konzumirati. Rusima nitko više ništa neće diktirati, a ako ne popustite, neka nam je Bog na pomoći svima.

držnedaj
1 mjesec prije

Samo nikad šta pompeus nudi! jer on uvjek nudi samo krv i požar…
koje ime bog te mazo…??!

tihobl
1 mjesec prije

Vidjeli smo kako je prosla njegova invazija na Venecuelu koju je osmislio zajedno sa Boltonom.

U SAD je bitno sto glasnije izreci sto VECU glupost. Odmah ides na naslovnice.

1 mjesec prije

Ponos se rađa i hrani senzualnim, neumjerenim samoljubljem.
Oholost zamračuje spoznaju istine.
Oholost je neprijatelj poslušnosti.
Srž ponosa je nestrpljivost.
Oholost zasljepljuje oko intelekta.
Oholost odaje dojam nježnog samoljublja, ali je zapravo okrutna.
Oholost uzrokuje najveće siromaštvo i bijedu.
Oholost lišava vrlinu i uzrokuje podmuklu nepravdu.
Oholost uzrokuje da izabrani padnu s visina u dubine smrtnog grijeha.
Oholost je poput zavoja na očima Duha.
Oholost izopačuje rasuđivanje. – Bog Otac sv. Katarini Sijenskoj (1347 – 1380)

Bond cigarete Bond
1 mjesec prije

Zanimljivo da republikanci sad hoće skupljati poene za Trumpa nekom max borbenom politikom. A oni su blokirali izglasavanje 100 milijardi $ za pomoć Ukrajini i Izraelu.
Sve ćemo obećati pred izbore.
Realno, kada pogledaš likove koji bi bili Trumpov “tim” vidiš da su to sve bahati jastrebovi.

1 mjesec prije

Ako nije na kraju rekao ” or else ” nema ništa od toga..
Koji fliperi

Max
1 mjesec prije

Pompeo je neokonski jastreb.

Grdi
1 mjesec prije

Ovaj lik ne samo da je kriminalac i bandit nego i ratni zlocinac ….. steta sto jos nema kaznene kolonije na plutonu …..

Jure
1 mjesec prije

Udarni tandem Mike Pompeo i John Bolton 😂😂😂 eeeee Donalde Trampavi

nastran
1 mjesec prije

Ukrajina bi također dobila dopuštenje da koristi bilo koju vrstu oružja za napade na ciljeve bilo gdje u Rusiji, napisali su Pompeo i Urban, tvrdeći da bi ovaj pristup bez rukavica natjerao Moskvu za pregovarački stol, gdje bi prihvatila ulazak Ukrajine u NATO i EU, i pristati na “demilitarizaciju” Krima, gdje se nalazi ruska crnomorska flota.OVAJ JE LUD 100 GRADI..ZAČAS BI SJEBO CIJELU KUGLU ZEMALJSKU

1 mjesec prije

Pa jučer je bilo sve rečeno kad su Trump i Netanyahu
nakon razgovora hvalili  jedan drugoga……

Daleko Zor
1 mjesec prije

Znači ili balon ko kuća, ili glava Amerike ne igra igre sve i svugdje nego kao poduzetnik gleda kako će te s teritorijem briga me, dat ću Vam love dovoljno da ste dužini i “what is in there for me” i oprati ruke što će te vi s oružjem što ste kupili. Ostatak Europa financira jer se mi koncentriramo na ponovno pokretanje gospodarstva od trgovanja do kopanja onoga sto se može težiti. Plan po kroju poslovnog magnata, kako će to PR objasniti ljudima. Za to ih plaća. Evo pa se igrajte, para će teći… Glava Amerike izgleda stvarno brije na MAGA a ne na tamo neke?

gargamel
1 mjesec prije

Kremlj je u petak pozdravio komentare Donalda Trampa da je Rusija “ratna mašina” koja je pobedila Napoleona i Hitlera, ali je rekao da ne nosi ružičaste naočare kada je u pitanju predsednički kandidat američkog republikanaca. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odgovorio je na pitanje o komentarima koje je Tramp dao ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom u telefonskom razgovoru 19. jula, preneo je Reuters. Tramp je kasnije za Fox News rekao da je rekao Zelenskom da okonča rat. “Ovo je ratna mašina s kojom imate posla. To oni (Rusi) rade, oni vode ratove. Porazili su Hitlera. Porazili su Napoleona. Moramo okončati ovaj rat”, rekao je Tramp. Peskov je o Trampovim komentarima rekao: “Vjerojatno će većini američke javnosti biti od koristi da zna da ima mnogo slavnih stranica u istoriji Rusije, a zaista, vjerovatno malo ljudi u SAD-u, mislimo na obične Amerikance, a možda i na predstavnike političkih tzv. establišmenta, istorija tako duboka.” Ali… Čitaj više »

1 mjesec prije

Tramp kaže da će zaustaviti ovaj rat za 24h a Putin da nema zaustavljanja dok se ne ostvare zacrtani ciljevi – dakle, jedino što Tramp može da preduzme je nešto slično Pompeovom planu. I “potpuno sam siguran da će u tome uspeti”.

Ali neeeee, to ne liči na Trampa – on je mirotvorac! Ako u to sumnjate, po njegovoj sledećoj izjavi lako možete zaključiti kakvi su mu “mirovni planovi” za BI: “Tramp: Ako Iran sprovede atentat na mene biće izbrisan „s lica Zemlje“
—————
Razumem ja Trampa ali ne razumem ovce koje balave za njegovim “spasavanjem sveta”.

goran
1 mjesec prije

vas amerikance treba istrijebit sa lica zemlje i nikad vam više ne dopustit da vladate

1 mjesec prije

Scenarij Trećeg svjetskog rata je narastao, 
neće se zaustaviti!
Želja za moći velikih nacija završit će
velikim nesrećama za cijelo čovječanstvo.
Svi koji posjeduju nuklearno oružje potpuno su svjesni zla koje će izazvati.
Vatra će pasti s visine, vatra koja će se pomoću
nuklearne energije proširiti gotovo cijelom Zemljom.

Jure
1 mjesec prije

Raketa NAVODNO ispaljena iz Libanona pala na igralište na okupiranom Golanu i ubila 10 oro djece i ranila još 20 tak.
Hizbollah je ODMAH demantirao da je to njegova raketa.
Nisam siguran ali mislim da su poginuli Druzi tako da bi ovo mogla biti lažna zastava od strane gamadi 👿 jer ginu djeca iz tzv israela (a opet ne ginu ješe) kako bi se medijskom mašinerijom oblatio Hizbollah i Libanonce i njih okrivili da su oni uzrok žestokog rata koji slijedi ..
Ostaje vidjeti ko je tu i šta uradio i zašto …

Jure
1 mjesec prije

Iz Hizbollaha tvrde da su kontaktirali mještane sela u kojem je pala raketa i da isti kažu da raketa nije došla iz pravca Libanona nego se najvjerovatnije radi o ispaljeno raketij PZO od okupacione gamadi 👿 koja je da bi svalila krivnju na drugoga odmah optužila Hizbollah ….

Jure
1 mjesec prije

Walid Jumbllat šef Libanonskih Druza izjavljuje “nećemo biti uvučeni u sukob” i vjerujemo otporu.
Dakle, kako ima puno potkapacitiranih da pojasnim; Prvi čovjek Libanonskih Druza kaže da se čuo s visokorangiranom osobom iz Hizbollaha i da je dobio uvjeravanje da otpor nema veze s ovim što apriori znači da je raketa IDF-a ubila i ranila 50 tak djece !!
Mediji pod kontrolom sotonine sinagoge (a takvih je ogromna većina) lažnih Židova Hazara i dalje prešućuju ove informacije i krivnju svaljuju na Hizbollah !!!!

Jadranka S.
1 mjesec prije

Ovo je postalo sramota od portala. Ni komentari nisu više za čitanje! Sami tračeraj i ulud prolazi svakodnevni život. Ljudi se nisu makli dalje od početka!
Nemojte se nikada nitko žaliti, jer ste svatko sami ODGOVORNI za SVOJ ŽIVOT I ZA ŽIVITE DJECE!!!
Teško vam je ispljunuti novac/običan papir iz usta i uzeti lopatu i kramp u ruke i saditi bilje, ako treba i golim rukama kopati za djecu nahraniti. Čekate da netko drugi za vas nešto učini, tko čeka taj nedočeka, tko nedočeka taj se načeka!!! NITKO DRUGI ZA VAS UČINITI NIŠTA NEĆE, AMA BAŠ NIŠTA, JER STE SE SAMI RODILI I SAMI STE IZMEĐU ROĐENJA I ODLASKA IZ OVE DIMENZIJE, DOBILI STE SLOBIDNU VOLJU SAMI STE ODGOVORNI SVATKO ZA SEBE, A SVI STE ODGOVIRNI ZA DJECU SVIJETA!
A sada nastavite ulud tračati i u zatvoru uma boraviti!
Sramota vaša!
Zbogom!

1 mjesec prije

Uzdaj se u Boga svim srcem
i ne oslanjaj se na vlastiti razbor.
Misli na nj na svim svojim putovima
i on će ispraviti tvoje staze.

JoeP
1 mjesec prije

Članak i komentari su jasan dokaz kako su skoro svi pod uticajem okultnih sila jer svi vrlo dobro znaju tko je Mike Pompeo pa i dalje pišu članke i komentare.
Ono, znaš kako netko laže, vara i krade, a ti se misliš da li je ono šta on govori ozbiljno.

Youtube; Ex CIA director Pompeo; ‘We lied, we cheated, we stole’

Ali to nije sve, Pompeo i ubija.
Meni je nevjerohatno zamantanje koje ovde vlada.
Ne mislite kako mi je ikoga namjera probudit iz dubokoga sna jer te moći neman, a ovo morete shvatit ka jednu opservaciju virtualnoga svita kojega vidin oko sebe 🙂

1 mjesec prije

Probudi se ti neposlušno dijete, dok za to još ima vremena,
jer dan uskoro završava, i noć se brzo približava!
Probudi se! Pokaj se, i odvrati se od svojih idola;
okreni lice svoje od svih odvratnosti svojih!
 
Odbaci od sebe sva svoja nedjela,
kojima si se ogriješila;
i načini sebi novo srce i novi duh:
jer zašto da umreš,
o ti neposlušno dijete?

Jure
1 mjesec prije

Mehran Zavalili Keshe je Iranski znanstvenik koji je elektromagnetsko oružje.
Kuvajtska Al Jarida jučer piše a danas i okupacioni Ma’ariv prenosi i nadopunjava da je Iran dostavio Libanonu najnovije EM oružje kojim može spržiti tzv israel.
OBAVEZNO PROČITATI

Perun
1 mjesec prije

Bivši američki državni tajnik fukara Mike Pompeo zvani krmak baljezga gluposti …..koji je to dupeglavac i lešinar ….Pompeo, koji je bio Trumpov direktor CIA-e, a potom i državni tajnik, jedan je od brojnih republikanskih lešinara i imbecila koji samo pokušavaju biti dio cirkusa zvanog amerikanski predsjednicki izbori …..tipicna amerikanska dekoratija …pardon demonkratija ….odvratno i ogavno kao nikad do sad ….SFSN…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI